:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2022
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-09-13 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY OKTOBER RELEASES

Voor Oktober hebben we weer een pracht aan titels staan, met een wederom actie, thriller, horror en uitstekende arthouse. Starten doen we met David Cronenberg's Crimes Of The Future, niet meteen een remake maar eerder een hernieuwde interpretatie van man's tweede langspeelfilm uit 1970, deze keer met Viggo Mortensen, Kristen Stewart en Léa Seydoux in de hoofdrollen. Vervolgen doen we met het explosieve The Contractor waarin special forces man Chris Pine alles riskeert voor zijn familie door te infiltreren in een privé militie. In het bijzondere The Innocents laten een groep kinderen hun speciale krachten los eens ze uit het zicht zijn van hun ouders, een uiterst originele interpretatie van het supernatural genre. Lingui - The Sacred Bonds vertelt het dramatisch verhaal van een jonge vrouw die om moet gaan met abortus in een land waar dit niet toegelaten is en ook bij wet is verboden. Afsluiten doen we met het horrordrama Men van Alex Garland, de regisseur verantwoordelijk voor Ex Machina en Annihilation, waarin Jessie Buckley zich na het overlijden van haar echtgenoot terugtrekt op het platteland om daar achtervolgd te worden door demonen uit haar verleden.

CRIMES OF THE FUTURE

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Met Crimes Of The Future is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug! Léa Seydoux (Blue Is The Warmest Color), Kristen Stewart (Spencer) en Viggo Mortensen (Green Book) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm.

Regie: David Cronenberg
Cast: Léa Seydoux, Kristen Stewart, Viggo Mortensen
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 oktober 2022

THE CONTRACTOR

James Harper tekent een contract bij een geheime paramilitaire organisatie nadat hij onvrijwillig uit de marine wordt ontslagen. Hij krijgt de opdracht om een bioterroristische dreiging te onderzoeken in Polen, maar wanneer zijn team wordt uitgeschakeld moet hij vechten voor zijn leven in een klopjacht die hem doorheen Oost-Europa jaagt. Koste wat het kost probeert Reed naar huis terug te keren zodat hij kan uitzoeken wie hem en zijn crew heeft verraden.

Regie: Tarik Saleh
Cast: Chris Pine, Gillian Jacobs, Ben Foster, Sander Thomas
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 oktober 2022

THE INNOCENTS

De 9-jarige Ida en haar gezin zijn net verhuisd naar een appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo. Het is zomervakantie en Ida moet met haar autistische zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoet Ida Ben, een eenzame jongen die gepest wordt door andere kinderen uit de buurt. Hij neemt Ida mee naar het bos en laat haar zien dat hij een flessendop kan laten bewegen met zijn geest. Anna, achtergelaten door haar zus op het speelplein, raakt tegelijkertijd bevriend met Aisha, een jong meisje met vitiligo. Anna kan niet praten, maar op een of andere manier kunnen de twee toch met elkaar communiceren. De vier kinderen raken bevriend en proberen van alles uit om hun nieuwe ontdekte gaven uit te testen. Anna en Aisha blijken niet alleen door telepathie met elkaar verbonden te zijn en Aisha helpt Anna zelfs met praten, tot grote vreugde van haar moeder. Ook Ben ontwikkelt steeds meer krachten en komt erachter dat hij in de hoofden van andere mensen kan kruipen en ze kan laten doen wat hij wil. Ben heeft echter weinig goeds in de zin met zijn nieuwe gaven en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties met dood en verderf als gevolg…

Regie: Eskil Vogt
Cast: Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf, Mina Yasmin Bremseth Asheim
Releasedatum dvd: 19 oktober 2022

LINGUI - THE SACRED BONDS

In de buitenwijken van N’djamena in Tsjaad woont alleenstaande Amina met haar 15-jarige dochter Maria. Hun al kwetsbare wereld stort verder in, als blijkt dat de dochter zwanger is en het kind niet wil. In een land waar niet enkel het geloof maar ook de wet abortus verbiedt, staat Amina voor een strijd die op voorhand verloren lijkt...

Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Cast: Achouackh Abakar Souleymane, Rihane Khalil Alio, Youssouf Djaroro, Briya Gomdigue, Hadjé Fatimé Ngoua
Releasedatum dvd: 25 oktober 2022

MEN

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden. Regisseur Alex Garland heeft een voorliefde voor sci-fi en horrorfilms met een maatschappelijk kantje en maakt na Ex Machina en Annihilation met Men een beklemmend horrordrama. Jessie Buckley (The Lost Daughter, I’m Thinking Of Ending Things) en Rory Kinnear (No Time To Die) vervullen de hoofdrollen.

Regie: Alex Garland
Cast: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 oktober 2022