:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #84
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #84
Bron: DVD Info - Datum: 2021-12-13 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe (en voorlopig laatste) Cineweetjes. Na Benedetta weet Paul Verhoeven nog steeds van geen ophouden, want de Nederlandse cineast loopt met plannen rond om Young Sinner te gaan draaien, wat een erotische thriller is die in de stijl van Basic Instinct zou liggen. Het scenario komt van Ed Neumeier, die Robocop en Starship Troopers schreef.



BFI brengt Les Enfants Terribles van Jean-Pierre Melville uit op Blu-ray. De film uit 1950 werd geschreven door Jean Cocteau. Shameless brengt dan weer de Italiaanse horrorfilm Stagefright uit op Blu-ray in een 4K-restauratie, de film van Michele Soavi die het meest bekend is voor The Sect And The Church. Bij Eureka! Entertainment gaan ze voor de Zuid-Koreaanse thriller Midnight en de martial arts-komedie Odd Couple met Sammo Hung en Lau Kar-Wing.



Vanaf volgend jaar start Quentin Tarantino met zijn eigen podcast: The Video Archives. Daarin zal hij het hebben over obscure B-films die hij als kijktip meegaf aan de klanten tijdens zijn periode als videotheekuitbater.



Encanto blijft ook deze week op nummer 1 staan in de Amerikaanse box-officelijst, en wordt nog steeds gevolgd door Ghostbusters: Afterlife en House Of Gucci. Opmerkelijk is de vierde plaats: Christmas With The Chosen, want dat is een religieuze film.



Op vrijdag 21 januari gaat Nowhere in wereldpremière tijdens de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende. Nowhere is geregisseerd en geschreven door Peter Monsaert, met in de hoofdrol De Bouw en Noa Tambwe Kabati. De film komt op 9 februari 2022 uit in de Belgische bioscoop. Peter Craeymeersch, de artistiek directeur van FFO: "Met Nowhere hebben we voor een openingsfilm gekozen die een verhaal brengt dat verteld moet worden. Koen De Bouw zet een ijzersterke vertolking neer. Bovendien voel je de beheerste en sterke hand van Monsaert in de regie en montage en bewijst David Williamson alweer welk een fantastische DoP hij is."



Patty Jenkins gaat dan toch niet Cleopatra regisseren met Gal Gadot in de hoofdrol. Jenkins wordt vervangen door Kari Skogland omdat Jenkins zich wil focussen op de Star Wars-film Rogue Squadron en Wonder Woman 3.



Het gaat goed met regisseur Daniel Destin Cretton, na het grote succes dat Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings was, heeft de man een deal getekend om de komende jaren films en series voor Disney te gazan ontwikkelen. Dat wordt o.a. een sequel op Shang-Chi en een serie waarover nog niets bekend is.



West Side Story van Steven Spielberg is verboden in Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar. Dat heeft alles te maken met het transgenderpersonage Anybodys dat vertolkt wordt door de non-binaire acteur Iris Menas. Films met een lgbtq-element worden in deze landen als aanstootgevend beschouwd.



Triest nieuws. De Britse topcineast Mike Leigh laat weten dat hij geen geldschieter vindt voor zijn nieuwe film. Het probleem is dat Leigh geen details over het onderwerp wil onthullen, en dat is ook de reden waarom Netflix niet ingaat op zijn aanbod. Klare onzin volgens Leigh, want als Netflix hem zou maken, zouden mensen er sowieso naar kijken omdat hij op de streamingdienst staat.



We gaan eruit met een overlijdensbericht. De Italiaanse regisseuse Lina Wertmüller is op 93-jarige leeftijd overleden. Ze maakte in 1977 geschiedenis door als eerste vrouw voor een Oscar in de categorie Beste Regie genomineerd te raken. Wertmüller regisseerde onder meer Seven Beauties, The Seduction of Mimi, The Nymph en Swept Away. Dit was meteen ook de laatste Cineweetjes van 2021 en dat heeft zo zijn reden, want binnenkort kun je op onze pagina’s de fameuze eindejaarslijstjes bekijken. Tot volgend jaar, en feest ze!



Recent nieuws van dezelfde bron