:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #72
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #72
Bron: DVD Info - Datum: 2021-08-30 - Geplaatst door: Didier
De zomer is alweer voorbij. Niet dat die er ooit was, maar voor ons betekent september alvast de terugkeer van Cineweetjes. Je wekelijkse portie filmnieuws en met een volledig groen licht voor de bioscoopzalen kan het niet meer fout lopen. Of ten minste dat hopen we toch niet...We beginnen onze Cineweetjes met nieuws uit het FilmFest Gent-kamp. La Civil van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai is immers de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent, dat op 12 oktober de rode loper uitrolt. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder wier dochter ontvoerd wordt door een drugskartel ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar hij de Prix du Courage won. Voor filmmaker Teodora Ana Mihai - die in Gent woont - is het een terugkeer naar Film Fest Gent. Wim De Witte, programmadirecteur legt de keuze toe: “De Belgische filmindustrie heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. Dat we kunnen openen met een straffe Belgische productie is daarom een belangrijk signaal. Bovendien is La Civil een bewijs dat de vaderlandse cinema diverser en internationaler wordt. Het is krachtige, betekenisvolle cinema, gemaakt met veel geduld, durf en vakmanschap. Teodora Ana Mihai heeft voor een van de explosiefste Belgische films ooit gezorgd. De film kruipt in de kleren en zal voor sommigen zelfs een fysieke uppercut zijn. Hij zal alvast uiteenlopende reacties uitlokken. En dan is onze missie eigenlijk al geslaagd.” Film Fest Gent gaat door van 12 tot en met 23 oktober en zal rekening houden met de dan geldende coronamaatregelen.
 En Film Fest Gent pakt ook samen met Kunstencentrum Vooruit weer uit voor een nieuwe editie van Videodroom waarbij livemuziek en film worden samengebracht. Er is onder meer de vertoning van Daughters Of Darkness van Harry Kümel uit 1971 met muziek van Condor Gruppe. De oorspronkelijke muziek was van de veel te jong gestorven François de Roubaix.
 Als het van Isabelle Huppert afhangt die onlangs meespeelde in Blanche Comme Neige, een moderne bewerking Sneeuwwitje, dan zou ze in de toekomst graag een Disney-slechterik vertolken. Huppert heeft al een concept klaar. Zo zou ze de slechterik iets sympathieker maken, want volgens de Française beter werkt als je een personage echt slecht wil maken.
 Denis Villeneuve trekt net als Scarlett Johansson van leer tegen de streamingdiensten. De regisseur heeft niets tegen streamingplatformen an sich en hij vindt ze een geweldig hulpmiddel om de mens toegang te geven tot de filmgeschiedenis, maar volgens Villeneuve moet de carrière van elke film toch beginnen op het grote scherm. Vanaf nu laat hij dan ook in al zijn contracten opnemen dat zijn films een exclusieve bioscooprelease moeten krijgen.
 Zoals iedere week zullen we ook een kijkje nemen op de Amerikaanse box-officelijst. Bovenaan staat Free Guy staat voor de tweede keer op de eerste plaats en die wordt gevolgd door Paw Patrol: The Movie. Jungle Cruise staat op de derde plaats en bij de nieuwkomers noteren we The Protégé, de horrorfilm The Night House en de scifi-film Reminiscence.Films kunnen niet belangrijk genoeg zijn, en daar kan Elliot Page over meespreken. Tijdens het LGBTQ-filmfestival Outfest zei de acteur in zijn speech dat hij zonder de cultkomedie But I’m A Cheerleader uit 1999 misschien wel nooit uit de kast zou zijn gekomen als transgender. Volgens Page hebben de dialogen in de film zijn leven veranderd, en daarom kun je niet genoeg over het belang van representatie praten, want het redt niet alleen levens maar ook kunnen mensen er een toekomst in zien.
 Na Apocalypse Now, The Cotton Club en The Godfather: Part III heeft Francis Ford Coppola nu ook voor een 4K-restauratie gezorgd voor The Outsiders, de film over twee tienerbendes met Thomas C. Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez en Tom Cruise. De nieuwe versie van de film heet The Outsiders: The Complete Novel en bevat zowel nieuwe muziek als een aantal nieuwe scènes.
 Acteren kan best wel gevaarlijk zijn. Zo raakte Letitia Wright lichtgewond tijdens een stunt voor de opnames van Black Panther: Wakanda Forever waar ze opnieuw Shuri speelt. Wright werd verzorgd in een ziekenhuis in Boston, waar de shoot plaatsvond, maar ze heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten. Wat er precies gebeurd is, werd niet verteld. Wel staat vast dat de opnames van de Black Panther-sequel niet gehinderd zouden worden door het incident.
 Jessica Chastain zorgde deze week voor wat ophef. Eerst gingen er geruchten rond dat de actrice permanente huidschade overhield had overgehouden door de make-up in de film The Eyes Of Tammy Faye, maar in een tweet liet Jessica weten dat haar uitspraken verkeerd werden geïnterpreteerd.
 Netflix heeft beslist om een sequel te maken van The Old Guard met opnieuw Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Veronica Ngo en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen. De regisseuse van dienst is Victoria Mahoney die Star Wars: The Rise Of Skywalker deed.
Recent nieuws van dezelfde bron