:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #121
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #121
Bron: DVD Info - Datum: 2022-11-15 - Geplaatst door: Didier
Door zowel FilmFest Gent als Razor Reel lag Cineweetjes een paar weken in de lappenmaand, maar we zijn weer terug. Zei iemand iets over Zilion, de nieuwe speelfilm van Robin Pront? Tijdens zijn eerste week in de bioscoop kreeg de film 132.000 bezoekers over de vloer en dat is twee keer zo veel als pakweg Black Adam, en dat doet in zijn eerste week. De film scoort zelfs beter dan Top Gun: Maverick. Insiders verwachten dat Zillion wel eens het record van Loft, de meest succesvolle Belgische film ooit met 1.082.480 bezoekers, zou kunnen breken.



Volgens Marvel-fans is Daniel Radcliffe de ultieme kandidaat om de rol van Wolverine op te nemen, maar in een interview ontkracht Radcliffe deze geruchten door te stellen dat hij hierover met Marvel nog geen woord gerept heeft, wel laat de acteur weten dat zijn deur open staat om hierover te praten.



Na een pauze van 20 jaar keert de 73-jarige Shelley Duvall terug naar het witte doek in The Forest Hills. Duvall maakte furore met haar rollen van Millie Lammoreaux uit Three Women uit 1977 en vooral als Wendy Torrance in The Shining uit 1980. In de nieuwe horrorfilm van Scott Goldberg zit ook Dee Wallace, die Elliott's moeder speelde in E.T. The Extra-Terrestrial uit 1982 en Edward Furlong die beroemd werd door zijn rol als John Connor in Terminator 2: Judgement Day.



De Duitse actrice Veronica Ferres heeft een rol gekregen in de reboot van Red Sonja. Ferres speelt de moeder van Red Sonja en de godin Ashera, die meer zal aanleunen bij Robert E. Howard's originele Marvel-strip dan dat het geval was met de film uit 1985 met Brigitte Nielsen en Arnold Schwarzenegger die destijds een flop was. De Italiaans-Amerikaanse actrice Matilda Lutz speelt Red Sonja.



Lupita Nyong'o kunnen we nu opnieuw zien als Nakia in Black Panther: Wakanda Forever, maar de actrice zal ook te zien zijn in de A Quiet Place spin-off A Quiet Place: Day One. Er is nog maar weinig bekend over deze nieuwe film, behalve dat hij geregisseerd zal worden door Michael Sarnoski, die Pig deed met Nicolas Cage. De titel doet vermoeden dat de film zich afspeelt op de eerste dag dat de blinde buitenaardse wezens met hun hypergevoelig gehoor op aarde arriveren. In de eerste twee films lag de focus op de Abbott-familie en waarschijnlijk zullen die in deze spin-off niet te zien zijn, aangezien Day One het verhaal vertelt van een nieuwe reeks personages. A Quiet Place: Day One staat momenteel gepland voor 8 maart 2024.



Godzilla zorgt opnieuw voor chaos in Japan. De monsterhagedis was voor het laatst op het grote scherm te zien in Adam Wingard's Godzilla Vs. Kong (waarvoor hij momenteel een vervolg aan het maken is), en nu heeft het Japanse filmbedrijf Toho bevestigd dat er volgend jaar een nieuwe Godzilla-film komt. De nog titelloze film werd bevestigd in een tweet die een releasedatum van 3 november 2023 onthulde, en met regisseur Takashi Yamazaki aan, boord. De film zal Toho's eerste live-action Godzilla-film zijn sinds de veelgeprezen satire Shin Godzilla uit 2016. Opmerkelijk detail is dat deze film in hetzelfde jaar zal verschijnen als Wingard's Godzilla Vs. Kong-vervolg.



Na de Hannibal-reeks gaat Mads Mikkelsen opnieuw samenwerken met schrijver/producer Bryan Fuller voor de nieuwe film Dust Bunny. Fuller maakt hiermee zijn regiedebuut dat gebaseerd is op zijn eigen script. Het verhaal gaat over een achtjarig meisje dat de hulp inroept van haar buurman (Mikkelsen) om een monster onder haar bed te doden waarvan ze denkt dat het haar familie heeft opgegeten. Fuller is ook de schrijver van de nieuwe Friday The 13th prequel-serie die A24 maakt voor de streamingdienst Peacock. De show heet Crystal Lake en zal wegens legale redenen wellicht niet het personage van Jason Voorhees hebben. De auteursrechten op de franchise zijn al jaren het onderwerp geweest van een geschil tussen de regisseur-producent van de originele film, Sean S. Cunningham en de scenarist Viktor Miller die wel meewerkt aan de serie.



In de Amerikaanse box office staat Black Adam voor het derde weekend op de eerste plaats. De film met Dwayne Johnson, heeft het voordeel gehad dat hij maar weinig concurrentie ondervond. Dat verandert beslist volgend weekend wanneer Black Panther: Wakanda Forever in de bioscopen wordt uitgebracht. De Japanse anime-film One Piece Film: Red staat op de tweede plaats. Verder noteren we in de top 5 de romcom Ticket To Paradise, de horrorfilms Smile en Prey For The Devil.



James Wan laat weten dat de spin-off film Crooked Man, die gebaseerd is op één van de personages uit The Conjuring 2 er niet komt. Een uitleg waarom werd niet gegeven.



Warner Bros. gaat zich de komende jaren focussen op de franchises van Superman en Harry Potter. Ook zou er ruimte zijn om iets te doen met Lord Of The Rings-films wat vermoedelijk zal uitdraaien met spin-off films over bepaalde personages.



De bekende website Bloody Disgusting heeft als producent van Terrifier 2 de film ingediend bij de Academy Awards om een kans te maken op een nominatie voor Beste Film. Het is natuurlijk ondenkbaar dat de film een Oscar zal winnen, maar Bloody Disgusting vindt het leuk dat op die manier de leden van de Academy een extreme horrorfilm moeten zien die ze anders als minderwaardig zouden beschouwen. Tot volgende week, tenzij je Arty de clown tegen het lijf loopt!



Recent nieuws van dezelfde bron