:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #123
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #123
Bron: DVD Info - Datum: 2022-11-28 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes. Binnenkort komt The Fabelmans uit, de biopic van Steven Spielberg. De cineast heeft ook al zijn volgende plan onthuld, en dat wordt een remake vanBullit uit 1968 van Peter Yates met de iconische rol van Steve McQueen. Bradley Cooper kruipt in de huid van Frank Bullitt, en naar verluidt is dat grotendeels omdat Spielberg onder de indruk was van zijn vertolking in A Star Is Born.



In Amerika blijft Black Panther: Wakanda Forever van Ryan Coogler de lijst aanvoeren van de Amerikaanse box office, ook al hadden de Marvel Studios iets hogere cijfers verwacht. De grote verrassing is The Chosen, die de tweede plaats haalt, want dat is een serie over het leven van Jezus waarvan de eerste twee afleveringen van het derde seizoen in meer dan 2.000 bioscopen werden vertoond. The Chosen versloeg hiermee de horrorkomedie The Menu met Ralph Fiennes, Anna Taylor-Joy en Nicholas Hoult. De flop van de week is het Me Too-drama She Said dat over de twee onderzoeksjournalisten van de New York Times (Zoe Kazan en Carey Mulligan) gaat die Harvey Weinstein hebben ontmaskerd en zo de #MeToo-beweging hebben doen ontstaan. De film heeft één van de slechtste openingscijfers van de laatste jaren.



Hollywood heeft nog het volste vertrouwen in de Fast And The Furious-franchise want als alle geruchten kloppen zou Fast X 340 miljoen dollar gaan kosten, terwijl dat voor F9: The Fast Saga “maar” 200 miljoen dollar was. Als reden heeft men de verhoogde lonen van de castleden, de hoge inflatie en de coronaveiligheidsprotocols op.



Deze week werd een tipje van de sluier opgelicht over de nieuwe Indiana Jones-film die in de zomer van 2023 in de bioscoop zal te zien zijn. Of de film daadwerkelijk Indiana Jones And The Eye Of Apollo zal heten, weten we nog niet, wel staat vast dat het verhaal zich afspeelt met nazi's als de voornaamste schurken (waaronder Mads Mikkelsen als Voller), maar wel in 1969 waarbij het maanlandingsprogramma wordt gerund door een groep ex-nazi's. Naast Harrison Ford en Mikkelsen spelen ook Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones en Antonio Banderas mee in de film.



Oscarwinnaar Gary Oldman vindt dat het tijd is geworden om het doek te laten vallen over zijn illustere carrière, waarbij hij drie Academy Award-nominaties in de wacht sleepte. De Britse ster uit Christopher Nolans Batman-trilogie en de Harry Potter-franchise keert terug op tv in het tweede seizoen van Apple TV+'s Slow Horses, maar volgens de acteur kapt hij er daarna mee.



Martial arts-acteur Jason David Frank is op 49-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar uit rapporten blijkt dat het zelfmoord was. Frank was één van de Power Rangers.




Ryan Reynolds zien we binnenkort met Will Ferrell in Spirited in een nieuwe kerstfilm, maar eerder probeerde hij een kerstversie van Deadpool te lanceren. Samen met Rhett Reese en Paul Wernick, die samen de hit Deadpool uit 2016 en het vervolg uit 2018 hadden geschreven was er een script klaar voor een kerstfilm maar om talrijke redenen is dat altijd op het schap blijven liggen. Wellicht is de meest verklaarbare reden dat Fox werd overgenomen door Disney. Reynolds heeft nu met Reese en Wernick aan de derde Deadpool-film gewerkt die het personage in de Marvel Cinematic Universe zal brengen.



Het rommelt bij Disney. Bob Chapek is als CEO vervangen door Bob Iger die tussen 2005 en 2020 al CEO was van Disney. Volgens het huis van de muis staat de studio voor een uiterst complexe periode van transformaties in de industrie en daar zou Bob Iger het unieke profiel voor hebben om dat in goede banen te leiden.



Quentin Tarantino betreurt het dat hij zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen toen hij de geruchten over Harvey Weinstein hoord. Tarantino maakte negen films met de Miramax-producent, maar Tarantino ging ervan uit dat het gewoon een kwestie was dat de baas zijn secretaresse achternazit op het bureau. Onze woorden, wel die van Quentin. En om het helemaal bont te maken spuide Tarantino zijn kritiek op de Marvel-films in een interview met Tom Segura voor zijn podcast, 2 Bears 1 Cave, waarin zijn mening gevraagd werd naar Marvel-films. Daarin zei Tarantino: "Door de Marvel-isering van Hollywood heb je acteurs die beroemd zijn geworden door deze personages te spelen, maar het zijn geen filmsterren. Captain America is de ster. Thor is de ster. Ik ben niet de eerste die dat zegt. Ik denk dat ik dat al ontelbare keren heb gezegd, maar het zijn deze franchisepersonages die een ster worden. Sandra Bullock zit in Speed en iedereen vond haar daarin geweldig. Iedereen werd verliefd op haar… Ze waren enthousiast over Sandra Bullock en wilden haar in iets anders zien. Dat is nu niet het geval. We willen dat die kerel Wolverine of wat dan ook blijft spelen."



Goed nieuws voor de fans van The Goonies, want het oude Victoriaanse huis in Oregon uit de film staat te koop, en de potentiële kopers ervan overwegen om het toegankelijk te maken voor het publiek. Het huis uit 1896 met een prachtig uitzicht op de Columbia-rivier staat op Zillow te koop voor 1,7 miljoen dollar waar het wordt beschreven als "volledig beladen met geschiedenis en nostalgie."



Phyllis Carlyle, de beroemde casting director die de carrières van Willem Dafoe, Geena Davis, Melanie Griffith, Andy Garcia en John Malkovich lanceerde en heel wat films produceerde zoals Seven en The Accidental Tourist, is op 80-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekte. Carlyle was ook van onschatbare waarde voor de carrières van Ray Liotta, Benicio del Toro, Danny Boyle, Paul W.S. Anderson, David Caruso, Steven Bauer en Jeremiah Chechik.



We gaan eruit met positief nieuws. Amazon zal binnenkort 12 tot 15 bioscoopfilms uitbrengen, wat ongeveer evenveel is als alle andere grote filmstudio’s. Amazon zou hiervoor 1 miljard dollar per jaar vrijmaken, en Amazon staat er op dat die films ook in de bioscoop komen. We zeiden het al, goed nieuws dus! Tot volgende week.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron