:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #111
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #111
Bron: DVD Info - Datum: 2022-08-08 - Geplaatst door: Didier
Na een korte zomerstop is Cineweetjes er weer voor je wekelijkse dosis filmvitaminen. Martin Scorsese zal een nieuwe film draaien met Leonardo DiCaprio. The Wager vertelt het waargebeurde verhaal van dertig Britse zeelui die een scheepsramp voor de kust van Zuid-Amerika hebben overleefd en zich moeten verantwoorden voor de militaire rechtbank. Voor Leonardo DiCaprio wordt het zijn zevende samenwerking met Scorsese. De film zal geproduceerd worden door Apple Original Films.



Er is ook nieuws over Matthew McConaughey, want die zal de hoofdrol vertolken in het sportdrama Dallas Sting. McConaughey gaat de rol vertolken van een coach van een groepje vrouwelijke voetbalsters dat naar China trekt voor een wereldbeker.



Terwijl Michael Mann het op de sociale media vooral over Heat 2 heeft, is hij ook bezig met zijn biopic over Enzo Ferrari. Zowel Patrick Dempsey als Jack O’Connell zijn aan de cast toegevoegd. De opnames voor Ferrari zouden al in augustus beginnen.



Door het succes van Top Gun: Maverick wil Reese Witherspoon een derde Legally Blonde-film maken. Wel vindt de actrice dat alle puzzelstukjes juist moeten vallen en net zoals bij Top Gun: Maverick moeten alle elementen van Legally Blonde waar de mensen vroeger dol op waren, in de nieuwe film zitten.



Taika Waititi gaat een filmversie maken van het stripverhaal L'Incal. Omdat de regisseur zijn werk zo goed mogelijk wil verrichten, bracht hij samen met coscenarist Jemaine Clement een bezoekje aan de maker ervan: het 93-jarige enfant terrible Alejandro Jodorowsky.



Een Italiaanse rechter heeft geoordeeld dat er geen gronden zijn om regisseur Paul Haggis te vervolgen nadat een Britse vrouw hem had aangeklaagd wegens aanranding. Haggis werd op 19 juni gearresteerd en zat 16 dagen in huisarrest op zijn Italiaanse hotelkamer in afwachting van de rechtzaak. Kleine voetnoot is dat hij op 11 oktober voor een rechtbank in Manhattan moet verschijnen voor alweer een aanklacht van verkrachting die dateert uit 2013.



Sylvester Stallone is niet te spreken over Drago, de spin-off film van de Creed-boksfilms die binnenkort in productie gaat. Stallone laat weten dat zijn hart wordt gebroken en dat het opnieuw een poging is van een zielige producer van 94 jaar (Irwin Winkler) en zijn kinderen om een prachtig personage kaal te plukken. Stallone wilde nooit dat zijn personages op deze manier uitgebuit werden door wat hij parasieten noemt. Stallone schreef wel het scenario van de eerste Rocky-film en de sequels, maar de filmrechten op het Rocky-personage liggen bij Irwin Winkler.



De animatiefilm DC League Of Super-Pets staat op de eerste plaats in de Amerikaanse box-office, ook al blijft de recette van 23 miljoen dollar serieus onder de gehoopte verwachtingen. Verder in de top vijf staan Thor: Love And Thunder, Minions: The Rise Of Gru, Top Gun: Maverick en Nope.



Nichelle Nichols is op 89-jarige leeftijd overleden. De actrice werd wereldberoemd als de communicatie-officier Uhura in Star Trek. Haar kus met William Shatner in 1968 was de eerste kus tussen een zwarte vrouw en een blanke man die op televisie werd vertoond. Later schakelde de NASA haar in om meer vrouwen met een etnische achtergrond warm te maken voor een job in de ruimtevaart.



Batgirl van Adil El Arbi en Bilall Fallah wordt door Warner Bros. volledig afgevoerd en komt dus niet uit in de bioscoop of HBO Max. Oorspronkelijk zou deze 90 miljoen dollar kostende release verschijnen op HBO Max maar na een recente fusie werd de focus bij Warner verlegd naar het maken van blockbusters die bedoeld zijn voor de bioscopen. Volgens The New York Post zijn de slechte testscreenings echter de oorzaak.



Er komt een remake van Road House, de film uit 1989 waarin Patrick Swayze een New Yorkse buitenwipper speelde die verhuist naar een klein stadje. De film komt in de handen terecht van regisseur Doug Liman en acteur Jake Gyllenhaal neemt de hoofdrol op zich. De opnames van de film beginnen komende maand in de Dominicaanse Republiek.



Het gerucht dat Tom Cruise, die inmiddels 60 is, na de twee Mission: Impossible – Dead Reckoning-films zijn Ethan Hunt-personage vaarwel zou zeggen, is voorbarig. Volgens regisseur Christopher McQuarrie moet je niet alles moet geloven wat je in de pers leest. Naast de Mission:Impossible-franchise gaat Cruise ook voor zijn volgende project samenwerken met McQuarrie.



Joker: Folie À Deux zal vanaf 5 oktober 2024 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn, en dat is exact vijf jaar na de release van de eerste film. De kezuzedatum van Warner Bros. heeft waarschijnlijk iets met de Oscars te maken, want voor de eerste Joker kreeg Joaquin Phoenix een beeldje. Volgens de geruchten wordt de Joker-sequel een musical en probeert regisseur Todd Philips Lady Gaga ervan te overtuigen om Harley Quinn te spelen, die het liefje van de Joker is. Voor andere DC-titels ziet het er iets minder goed uit, want zowel Shazam! Fury Of The Gods als Aquaman And The Lost Kingdom worden waarschijnlijk naar een latere datum verschoven, en dat heeft te maken met het beleid van de nieuwe CEO van Warner Bros die ook Adil El Arbi en Bilall Fallah's Batgirl schrapte. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron