:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #107
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #107
Bron: DVD Info - Datum: 2022-06-13 - Geplaatst door: Didier
Het gaat niet zo goed met de abonneecijfers van Netflix en dat heeft zijn gevolgen. Officieel heet de reden de stopzetting in Rusland, maar iedereen weet dat HBO Max en Disney+ in hun nek hijgt. Netflix wil minder films uitbrengen, maar naar eigen zeggen willen ze die beter en groter maken.



Er komt een remake van Arachnophobia uit 1990 van Frank Marshall. De regisseur wordt Christopher Landon, die we kennen van Happy Death Day en Freaky. Over de cast is nog niets bekend, wel dat James Wan één van de producers wordt.



Het gaat vlug op de streamers. De Marvel-blockbuster Doctor Strange In The Multiverse Of Madness zal al vanaf 22 juni te zien zijn op de streamingdienst van Disney.



Filmfreak Quentin Tarantino gaat samen met Pulp Fiction-coscenarist Roger Avary de Video Archives Podcast beginnen. In de eerste aflevering van de Video Archives Podcast bespreken de twee onder meer Dark Star, Moonraker, Demonoid, Messenger Of Death en Piranha. De podcast verschijnt op 19 juli 2022. Quentin en Roger leerden elkaar kennen in 1983 in de gelijknamige videotheek in Los Angeles waar ze destijds samenwerkten.



Volgens The Playlist zou regisseur Todd Phillips een idee klaar hebben voor de Joker-sequel en Joaquin Phoenix zou interesse hebben om het personage opnieuw te spelen. Joker was met zijn 1,03 miljard dollar de meest winstgevendste DC-film ooit.



Robert Englund, Freddy Krueger uit A Nightmare On Elm Street, komt met een bijzonder Star Wars-verhaal op de proppen. Englund diende zijn kandidatuur in voor de rol van Han Solo nadat hij net een auditie voor Apocalypse Now had gedaan. Englund kreeg de auditiepagina’s mee voor de rol van Luke Skywalker en toonde die aan zijn vriend Mark Hamill met wie hij een appartement deelde. Toen die het las belde Mark direct naar zijn agent en vroeg om een auditie.



Amber Heard krijgt het na het proces met haar ex-man Johnny Depp hard te verduren. Warner Bros zou van plan zijn om haar scènes uit Aquaman And The Lost Kingdom te verwijderen, ook al moeten we er aan toevoegen dat de studio dit al een tijdje van plan was. De film van James Wan staat gepland voor 17 maart 2023.



Er is ophef rond Top Gun: Maverick. De originele Top Gun uit 1983 is namelijk gebaseerd op een artikel dat geschreven werd door Ehud Yonay, waar destijds Paramount de auteursrechten voor betaalde. Voor de sequel deed men dat niet, en de kinderen van Ehud Yonay hebben nu een aanklacht ingediend omdat zij naar eigen zeggen deze rechten sinds 2020 in handen hadden. Paramount beweert echter dat de film in 2020 al lang in de maak was en dat zij dus niets moeten betalen.



Regisseur Daniel Trachtenberg die de nieuwe Predator-film Prey maakte en daarmee al aan het vijfde deel van de bekende horror Predator-franschise toe is raadt de fans aan om de "gelekte" trailer niet te bekijken omdat die te veel spoilers bevat. Prey zal deze zomer in de zalen te zien zijn.



Ghostbusters 5: Firehouse, zo luidt de titel van de vijfde Ghostbusters-film die door enkele tweets de wereld werd ingestuurd. Men gaat ervan uit dat Jason Reitman opnieuw in de regiestoel zal kruipen, maar over de cast zelf is nog niets bekend.



We gaan er uit met nieuws uit Gent. De Kinepolis wordt veertig, en dat wordt gevierd! Van maandag 20 tot en met zondag 26 juni zullen bezoekers deel kunnen uitmaken van het feestgedruis. Op 22 juni wordt een heuse ‘Gèntsen dag‘ georganiseerd die volledig in het teken staat van de Gentse filmwereld met als hoogtepunt een avond met Felix van Groeningen. Bezoekers zullen tegen een verlaagd tarief van filmvoorstellingen kunnen genieten, een gratis popcorn upgrade aangeboden krijgen en deel kunnen nemen aan de ‘Schuie Nacht‘ en ‘Minions‘ familiedag. Op woensdag 22 juni is er de ‘Gèntsen dag‘met vertoningen van Aanrijding In Moscou en Girl. Verder wordt het in 2004 uitgebrachte Steve + Sky vertoond, en de laatavondvertoning wordt Belgica, dat losjes gebaseerd is op de ontstaansgeschiedenis van café Charlatan.



Recent nieuws van dezelfde bron