:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #100
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #100
Bron: DVD Info - Datum: 2022-04-25 - Geplaatst door: Didier
Noch Werner noch Didier hadden het ooit gedacht toen ze zo'n twee jaar geleden Cineweetjes uit de grond hadden gestampt, maar het wekelijkse segment van DVDInfo waarin je alle nieuwtjes uit de bioscoopwereld in één handomdraai vindt is aan zijn 100e aflevering toe. Tussen het smullen van de verjaardagstaart door werden we blij met het nieuws dat Mads Mikkelsen de wereld instuurde over de vijfde Indiana Jones. Volgens Mikkelsen die hierin een hoofdrol speelt wordt de nieuwe film helemaal geen Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull en grijpt regisseur James Mangold die de klus overnam van producent Steven Spielberg terug naar Raiders Of The Lost Ark en voelt de film aan als een Spielberg-film. De film komt op 30 juni 2023 in de zalen.



Sony heeft de actiekomedie The Man From Toronto met Kevin Hart en Woody Harrelson verkocht aan Netflix en krijgt daardoor geen bioscooprelease. De film die draait om een persoonsverwisseling komt van de Australische regisseur Patrick Hughes die ook The Hitman's Bodyguard maakte.



In juni brengt Criterion drie titels op Blu-ray uit: de Jim Jarmusch-western Dead Man met Johnny Depp, Black Girl van Ousmane Sembène en het iconische Shaft van Gordon Parks.



Op YouTube verscheen de video van mensen die voor Blue Sky Studio hebben gewerkt hoe het eekhoorntje Scrat na meer dan twintig jaar eindelijk zijn eikeltje krijgt. In de beschrijving staat: "In de laatste dagen van Blue Sky Studios kwam een klein groepje artiesten bij elkaar om dit laatste shot te maken. Dit shot is een vaarwel, een afscheid op onze manier." Blue Sky Studios was één van de Disney-slachtoffers in 2021 toen die 20th Century Fox overnamen.






Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore haalt in Amerikaanse box office deze week wel de eerste plaats, maar de 43 miljoen dollar die de film in zijn openingsweekend opbracht is heel wat minder dan die van de twee vorige films. Sonic the Hedgehog 2 zakt naar de tweede plaats en verder vinden we in de top 5 The Lost City, Everything Everywhere All At Once en Father Stu met Mark Wahlberg in zijn eerste religieuze film.



Andrew Dominik die net Blonde, de Marilyn Monroe-biopic, heeft afgewerkt schuwt de grote woorden niet en vergelijkt zijn eigen film meteen met Citizen Kane en Raging Bull.



De door Blumhouse en Miramax geproduceerde over Mina Harker, het personage dat door Winona Ryder werd gespeeld in Francis Ford Coppola's Dracula-film uit 1992, is geschrapt. De opnames van deze nieuwe film van regisseur Karyn Kusama zouden over drie weken beginnen maar creatieve meningsverschillen gooiden roet in het eten.



Netflix krijgt met zijn 200.000 verloren abonnees in het eerste kwartaal van 2022 rake klappen. In het tweede kwartaal zou men nog eens 2 miljoen abonnees verliezen op een totaal van 221,64 miljoen abonnees. De reden ligt bij Netflix op de groei die er was tijdens de corona-lockdowns en het wegvallen van de Russische markt, maar op de sociale media hebben heel wat abonnees het over het gebrek aan kwalitatieve content.



Op zaterdag 22 oktober 2022 verwelkomt Film Fest Gent de Amerikaanse filmcomponist Mark Isham als eregast van de 22ste editie van de World Soundtrack Awards. Bekende soundtracks van Isham zijn Judas And The Black Messiah, Crash van Paul Haggis, Nell, A River Runs Through It en The Black Dahlia van Brian De Palma.



We gaan eruit met Belgisch nieuws. Le Otto Montagne van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch is geselecteerd voor de Officiële Competitie van Cannes 2022. Naast Close van Lukas Dhont is ook Rebel van Adil en Billal geselecteerd voor de Midnight Screening-sectie. Tot volgende week, weliswaar niet vanuit Cannes.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron