:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #120
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #120
Bron: DVD Info - Datum: 2022-10-11 - Geplaatst door: Werner
We zijn er weer met een nieuwe CIneweetjes. Emma Stone en regisseur Yorgos Lanthimos gaan net als in The Favourite opnieuw samenwerken voor AND. Ook Jesse Plemons, William Dafoe en Margaret Qualley zitten in de cast. Er is niemand die weet waarover de film zal gaan, de opnames beginnen in oktober in New Orleans.



Kingdom Of The Planet Of The Apes komt in 2024 in de bioscoop en speelt zich jaren na War For The Planet Of The Apes af. Wes Ball (The Maze Runner) is de regisseur, en in de hoofdrollen noteren we de namen van Owen Teague, Freya Allen en Peter Macon. Volgens Steve Asbell, het hoofd van 20th Century Studios, wil de studio met Kingdom Of The Planet Of The Apes de traditie van verbeeldingsrijke, provocerende cinema verderzetten.



Er komt een reboot van American Pie, waarvan tussen 1999 en 2012 vier films verschenen naast een paar spin-offs. De reboot komt in de handen terecht van actrice Sujata Day, die bekend is uit de serie Insecure en in 2020 nog de film Definition Please regisseerde. Volgens The Hollywood Reporter is het plot gebaseerd op een idee van Day.



Het zou best kunnen dat Bruce Willis, ondanks het feit dat hij wegens gezondheidsreden niet meer acteren, terug komt op het witte doek omdat hij zijn digitale gelijkenis verkocht heeft aan het deepfake-bedrijf Deepcake. Willis zat vorig jaar al in een Russische reclamespot voor telefoons die op een digitale manier werd ingewerkt. Willis was naar verluidt best wel tevreden met het resultaat.



Omdat Jurassic World: Dominion een grote hit is geworden, gaat regisseur Colin Trevorrow ervan uit dat er nog meer sequels zitten aan te komen, ook al ziet hij zijn eigen franchise niet echt als een vervolg op Spielbergs eerste Jurassic Park en is zijn aanpak er één van een wereld waarin overal dinosaurussen rondzwerven.



Nog dit jaar verschijnt de nieuwste film van Will Smith, Emancipation. De film speelt zich af in 1863 en Smith speelt een voormalige slaaf die zich aansluit bij de Union Army. De film is in regie van Antoine Fuqua (Training Day, Olympus Has Fallen) en heeft ook nog rollen voor Ben Foster, Steven Ogg, Charmaine Bingwa en Mustafa Shakir. Of Will Smith een Oscarnominatie krijgt, betwijfelen we ten zeerste.



Volgens The Hollywood Reporter zal Taissa Farmiga opnieuw in de huid kruipen van zuster Irene voor The Nun 2. Vier jaar geleden was The Nun de best bezochte film van de The Conjuring-franchise. Michael Chaves (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) gaat de film regisseren en vanaf 8 september volgend jaar komt die in de bioscoopzalen.



Op 10 november maakt Lindsay Lohan haar comeback in de nieuwe kerstfilm Falling For Christmas op Netflix. Op een rol in Among The Shadows en The Canyons van Paul Schrader (2013) na heeft Lohan geen hoofdrol meer gehad, en naar verluidt is ze klaar voor een nieuwe start.



We gaan eruit met nieuws over Blonde, de Netflix-film over Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol. Uit statistieken van de streamingdienst blijkt de film tegen te vallen, ook al kreeg die op het filmfestival van Venetië waar de film in première ging een elf minuten durende staande ovatie. De film van Andrew Dominik haalde niet eens de eerste plaats in de wereldwijde Top-10 van best bekeken films op de streamingdienst op één week, maar dat werd Lou met Allison Janney en Jurnee Smollett. Cineweetjes gaat er eventjes van tussen uit, en dat heeft alles te maken met FilmFest Gent waar DVDInfo bijna twee weken lang zijn tenten zal opslaan.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron