:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #119
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #119
Bron: DVD Info - Datum: 2022-10-03 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes. Louise Fletcher is op 88-jarige leeftijd overleden in haar huis in het Franse Montdurausse. Ze werd wereldberoemd als de bitcherige Nurse Ratched in One Flew Over The Cuckoo’s Nest uit 1975 wat de actrice een Oscar opleverde. Haar Oscarspeech werd historisch omdat ze die in gebarentaal deed omdat haar ouders doof waren. Daarna was Fletcher vooral actief in de televisiewereld met rollen in Star Trek: Deep Space Nine en Shameless, waarin ze de moeder is van het personage van acteur William H. Macy.



Ook Coolio, die vooral populair werd met de single Gangsta's Paradise, is overleden op 59-jarige leeftijd. De rapper lag bewusteloos op de badkamervloer en heeft vermoedelijk een hartstilstand gehad. Coolio was ook acteur en zat samen met Michelle Pfeiffer in Dangerous Minds. Verder was hij ook nog te zien in bijvoorbeeld Daredevil en \Batman & Robin.



The Banshees Of Inisherin wordt nu al genoemd als de uitgesproken Oscarfavoriet. In Venetië kreeg de nieuwe film van Martin McDonagh een staande ovatie en zowel Colin Farrell als Brendan Gleeson zouden een beeldje kunnen krijgen. Farrell zal meedingen voor beste acteur, Gleeson voor acteur in een bijrol.



Netflix zal niet langer meer hun films in de bioscoop tonen. Marian Lee, het marketinghoofd van Netflix, wil dat de streamingdienst de plek blijft waar dat fans de films willen zien. Alleen maar als het nodig is om filmprijzen te winnen, zoals een Oscar, kan de strategie veranderd worden.



De Franse inzending voor de categorie Beste Internationale Film is Saint Omer van Alice Diop geworden, en laat daarmee A Plein Temps, Les Pires, Revoir Paris en Un Beau Matin achter zich. Hiermee krijgt Lukas Dhonts Close naast Decision To Leave (Zuid-Korea), All Quiet On The Western Front (Duitsland) en Alcarras (Spanje) extra zware concurrentie.



Net voor haar dood heeft de Britse koningin Elizabeth componist John Williams in de adelstand verheven. Williams zou nu zijn titel krijgen van koning Charles III, maar waar en wanneer is nog niet bekend.



Michael Barker, een van de grote mannen van Sony Pictures Classics, gelooft nog steeds dat films kunnen scoren via een bioscoopervaring. Baker ziet streamingdiensten niet als een concurrent. Omdat die een ander verdienmodel hebben en doordat Sony geen eigen streamingplatform heeft, krijgt de studio meer flexibiliteit. Barker merkte op dat filmsterren op het witte doek geboren worden en niet op streamingdiensten.



De Amerikaanse box office wordt aangevoerd door Don’t Worry Darling van Olivia Wilde. De tweede plaats wordt ingenomen door The Woman King en op de derde plaats staat de heruitgave van James Camerons Avatar.



Scott Feinberg, de gerenommeerde journalist van The Hollywood Reporter, tipt Close van Lukas Dhont als één van de grootste kanshebbers om in de categorie van Beste Internationale Film de Oscar te winnen. Maar het is niet alleen dat. Ook voor regisseur Lukas Dhont, hoofdrolspeler Eden Dambrine en Igor Van Dessel ziet hij kansen op een nominatie. De laatste keer dat België een Oscarnominatie voor een langspeelfilm kreeg was negen jaar geleden met The Broken Circle Breakdown.



Warner Bros. liet in Londen tijdens een meeting met investeerders weten dat de prioriteit van de studio op het DC-universum, Harry Potter en Game Of Thrones komt te liggen, omdat die waarschijnlijk het meeste geld opbrengen. Daarnaast zet Warner Bros. volop in op de bioscoopervaring, die volgens Warner meer inkomsten zullen genereren dan ooit.



Rusland zal dit jaar geen film selecteren als inzending voor de Oscar voor Beste Internationale Film als gevolg van de spanningen naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. De commissieleden, waaronder regisseur Alexei Uchitel, zijn niet tevreden met de beslissing. De laatste keer dat er een Russische film een Oscar won, was in 1994 voor Burnt By The Sun van van Nikita Michalkov.



In 2017 beweerde Hugh Jackman wel dat hij voorgoed vaarwel zou zeggen tegen zijn Wolverine-personage, maar het voornemen is van korte duur, want Jackman keert terug als de Marvel-mutant in Deadpool 3. Het zou Ryan Reynolds zijn die Jackman kon overhalen.



Bassam Tariq is niet langer meer de regisseur voor de reboot van Blade. Wie hem vervangt is nog niet duidelijk. Tariq zou wel nog betrokken blijven als uitvoerend producent. Mahershala Ali krijgt de rol van Blade die eerder in drie films door Wesley Snipes werd gespeeld.



Naast Eddie Murphy, Judge Reinhold en Paul Reiser zal ook Kevin Bacon zal meedoen in Beverly Hills Cop 4. In Los Angeles zijn momenteel de opnames bezig en de film wordt volgend jaar op Netflix verwacht. Ons mag je volgende week verwachten!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron