:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #56
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #56
Bron: DVD Info - Datum: 2021-03-22 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij de 56e (jawel!) editie van Cineweetjes en laten we maar beginnen met goed nieuws uit België en wel met het wonderduo Adil el Arbi en Bilall Fallah. De twee hebben heel wat nieuwe plannen. Zo wordt gewerkt aan Rebel, een muzikale film over een Marokkaanse tiener uit Molenbeek, maar in Hollywood gaan ze ook nog werken aan de vierde delen van Bad Boys en Beverly Hills Cop. En om het helemaal af te maken komt er ook nog een sequel op Patser.



Een belangrijke verandering komt er voor het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film. Oorspronkelijk ging de 39e editie door van 6 tot 18 april 2021 in Passage 44 te Brussel, maar door de coronacrisis blijft de datum wel behouden maar wordt alles online gescreend. Op 25 maart wordt het volledige programma onthuld.



Na Elton John en Queen is het tijd voor een film rond de Bee Gees moet men bij Paramount gedacht hebben. De regisseur is niemand minder dan Kenneth Branagh. Barry Gibb, de enige van de Bee Gees die nog leeft, zal de executive producer worden.



Ook dit is officieel. Michael B. Jordan zal zijn regiedebuut maken met Creed III, en hij zal opnieuw de hoofdrol vertolken. De film komt in november 2022 in de bioscoop. Zegt men!



Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Oscarceremonie van 2021 door in zowel het Dolby Theatre als het Union Station, wat het grootste treinstation van Los Angeles is, en waardoor de social distancing mogelijk is. Hierdoor zouden de genomineerden fysiek bij de Oscaruitreiking aanwezig kunnen zijn en er zou zelfs een publiek kunnen zijn. De nominaties zijn bekend. Met Sound Of Metal is er een Belgisch snuifje, maar de meeste nominaties gaan naar Mank en Nomadland.



Ook David Fincher gesproken. De man heeft veel toekomstplannen. Na Mank zal hij nu ook een tv-reeks over cinema maken waarin zijn eigen favoriete films aan bod komen, maar ook die van een aantal gasten. Fincher werkt ook aan een verfilming van de Franse graphic novel-reeks Le Tueur en een prequel op Roman Polanski’s Chinatown dat door de originele scenarist Robert Towne zou geschreven worden.



Ron Howard gaat dan weer een film maken over de Thaise voetbalploeg die in 2018 in een grot is gesukkeld. De film heet Thirteen Lives en in de cast zitten nu al Viggo Mortensen, Colin Farrell en Joel Edgerton.



Ook actrice Toni Collette gaat zich aan een film wagen. Haar regiedebuut wordt Writers And Lovers en dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lily King. Nick Payne van The Crown zou meeschrijven aan het script.



Matthew McConaughey wil in de politiek! In een podcast vertelde hij dat hij zich mogelijk kandidaat zal stellen om in 2022 de gouverneur van zijn thuisstaat Texas te worden.



Deze hadden we niet zien aankomen! Niet alleen is Emilio Estevez terug als hockeycoach Gordon Bombay in de reeks The Mighty Ducks: Game Changers op Disney+, maar er komt ook een derde film in de westernreeks Young Guns. Uiteraard kruipt Emilio Estevez opnieuw in de huid van Billy the Kid.



MGM heeft zijn iconische mascotte Leo the Lion vervangen door een CGI-versie. In totaal werd Leo door acht leeuwen vertolkt, en dat sinds 1924. Er waren plannen om de CGI-versie voor het eerst te tonen bij No Time To Die, maar omdat de film alsmaar uitgesteld werd, krijgt de komedie Dog met Channing Tatum in juli de primeur.



Op de Amerikaanse box-officelijst staat nog steeds Raya And The Last Dragon op de eerste plaats. Verder noteren we Tom And Jerry, Chaos Walking, Boogie en The Croods: A New Age. Opmerkelijk, in China staat de re-release van Avatar op één en daarmee wordt hij opnieuw de film met de beste wereldwijde box-office aller tijden.



Ook Pedro Almodóvar kijkt naar Netflix en die was zo onder de indruk van The Queen’s Gambit dat hij absoluut met hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy wil samenwerken.



Reizen deze zomer, kan het? In ieder geval wie in Berlijn vertoeft kan naar een tentoonstelling rond Carlo Pedersoli die iedereen beter kent als Bud Spencer. De expo begint vanaf juni en je kan er originele stills, posters, kostuums en rekwisieten uit Spencers films gaan zien.



Het was te verwachten, Paramount brengt in de VS op 8 juni een 4K-boxset van de vier Indiana Jones-films uit. Het gaat om geremasterede films waarbij de visuele effecten een uitgebreide upgrade kregen en die goedgekeurd zijn door Steven Spielberg himself. De box zal ook een disc met zeven uur bonusmateriaal bevatten.



Elliot Page blikt tevreden terug op het feit dat hij uit de kast is gekomen als transgender. Volgens Page krijgt hij meer aanbiedingen dan de voorbije jaren. Niet alleen als acteur, maar ook als producent en regisseur.



We gaan eruit met minder prettig nieuws. Acteur Yaphet Kotto is op 81-jarige leeftijd overleden. Een karakterkop wiens bekendste rol (Dr. Kanaga) de slechterik uit de James Bond-film Live And Let Die en Alien is. Tot de volgende Cineweetjes.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron