:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> PERSBERICHT: CINEWEETJES #45
PERSBERICHT: CINEWEETJES #45
Bron: DVD Info - Datum: 2020-12-14 - Geplaatst door: Didier
2020 heeft nog een paar weken te gaan en dan kunnen we dit rampenjaar afsluiten. Dit is de laatste editie van Cineweetjes uit 2020 alvorens we je gaan overstelpen met lijstjes. Maar eerst nog wat geroddel en nieuwtjes. Na de herbewerking van The Godfather Part III  liet Paramount Pictures weten dat er weliswaar geen plannen voor zijn, maar dat een vierde deel van The Godfather toch niet uitgesloten is. Francis Ford Coppola liet alvast weten dat hij deze kelk aan zich laat voorbijgaan, maar volgens de studio hebben ze zijn medewerking daar helemaal niet voor nodig.



Small Dark Look
 , zo heet de sequel van Eastern Promises-schrijver Steven Knight. Of we er even erg hard naar uitkijken zoals dat bij de eerste wel was, is natuurlijk een andere zaak. Geen David Cronenberg, maar wel Martin Zandvliet achter de camera’s, de man die voor Land Of Mine een Oscarnominatie kreeg voor Beste Buitenlandse film. En ook geen Viggo Mortensen, maar wel (zucht) Jason Statham.



De bom van het jaar komt van Warner Bros. die wel eens het volledige bioscooplandschap zou kunnen omgooien. Vanaf volgend jaar zullen in de Verenigde Staten al hun titels (waaronder Denis Villeneuves Dune, James Gunns The Suicide Squad en Lily Wachowski’s The Matrix 4) tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max verschijnen. De bioscoopwereld reageert ontgoochelend en zo wat alle Amerikaanse bioscoopketens kregen een klap op de beurs. Ondertussen lijkt het er meer en meer op dat HBO Max weldra ook in Nederland zal komen. Of België daar ook bij behoort is helaas minder duidelijk, en dit omdat Telenet via Play More (en dus ook Streamz) nauw samenwerkt met HBO Max.



Een film kijken voor het goede doel! Deze maand organiseren Edisson en Lena Chatchatrian een video-on-demand-event om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het recente conflict in Nagorno-Karabach aka Artsakh. Het online evenement is een coronaproof alternatief voor een reeks fysieke events die zouden doorgaan in heel België en de vertoning van 1915 met Simon Abkarian en Angela Sarafyan is daar het eerste van. De film is tot eind december te huur voor 10 euro op het video-on-demand-platform Cinema Bij Je Thuis. De volledige opbrengst zal gedoneerd worden aan gezinnen in Artsakh die alles kwijt zijn geraakt.



In het kader van het Please Release Me-initiatief komt Final Cut: Ladies And Gentlemen van de Hongaarse regisseur György Pálfi van 14 tot 18 december gratis online op www.pleasereleaseme.be. Dat is een collagefilm die bestaat uit zo’n 450 fragmenten van andere films en volgens de organisatoren van de reeks Please Release Me (KASKcinema, kunstencentrum BUDA, De Cinema, Cinema ZED, The Roxy Theatre en CINEMA RITCS) is dit eerbetoon aan de filmgeschiedenis een must-see voor elke filmliefhebber.



Deze week werd het originele Walther PP-pistool van Sean Connery’s James Bond uit Dr. No geveild voor de ronde som van 256.000 dollar. Ook kon je er een pilotenhelm van Tom Cruises Maverick uit Top Gun kopen voor 108.000 dollar en wie maar 9375 dollar op zak had die dag kon aan de haal met een officierspetje dat Tom Cruise droeg in A Few Good Men.



Politieke correctheid en vrije meningsuiting gaan maar weinig samen. Vraag het maar aan actrice Letitia Wright, één van de sterren van Black Panther. De actrice stelde op Twitter het coronavaccin in vraag en werd al gauw bestempeld als een anti-vaxxer of vaccinatieweigeraar. Na de nodige shit besloot Letitia wijselijk om haar Twitter- en Instagramaccount te deleten.



Nog meer politieke correctheid of mogen we schrijven verzuring, komt uit China. Paul W.S. Anderson werd gedwongen om een scene uit Monster Hunter te knippen omdat een Chinees personage zijn knieën beschrijft als ‘Chi-knees‘ en dat zou gelinkt zijn aan het racistische rijmpje ‘Chinese, Japanese, dirty knees, look at these‘. Que? De film werd daardoor uit de zalen gehaald. Hoofdrolspeelster Milla Jovovich beweert dat noch zij, noch haar collega’s ooit van het ‘dirty knees‘-rijmpje hadden gehoord. En kijk, we geloven Milla!



The Croods: A New Age
  voert nog altijd de Amerikaanse box-office aan. Opmerkelijk is dat Universal met zes films in de top tien staat waaronder de komedie Half Brothers , de horrorkomedie Freaky en het romantische drama All My Life. Ook het vernoemen waard is dat al deze films ook al op VOD staan, wat er op duidt dat het beleid van de studio toch werkt.



Regisseur Matthew Vaughn gelooft wel zeer sterk in zijn Kingsman-reeks. Volgens zijn woordvoerder zouden er op zijn minst nog zeven delen van de franchise volgen. Ondertussen houdt Vaughn zich zoet met de opnames van zijn biopic over Henk Rogers, de man die er verantwoordelijk voor was dat de rechten op het Tetris-spel terug weer in de handen van de bedenker Alexey Pajitnov kwamen.



Nieuws uit eigen land. Veerle Baetens waagt zich met Het smelt, dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Lize Spit, aan haar regiedebuut. De film gaat over een vrouw die naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak terugkeert om daar af te rekenen met haar verleden.



De monoliet uit 2001: A Space Odyssey duikt dezer dagen zo wat overal op. Na de Verenigde Staten, Roemenië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk is nu België aan de beurt, en dan nog wel in een aardappelveld in Baasrode. Wie die daar gezet heeft weet niemand maar het Mexicaanse kunstenaarscollectief The Most Famous Artist meldde onlangs verantwoordelijk te zijn voor de monolieten en je kan ze kopen voor zo’n slordige 37.000 euro per stuk. Een paar dagen later bleek het om een grap van de carnavalsgroep D’Omerkes uit Baasrode te gaan.



Na Jamie Foxx als Electro, maakt ook Alfred Molina zijn comeback als Doctor Octopus in de nieuwe Spiderman-threequel. Tobey Maguire zou nog aan het onderhandelen zijn en ook zijn tegenspeelster Kirsten Dunst wordt op de set verwacht. Net als Andrew Garfield, en ook Emma Stone komt terug en dat als haar zwangerschap het toelaat.



Niet alleen Hollywood staat in rep en roer door de beslissing van Warner om hun films tegelijkertijd op HBO Max uit te brengen, ook in Nederland groeit er verzet. Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland weigert om Wonder Woman 1984 in de cinema te vertonen. Pathé is van mening dat Warner Bros. eenzijdig de zakelijke voorwaarden van hun jarenlange partnership aangepast heeft.



Dat Nicolas Cage tegenwoordig zo wat alles aanneemt wat in zijn schoenen wordt geschoven is meer dan bekend. Vanaf 5 januari kan je hem op Netflix zien in  de docu-reeks History of Swear Words waarin Cage je haarfijn zal uitleggen waar de namen ‘fuck‘, ‘shit‘, ‘bitch‘, ‘pussy‘, ‘dick‘ en ‘damn‘ vandaan komen.



We gaan er deze week uit met een opmerkelijk bericht dat toch tot nadenken stemt. Want honger zal Johnny Depp na zijn ontslag uit de Fantastic Beasts-franchise niet hebben. De acteur die ondertussen vervangen is door Mads Mikkelsen krijgt zestien miljoen dollar op zijn loonbriefje en dat door niks te doen. Het is Kerstmis voor iets en daarmee sluiten wij dit jaar het doek voor cineweetjes. Rond Kerstmis geven we de eindejaarslijstjes vrij, en een nieuwe Cineweetjes mag je in de eerste dagen van 2021 verwachten!
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron