:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #118
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #118
Bron: DVD Info - Datum: 2022-09-26 - Geplaatst door: Didier
Hier is een nieuwe Cineweetjes. Close van Lukas Dhont die de openingsfilm van FilmFest Gent 2022 wordt, doet een gooi naar de Oscar voor Internationale Speelfilm. De Belgische jury verkoos de winnaar van de Grand Prix in Cannes tot de officiële Belgische inzending voor de Academy Awards. Ondertussen is het hele programma van FilmFest Gent op hun website bekend gemaakt.



Anne Heche, die vorige maand na een autocrash stierf, had kort voor haar dood bij de uitgever Simon & Schuster een manuscript ingediend voor een autobiografie. Deze zal begin 2023 in de boekhandel zal liggen en krijgt de naam Call Me Anne. In het boek gaat het over haar mentor Harrison Ford, haar relatie met Ellen Degeneres, haar ontmoeting met Harvey Weinstein en haar carrière.



Fairy Tale, het nieuwste boek van Stephen King, zal verfilmd worden door Paul Greengrass, die ook het scenario zal schrijven. Omdat King fan is van Greengrass, verleende hij de filmmaker de rechten op het boek voor een symbolische dollar. Nu moet de regisseur geld zien te vergaren voor zijn project, en dat lijkt van de streamingdiensten te komen.



Henry Silva, de acteur die door zijn opvallende look een schurk vertolkte in talrijke B-films maar ook te zien was in mainstream-klassiekers zoals Ocean's Eleven en The Manchurian Candidate, is in Californië op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn dood werd voor het eerst gemeld door Dean Martin's dochter Deana op Twitter, die zei dat Silva de laatste overgebleven ster van de originele Oceans 11-film was. Later was Silva o.a. te zien in Sharky's Machine, de Chuck Norris-film Code Of Silence, de Steven Seagal-film Above The Law en Dick Tracy. Zijn laatste rol was een cameo in de Ocean's Eleven-remake uit 2001.



Na de Netflix-hit Cobra Kai kondigt Columbia aan dat in 2024 The Karate Kid een terugkeer naar het witte doek krijgt. Er zijn geruchten dat Ralph Macchio opnieuw in de huid zal kruipen van Daniel LaRusso. Zijn mentor Pat Morita kan dat niet, want die overleed in 2005. In 2010 was er al een reboot met Jaden Smith en Jackie Chan.



Er komt een sequel op Constantine, de film uit 2005 met Keanu Reeves. Reeves heeft altijd voor een vervolg gepleit, maar Warner riskeerde er zich niet aan. Een releasedatum is nog niet bekend.



Dogma van Kevin Smith is in de VS één van de meest gezochte films, en je kan hem ook nergens legaal bekijken, en dat komt omdat alle rechten bij Harvey Weinstein liggen, die naar verluidt 5 miljoen dollar voor de film vraagt.



Naomi Watts wil een slechterik in een Marvel-film vertolken omdat haar kinderen dol zijn op die films, en de Australische gaat ervan uit dat zij mama dan een stuk cooler zouden vinden. Ondertussen is la Watts te zien in het Prime-misbaksel Goodnight Mommy.Ook Nicolas Cage zou graag een rol een slechterik vertolken in een superheldenfilm, en wel als Egghead, die in de Batman-tv-reeks uit de jaren zestig door Vincent Price werd gespeeld.



De Amerikaanse box office deze week is er één zonder grote namen. Op de eerste plaats staat de actiefilm The Woman King, gevolgd door de horrorfilm Barbarian. Pearl, de prequel van X doet het een stuk minder. Verder noteren we de detectivefilm See How They Run en Moonage Daydream, de documentaire over David Bowie.



De 86-jarige Woody Allen stopt met regisseren. Wasp 22, dat hij dit najaar zal draaien in Parijs, is zijn vijftigste film en die vergelijkt Allen met Match Point. Allen gaat zich daarna toeleggen op het schrijven van een roman. Of zijn filmpensioen een gerucht is of niet, is maar de vraag, want een dag daarna werd dit door Allens agent reeds ontkend.



HBO Max gaat een tv-reeks maken die gebaseerd is op David Cronenbergs Scanners. De bedenker is William Bridges (Black Mirror), en de serie zal geregisseerd worden door Yann Demange, die bekend is van Lovecraft Country.



We gaan eruit met nieuws over Mel Gibson, want die wil een vijfde Lethal Weapon-film maken. Het vierde deel dateert van 1988, en Gibson is ervan overtuigd dat hij samen met de ondertussen overleden regisseur Richard Donner een uitstekend scenario op zak heeft. Gibson hoopt om binnen enkele maanden al aan de sequel te kunnen beginnen, en wij hopen gewoon dat we er volgend week weer zijn!



Recent nieuws van dezelfde bron