:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #105
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #105
Bron: DVD Info - Datum: 2022-05-30 - Geplaatst door: Didier
Cineweetjes beginnen we me tragisch nieuws, want Ray Liotta is op 67-jarige leeftijd overleden in de Dominicaanse Republiek, waar hij was voor de filmopnames van Dangerous Waters. De Amerikaanse auteur is in zijn slaap overleden. Naast Dangerous Waters was Liotta ook nog bezig met de opnames van April 29, 1992 en The Substance. Liotta heeft ook nog een rol in Cocaine Bear van Elizabeth Banks die in 2023 verschijnt. Liottas bekendste rol is in Goodfellas, de gangsterfilm van Martin Scorsese uit 1990.



Kathleen Kennedy, die al sinds 2012 de baas is van Lucasfilm en verantwoordelijk is voor de recente Star Wars-franchise, bekent dat het een slecht idee was om Han Solo door Alden Ehrenreich te laten spelen in plaats van Harrison Ford. Volgens Kennedy is het daarmee overduidelijk dat je niet iedereen kan hercasten. Volgens haar is het ook tijd dat de franchise wegstapt van de Skywalker-familie. Kathleen Kennedy: "Ik denk dat het cruciaal is. Als je enkel binnen de verhalen van George Lucas blijft hangen is dat verkeerd. Het is nu aan ons om door te gaan, om verder te blijven gaan en een verbondenheid te behouden met de Skywalker-saga. Dat vereist wel veel tijd en veel energie."



De echtscheidingssoap tussen Johnny Depp en Amber Heard blijft maar voortduren. Na Winona Ryder en Vanessa Paradis verdedigt nu ook Eva Green Johnny Depp. Volgens haar heeft Depp door het proces zijn goede naam en fantastisch hart aan de wereld getoond en zal het leven voor hem en zijn familie beter dan ooit zijn.



Als het van Sony afhangt dan mag regisseur Jon Watts en de hoofdrolspelers Tom Holland en Zendaya na het succes van Spider-Man: No Way Home onmiddellijk tekenen voor een vierde film, maar op dit ogenblik heeft nog geen één van de drie getoond dat ze daar zin in hebben.



Pain Hustlers, de nieuwe film met Emily Blunt van regisseur David Yates die de afgelopen jaren de Fantastic Beasts-films maakte, is door Netflix opgekocht voor 50 miljoen dollar. De film wordt vergeleken met titels als The Big Short, American Hustle en The Wolf Of Wall Street.



Dat Cry Macho een draak van een film is, kon je al op onze pagina’s lezen, maar onlangs werd gelekt dat Warner wist dat de film een flop zou worden, maar er werd groen licht gegeven omdat men bij Warner dacht dat men dit na een samenwerking van meer dan 50 jaar met Clint Eastwood hem verschuldigd was. De nieuwe CEO David Zaslav vindt dat zo’n dingen niet meer kunnen en hij citeerde een uitspraak uit Jerry Maguire als zijn nieuw beleid: “It’s not show friends, it’s show business.”



Paul Greengrass zal binnenkort aan zijn nieuwe film The Hood beginnen, en dat wordt met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. De film speelt zich af tijdens de Engelse Boerenopstand van de 14e eeuw. Cumberbatch speelt de leider, volgens insiders wordt The Hood zoiets als Gladiator en Braveheart.



De nieuwe film van Bong Joon-Ho, die met Parasite een Oscar won, heeft nog geen naam, wel staat het vast dat het om een sciencefictionfilm gaat en dat we Robert Pattinson, Toni Collette en Mark Ruffalo in de hoofdrollen zullen zien.



De geruchten dat de vierde Bad Boys afgevoerd zou worden, gecanceld door de Oscar-muilpeer, wordt door Sony-baas Tom Rothman ontkend, en hij bevestigde dat de film met Will Smith en Martin Lawrence nog altijd in ontwikkeling is. Rothman vindt het incident een zeer ongelukkige gebeurtenis, maar het is niet aan hem om er commentaar op te geven en hij gelooft dat Smiths verontschuldigingen en spijt oprecht zijn.



In de Amerikaanse box office blijft Doctor Strange In The Multiverse Of Madness nog steeds op de eerste plaats staan, verrassend gevolgd door Downton Abbey: A New Era. Op de derde en vierde plaats blijven The Bad Guys en Sonic The Hedgehog 2 staan, terwijl Men van Alex Garland de vijfde plaats inneemt. Ook de A24-film Everything Everywhere All At Once blijft het zeer goed doen.



Roman Polanski, die sinds 1978 van de Verenigde Staten naar Frankrijk is gevlucht nadat hij schuldig werd bevonden voor seks met een 13-jarig meisje, vindt geen investeerders voor zijn nieuwe film The Palace, die zich afspeelt in een hotel in het Zwitserse Alpenoord Gstaad. Volgens producent Luca Barbareschi wil Frankrijk geen euro meer investeren in Polanski.



Met War Of The Worlds uit 2005 scoorde Tom Cruise zijn beste openingsweekend aan de Amerikaanse box office en zijn grootste film qua opbrengst werd Mission: Impossible - Fallout, maar het ziet er naar uit dat Top Gun: Maverick het nog beter zal doen. The Hollywood Reporter meldt dat de film Top Gun: Maverick vermoedelijk zal uitkomen op een openingsweekend van 92 miljoen dollar, en sommige denken dat hij zelfs wellicht boven de 100 miljoen dollar zal uitkomen.



Austin Butler zal in Dune: Part Two van regisseur Denis Villeneuve de rol spelen van Feyd-Rautha, de favoriete zoon van Baron Harkonnen, die de leider is van het rivaliserende huis van House Atreides.



De body-horrorfilm Crimes Of The Future van regisseur David Cronenberg stuit op gemengde gevoelens. In Cannes kreeg de film met Viggo Mortensen, Kristen Stewart en Léa Seydoux een staande ovatie van zeven minuten in Cannes, maar tijdens die voorstelling zijn er ook heel wat mensen uit de zaal weggelopen. Os zie je volgende week weer!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron