:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #106
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #106
Bron: DVD Info - Datum: 2022-06-07 - Geplaatst door: Didier
We beginnen Cineweetjes in Cannes want daar ging de Gouden Palm naar de Zweedse regisseur Ruben Östlund, voor zijn Triangle Of Sadness. Lukas Dhont won met Close de gedeelde Grand Prix, en verder was er ook nog de gedeelde juryprijs voor De Acht Bergen van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen, en een speciale jubileumprijs voor de 75e verjaardag van het filmfestival voor de broers Dardenne. Het is al de tweede keer dat Ruben Östlund de Gouden Palm wint, want in 2017 deed hij dat al met The Square.Close van Lukas Dhont won niet alleen de Grand Prix in Cannes, maar wordt de opener van Filmfest Gent 2022. Wim De Witte, programmadirecteur Film Fest Gent: "Het is een voorrecht het festival te kunnen openen met deze delicate en warme film van Lukas. Als festival hebben we deze filmmaker zien groeien via zijn kortfilms en zijn debuutfilm Girl waarmee we het festival in 2018 konden openen. In deze film toont hij opnieuw zijn meesterschap in het vertellen van diepmenselijke verhalen. Net als in Girl slaagt Lukas erin met een eigen, sterke beeldtaal, ondersteund door een doeltreffende score van Valentin Hadjadj levensechte personages neer te zetten, gespeeld door een jonge beloftevolle cast. Close ontroerde ons en we kunnen niet wachten om het Belgische publiek te laten kennismaken met de film." De 49ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 11 tot en met 22 oktober 2022. Lumière brengt de film op 2 november in de Belgische zalen.
 Liam Neeson speelt opnieuw de rol van van zijn personage Qui-Gon Jinn in het Star Wars-universum, ook al is het maar zijn stem want het gaat om de animatieserie Star Wars: Tales Of The Jedi die dit najaar zal verschijnen.Tom Cruise mocht voor Top Gun: Maverick gebruik maken van de F/A-18 Super Hornets-gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse Marine, en dat voor 11.374 dollar per uur, wat overigens een flink koopje is. Tom Cruise stond erop dat alle acteurs die een piloot vertolken in de film zelf in een gevechtsvliegtuig moesten vliegen, maar de regels van het Pentagon staan dit niet toe.
 Jerry Bruckheimer laat weten dat er een derde National Treasure-film aankomt met Nicolas Cage in de rol van Benjamin Franklin Gates. Er is wel ondertussen al een televisieserie en het script werd al twee jaar geleden aangekondigd met Chris Bremner als scenarioschrijver.Geen verrassingen in de Amerikaanse box office. Top Gun: Maverick neemt zonder moeite de eerste plaats in en dat is meteen ook de hoogste opening ooit voor een film met Tom Cruise. The Bob's Burgers Movie haalt de tweede plaats, terwijl Doctor Strange In The Multiverse Of Madness naar de derde zakt.Geen Pirates Of The Caribbean-films meer voor Johnny Depp, maar naast een hoofdrol als de Franse koning Louis XV in de Franse film Jeanne Du Barry gonst het nu van de geruchten dat Tim Burton hem wil casten in de sequel van Beetlejuice uit 1988 van Tim Burton waarin Michael Keaton en Winona Ryder zaten.Het ziet ernaar uit dat Quentin Tarantino zich in de toekomst meer met schrijven zal bezig houden, op 25 oktober komt zijn boek Cinema Speculation uit dat zich focust op de belangrijkste Amerikaanse films uit de seventies die Tarantino voor het eerst zag als jonge bioscoopbezoeker.
 Gaspar Noé heeft een leuke filmtip. Toen hij een hersenbloeding kreeg en daardoor in het ziekenhuis belandde, keek hij naar Gravity op morfine en dat bleek de beste cinema-ervaring van zijn leven te zien, en voelde aan alsof hij in een baarmoeder zat.In een tweet laat Kevin Smith weten dat hij tijdens de San Diego Comic-Con in juli de trailer zal kunnen tonen van de langverwachte Clerks III, en de regisseur is er naar verluidt helemaal verliefd op. Als dat maar goed afloopt! Ciao!UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron