:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #87
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #87
Bron: DVD Info - Datum: 2022-01-24 - Geplaatst door: Didier
De derde Cineweetjes van 2022 en Magere Hein doet zijn best. De Franse regisseur Jean-Jacques Beineix die de cultfilm 37°2 Le Matin met Jean-Hugues Anglade en Béatrice Dalle maakte is op 75-jarige leeftijd in Parijs overleden en dat na een langdurige ziekte. Zijn eerste werk was in 1980: Diva met Richard Bohringer.



Ook de Franse acteur Gaspard Ulliel is op 37-jarige leeftijd overleden en dat na een skiongeluk in de Alpen. Ulliel was onder meer bekend van zijn rol als Hannibal Lecter in Hannibal Rising. Hij was ook te zien in Un Long Dimanche De Fiançailles, La Princesse De Montpensier en in Xavier Dolans Juste La Fin Du Monde waarvoor hij de César voor Beste Acteur won.



Rocklegende Marvin Lee Aday, beter bekend onder zijn artiestennaam Meat Loaf, verwisselde ook het tijdelijke met het eeuwige. De man was onder meer te zien in het travestietencabaret The Rocky Horror Picture Show en in Fight Club van David Fincher.



Zondag namen we ook afscheid van striptekenaar Jean-Claude Mézières. De man was de geestelijke vader van Ravian, van wie de avonturen verfilmd werden in Valerian And The City Of A Thousand Planets. Hij was ook creative consultant voor Luc Bessons The Fifth Element, en nogal wat elementen uit de klassieke Star Wars-films, zoals de Millennium Falcon, zijn rechtstreeks uit zijn strips gelicht.



Jared Leto krijgt dan wel kritiek te slikken voor zijn vertolking van Paolo Gucci, de zoon van Aldo Gucci (gespeeld door Al Pacino) in House Of Gucci, toch zou de acteur graag een prequel maken over de zoon en vader Gucci. Leto heeft zelfs al een filmtitel klaar: Just The Two Of Us.



De opnames van Black Panther: Wakanda Forever gaan weer verder nadat de opnames werden stilgelegd nadat actrice Letitia Wright een schouderbreuk en hersenschudding met opliep. Wright kwam ook in opspraak omdat ze niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, waardoor ze niet meer van England naar de set in de VS zou kunnen reizen, maar Disney maakt zich geen zorgen en gaat er prat op dat de film in november 2022 verschijnen. Wright speelt Shuri die naar verluidt de Black Panther zou worden na het overlijden van Chadwick Boseman, hoewel er nu geruchten zijn dat M’Baku (vertolkt door Winston Duke) en die ook al te zien was in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame de fakkel zou overnemen.



Scream verovert de Amerikaanse box-office en verdringt daarmee Spider-Man: No Way Home na vier weken van de eerste plaats naar de tweede plaats, gevolgd door Sing 2. Zowel The King’s Man, The 355 als The Matrix Resurrections blijven flink onder de verwachtingen hangen.



Willem Dafoe is nu te zien als de Green Goblin in Spider-Man: No Way Home en naar verluidt zou hij ook graag eens de rol van The Joker spelen. In zijn fantasie ziet hij zelfs een film waarbij de echte Joker het moet opnemen tegen een nep-Joker en denkt hierbij aan Joaquin Phoenix.



Van 10 tot 20 februari gaat het Filmfestival van Berlijn door en het volledige programma werd onthuld. De Belgisch-Zwitserse coproductie La Ligne werd geselecteerd voor de officiële competitie, samen met Avec Amour Et Acharnement van Claire Denis en Peter Von Kant van François Ozon. De Belgisch-Franse coproductie Incroyable Mais Vrai van Quentin Dupieux werd dan weer geselecteerd voor de Berlinale Special Gala-sectie.



Aardman en Netflix hebben een sequel in de steiger voor Chicken Run. Chicken Run: Dawn Of The Nugget, want zo heet de film, gaat opnieuw over de kip Ginger en de haan Rocky en zal in 2023 te zien zijn op Netflix.



Er komt een film over de bestorming van het Capitool in Washington D.C. door de Donald Trump-aanhangers op 6 januari 2021. J6 heet die en de producer wordt Adam McKay van wie Don’t Look Up nu op Netflix te zien is. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron