:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #58
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #58
Bron: DVD Info - Datum: 2021-04-05 - Geplaatst door: Didier
Tijd voor je wekelijkse Cineweetjes en laten we maar van wal steken met de dood van een Hollywood-legende. Op 87-jarige leeftijd overleed George Segal en die zullen de meeste mensen zich blijven herinneren voor zijn rol in Who’s Afraid Of Virginia Woolf? van Mike Nichols waar hij een Oscarnominatie voor kreeg. Andere belangrijke rollen kreeg hij in Sidney Lumets Bye Bye Braverman, Robert Altmans California Split en hij was ook te zien in Look Who’s Talking, The Cable Guy en 2012.



Ook Frankrijk treurt, want die zijn met Bertrand Tavernier één van hun boegvoorbeelden verloren. Tavernier die 79 werd, begon net als zo vele Franse regisseurs zijn carrière als filmcriticus en hij werkte o.a. als persverantwoordelijke voor Stanley Kubrick. Zijn eerste regiewerk was als assistent voor Jean-Pierre Melville, en in 1974 maakte hij zijn regiedebuut met L’Horloger De Saint-Paul met zijn chouchou-acteur Philippe Noiret met wie hij ook Que La Fête Commence, Le Juge Et L’Assassin en Coup De Torchon deed. Later maakte hij nog Round Midnight en L’Appat. Op Netflix vind je nu nog overigens een paar van zijn films terug.



Volgens ComicBook heeft regisseur Robert Rodriguez zijn zinnen gezet op een remake van de classic Creature From The Black Lagoon en dat zou hij doen met zijn maatje, de special make-up effects-artiest Greg Nicotero met wie Rodriguez samenwerkte voor From Dusk Till Dawn, Sin City en Planet Terror. Dat kan volgens Nicotero overigens alleen maar lukken als je respect hebt voor het origineel.



Dit is er eentje onder de noemer “moet dat nu echt?” denken we dan, maar Disney zal een tiendelige reeks uitbrengen die gebaseerd is op de twee National Treasure-films met Nicolas Cage. Opvallend is dat producent Jerry Bruckheimer opnieuw producer wordt, en dat ook het scenario weer door Marianne en Cormac Wibberly wordt geschreven.



Neen, u bent nog niet bevrijd van de Transformers. Angel Manuel Soto die het tienerdrama Charm City Kings maakte mag Blue Beetle doen. Die staat los van Michael Bays franchise, maar (hou je vast) Steven Caple Jr. die Creed II deed, werkt ook aan een andere Transformers-films die daar wel aan verbonden zijn.



Deze week overleed ook Larry McMurtry. De man die samen met Diana Ossana het scenario van Brokeback Mountain schreef werd 84. Hij was ook de auteur van The Last Picture Show, Terms Of Endearment en Horseman, Pass By (wat Hud werd met Paul Newman). McMurtry schreef ook Lonesome Dove wat een serie met Robert Duvall en Tommy Lee Jones was.



Op Disney+ verschijnt binnenkort Disenchanted, de sequel van Enchanted. Zowel Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden en Idina Menzel zijn opnieuw present.



Het viel te verwachten maar Godzilla Vs. Kong scoorde met 121,8 miljoen dollar het beste internationale box-officedebuut sinds het begin van de coronacrisis, en ook in China schrijft de film als Hollywoodtitel een record. In de VS staat de actiethriller op één en versloeg daarmee Raya And The Last Dragon.


Aaron Sorkin is na de Oscarkandidaat The Trial Of The Chicago 7 bezig aan een nieuwe film en dat wordt Being The Ricardos en gaat over Lucille Ball (Nicole Kidman) en Desi Arnaz (Javier Bardem) die in de VS enorm populair waren met de tv-serie I Love Lucy. Ook J.K. Simmons, Nina Arianda, William Frawley en Vivian Vance zitten in de cast.



Armie Hammer mag naar zijn rol in Billion Dollar Spy met Mads Mikkelsen fluiten. Dit alles heeft te maken met diens beschuldigingen van verkrachting. Eerder lagen zijn rol in de romcom Shotgun Wedding met Jennifer Lopez en de reeks The Offer over de making-of van The Godfather al in de lappenmaand.



In juni komen deze drie titels uit op Blu-ray via de Criterion Collection: Merrily We Go To Hell van Dorothy Arzner, Flowers Of Shanghai en The Night Of The Hunter van Charles Laughton. En bij Arrow mag je The Stylist, de box-set Years Of Lead, Yasuzo Masumura’s Irezumi van Yasuzo Masumura, Sam Peckinpahs Major Dundee en de 4K UHD-release van Dario Argentos The Bird With The Crystal Plumage verwachten.



Na een succesvolle samenwerking in het pandemiejaar 2020 slaan Film Fest Gent en Courtisane - FFG’s kleine festivalbroer met eveneens thuisbasis in Gent - ook voor de komende festivaleditie de handen in elkaar. Daar waar de vereende krachten zich vorig jaar concentreerden rond het naar Gent halen van de Portugese regisseur Pedro Costa voor zijn verstilde drama Vitalina Varela, zal nu de volledige festivalprogrammatie van het avontuurlijke filmfestival parallel lopen met Film Fest Gent in oktober 2021. De 48ste editie van Film Fest Gent zal doorgaan van 12 tot en met 23 oktober 2021.



Sylvester Stallone blijft maar doorgaan. Via Instagram liet hij weten dat hij graag een prequelreeks over Rocky Balboa voor een streamingdienst wil maken. Het verhaal zou zich in de jaren zestig voor de gebeurtenissen van de eerste Rocky-film afspelen. Meer details weten we niet en daarmee trekken we dan ook een streep over deze Cineweetjes. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron