:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #75
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #75
Bron: DVD Info - Datum: 2021-09-20 - Geplaatst door: Didier
We beginnen Cineweetjes met nieuws uit eigen land. Dominique Deruddere is immers begonnen aan de opnames van zijn nieuwe film The Chapel met Taeke Nicolaï in de hoofdrol als de jonge concertpianiste die de Koningin Elizabethwedstrijd wil winnen, maar moet afrekenen met haar traumatische jeugd en manipulatieve dominante moeder om haar doel te bereiken. Verder noteren we in de cast Kevin Janssens, Ruth Bequart, Ina Geerts, Tine Reymer, Willy Thomas, Josse De Pauw en Abigail Abrahams. Paradiso België brengt de film in het najaar van 2022 in de Belgische en Nederlandse bioscopen.



In de categorie "geruchten die er niet toe doen". De nieuwe film van Paul Thomas heeft eerst als werktitel Soggy Bottom gekregen en nu zou de officiële titel Licorice Pizza zijn, wat wijst naar een gelijknamige keten platenwinkels uit Californië uit de jaren zeventig. In de film zullen we Cooper Hoffman zien, de zoon van Philip Seymour Hoffman met wie Anderson samenwerkte in Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love en The Master.



Warner laat weten dat Furiosa, de prequel van Mad Max: Fury Road van George Miller verschoven wordt van 23 juni 2023 naar 24 mei 2024. Anya Taylor-Joy zal de jonge versie van Charlize Therons Furiosa spelen. Miller is ondertussen al lang bezig met de opnames van Three Thousand Years Of Longing met Idris Elba en Tilda Swinton.



Het filmfestival van Venetië is voorbij en de jury die onder leiding staat van Bong Joon Ho heeft de Gouden Leeuw uitgereikt aan L’Événement van Audrey Diwan. Jane Campion kreeg de prijs voor de Beste Regisseur voor The Power Of The Dog en Paolo Sorrentino’s È Stata La Mana Di Dio won de Grote Juryprijs. De prijs voor het Beste Scenario ging naar The Lost Daughter.



Ook de prijzen van het Brussels International Film Festival (BRIFF) 2021 zijn uitgedeeld. Ben Sharrock won voor zijn film Limbo de Grand Prix van de Internationale Competitie, Alexandra Pianelli won voor Le Kiosque de Grand Prix van de Directors’ Week Competitie en Claude Schmitz won voor zijn film Lucie Perd Son Cheval de Grand Prix van de Nationale Competitie. Elie Grappe won met Olga dan weer de publieksprijs.



De geruchten doen de ronde dat Paramount zich meer gaat toeleggen op remakes en goedkopere films voor haar streamingdienst Paramount+. Dat heeft alles te maken met de nieuwe CEO Brian Robbins die vooral ervaring heeft met films die over een middelgroot budget beschikken. Wordt vervolgd dus!



Bij Network verschijnen The Dark Eyes Of London uit 1939 met Bela Lugosi op Blu-ray, net als de Joan Collins-film The Monster (aka I Don't Want To Be Born) uit 1975.



Fabrice du Welz heeft op het Toronto International Film Festival zijn nieuwste film thriller Inexorable voorgesteld met Benoît Poelvoorde en Alba Gaïa Bellugi. De eerste recensies zijn matig, maar de website High On Film vond het een geslaagde combinatie van Misery en Stoker. We zijn benieuwd! De film kan je zien op FilmFest Gent.



De Amerikaanse box-officelijst wordt nog steeds aangevoerd door Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings. Op de tweede plaats staat Free Guy en die wordt gevolgd door Malignant van James Wan. Opmerkelijk is dat er in de top tien met Paul Schraders The Card Counter ook een arthousetitel staat.



Red Sandra, de nieuwe film van Jan Verheyen en Lien Willaert viel op het Hope International Film Festival in Stockholm in de prijzen. De film kreeg zo maar eventjes drie awards waaronder die van de Beste Film, Beste Scenario en Beste Acteur voor Sven De Ridder.



Jeff Bridges liet weten dat hij in oktober 2020 de diagnose kreeg van lymfeklierkanker en in maart 2021 raakte hij ook nog eens besmet met het coronavirus terwijl hij met chemotherapie bezig was. Via zijn site laat Bridges weten dat alles beter gaat en de acteur is van plan om binnenkort de opnames van de reeks The Old Man te hervatten waarin hij een voormalige CIA-agent speelt.



David Chase is woedend omdat zijn prequelfilm The Many Saints Of Newark in de VS tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max te zien is. Chase oppert dat als hij had geweten dat de film een simultane bioscoop- en streamingrelease zou krijgen dat hij er niet zou aan begonnen zijn. Ook Christopher Nolan heeft het gehad met Warner. Voor zijn film over fysicus J. Robert Oppenheimer zou hij in zee gaan met Universal in plaats van Warner. Het is de eerste keer sinds Memento dat de regisseur met een andere studio heeft samengewerkt. Volgens IMAX-CEO Rich Gelfond zijn er grote gevaren van piraterij bij simultane bioscoop- en streamingreleases en hij vreest voor de box office van Dune en de nieuwe Matrix.



Nicolas Cage laat weer van zich horen, en hoe! De acteur is binnenkort te zien in The Unbearable Weight Of Massive Talent, en Cage laat weten dat hij zelf de film niet wil zien. De reden is dat Cage geen film wil zien waarin hij een uiterst neurotische en zenuwachtige versie van zichzelf speelt. Cage laat ook nog eens weten dat hij binnenkort een acteerpauze inlast, maar hij voegt eraan toe dat hij zeker en vast niet aan zijn pensioen denkt, en dat hij dat ook nooit zal doen omdat hij naar eigen zeggen gezonder is als hij werkt. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron