:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2022
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-05-07 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES JUNI 2022

In de actiefilm Confession wordt een pater geconfronteerd met een gewonde, gewapende man. Zijn bekentenis brengt een verleden naar boven die de pater eigenlijk vergeten was. Sun Children vertelt het verhaal van de twaalfjarige Ali en zijn vrienden. Ze gaan niet naar school, maar gaan op pad om te zakkenrollen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Grosse Freiheit: In het naoorlogse Duitsland zijn seksuele handelingen tussen twee mannen verboden. Hans belandt hierdoor keer op keer in de gevangenis, waar hij Viktor ontmoet. In de loop der jaren ontstaat er tussen hen een onverwachte band. Nadat hij uit de gevangenis is ontslagen broedt Sickan op een miljoenen-inbraak in de Zweede misdaadkomedie The Jonsson Gang. In Finding You reist de getalenteerde Finley naar Ierland na een noodlottige vioolauditie. In de B&B waar ze verblijft ontmoet ze de filmster Beckett. De liefde neemt al snel de overhand doch zullen er moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden.

CONFESSION

Het is 's avonds laat als pater Peter zijn laatste gebed aan het zeggen is en de kerk wil afsluiten. Als de hoofddeuren openbarsten, rent er een man naar binnen. Hij houdt zijn maag vast terwijl er bloed uit zijn schotwond stroomt. Met een pistool tegen zijn hoofd gedrukt, wordt Peter door de man, genaamd Victor, gedwongen de kerk te sluiten en op slot te doen. Peter moet daaropvolgend naar de bekentenis van een stervende man luisteren. Een bekentenis die een verleden naar boven haalt die Peter eigenlijk vergeten was.

Regie: David Beton
Cast: Colm Meaney, Stephen Moyer, Clare-Hope Ashitey
Releasedatum dvd en Blu-ray: 1 juni 2022.

SUN CHILDREN

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is. In Sun Children staat het thema kinderarbeid centraal. Kinderen die moeten werken om hun familie te ondersteunen en daardoor niet naar school kunnen, een situatie waarin tot op de dag van vandaag 152 miljoen kinderen zich in bevinden. De leefwereld van kinderen is waar de internationaal gelauwerde Majidi zich op focust in zijn films. Zijn film Children Of Heaven (1998) was de eerst Iraanse film die was genomineerd door de Academy. Sun Children ontving vorig jaar op het filmfestival van Venetië twee awards waaronder die voor Beste jonge acteur voor hoofdrolspeler Roohollah Zamani.

Regie: Majid Majidi
Cast: Roohollah Zamani, Shamila Shirzad, Tannaz Tabatabaei, Javad Ezati, Ali Nassirian
Releasedatum dvd: 1 juni 2022.

GROSSE FREIHEIT (AKA Great Freedom)

In het naoorlogse Duitsland is het leven in vrijheid niet voor iedereen gegarandeerd. Hans belandt na Auschwitz keer op keer in de gevangenis vanwege zijn homoseksualiteit, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Daar ontmoet hij zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar die niets van hem moet hebben. In de loop der jaren ontstaat tussen hen een onverwachte, maar tedere band van respect, genegenheid en liefde. Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid. De film van Sebastian Meise maakte na de internationale première in Cannes, waar Grosse Freiheit werd bekroond met de Juryprijs (Un Certain Regard), een zegetocht langs vele internationale festivals. De ijzersterke acteerprestaties van Franz Rogowski en Georg Friedrich vielen hierbij meerdere malen in de prijzen.

Regie: Sebastian Meise
Cast: Franz Rogowski, Georg Friedrich
Releasedatum dvd: 8 juni 2022.

THE JONSSON GANG

Na een mislukte overval belandt Sickan in de gevangenis. Als hij vrijkomt, zijn de andere bendeleden allemaal op het rechte pad beland en moet Sickan zijn eigen weg zoeken. Politieagent Vicki daagt hem uit met een simpele inbraak, maar de klus heeft gevolgen die tot ver in de politiek reiken. Wanneer de kans om miljoenen te bemachtigen zich aandient, komt de bende weer bij elkaar.

Regie: Tomas Alfredson
Cast: Henrik Dorsin, Hedda Stiernstedt, David Sundin
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 juli 2022

FINDING YOU

Finley is geen typisch achttienjarig meisje. Ze is geestig, stoer, getalenteerd en gedreven. Na een noodlottige vioolauditie aan een prestigieus muziekconservatorium in New York besluit ze naar Ierland te reizen. In de B&B die door haar gastgezin gerund wordt, ontmoet ze de filmster en hartenbreker Beckett. Al snel worden ze verliefd, maar wanneer de druk van Becketts sterrendom hun dromen dreigt te verpletteren moet Finley beslissen wat ze bereid is te riskeren voor de liefde.

Regie: Brian Baugh
Cast: Rose Reid, Jedidiah Goodacre, Katherine McNamara
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 juli 2022.