:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #124
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #124
Bron: DVD Info - Datum: 2022-12-05 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes, en die beginnen we met nieuws over het Filmfestival van Oostende, dat zal plaatsvinden van vrijdag 27 januari tot en met zaterdag 4 februari 2003. Natali Broods prijkt op de affiche en vervult de rol als Master, en daarvoor selecteerde de actrice tien films binnen het thema ‘Family Dynamics’. Het prachtige, doch vervreemdende campagnebeeld is dan ook een knipoog naar de gelaagdheid van de verdoken dynamieken binnen het gezin. De keuze voor Natali Broods is niet toevallig. De Belgische actrice bewijst al jaren dat ze een plek verdient in de hoogste regionen van de Vlaamse film- en theatersector. Natali Broods selecteerde tien films die perfect passen binnen het thema ‘Family Dynamics’. Eerder werden al vier films uit de Masterselectie bekendgemaakt: Festen (1998) van Thomas Vinterberg. De klassieker A Woman Under The Influence (1974) van John Cassavetes. Queen Of Hearts (2019) van May el-Toukhy en Lars von Triers Melancholia (2011). Daar voegt Natali nu zes kleppers aan toe. Er zijn de psychologische thrillers The Killing Of A Sacred Deer (2017) van Yorgos Lanthimos en Funny Games (1997) van Michael Haneke die het bloed laten stollen, of net niet. Iets zachtaardiger is de aandoenlijke vader in het hilarische Toni Erdmann (2016) van Maren Ade. Met Home (2016) van Fien Troch krijgt de masterselectie ook een Belgisch kleurtje. De selectie bevat eveneens het zonovergoten Murina (2021) van Antoneta Alamat Kusijanović. The Nest (2020) vervolledigt de masterselectie. Het festivalprogramma bestellen kan tot en met 15 december, waarna het op 26 en 27 december bij jou thuis wordt geleverd, en dat via hun website.



Na de ontelbare series en spin-offs van Star Wars draait de geruchtenmolen op volle toeren over een reeks nieuwe Star Wars-films Naar verluidt zou producente Kathleen Kennedy een plan voor de volgende jaren uitgestippeld hebben, ook al weet niemand waarover het gaat, en zou een eerste film ten vroegste in 2025 klaar zijn. Ondertussen laat Rian Johnson, die nu bezig is met de promotie van zijn nieuwste film Glass Onion: A Knives Out Mystery, weten dat hij het wel zou overwegen om een Star Wars-reeks te maken. Johnson zou hierover regelmatig gesprekken met Kathleen Kennedy voeren. Volgens Johnson was het maken van Star Wars: The Last Jedi de beste ervaring van zijn leven.



De Amerikaanse bioscopen hebben het alsmaar moeilijker, en met een recette van 95 miljoen dollar werd dat één van de magerste Thanksgiving-weekends ooit, in 2019 was dat nog 181 miljoen dollar. De top 3 werd aangevoerd door slokop Black Panther: Wakanda Forever, terwijl de Disney-animatiefilm Strange World de tweede plaats inneemt, ook al is men naar verluidt bij Disney niet blij met de inkomsten ervan. Op de derde plaats staat de Knives Out-sequel Glass Onion die volgende maand op Netflix verschijnt.



Door een foto die Jason Statham deelde met de populaire Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven, gonst het van de geruchten dat de twee aan een samenwerking werken, vooral omdat Rico en Jason het prima met elkaar kunnen vinden.



De Amerikaanse zangeres en actrice Irene Cara is op 63-jarige leeftijd overleden. Zij werd vooral bekend door haar hits uit Fame en Flashdance. De doodsoorzaak is nog onbekend, maar Irene leefde al jaren een teruggetrokken bestaan in haar woning in Florida.



Albert Pyun, de regisseur van cultklassiekers zoals Cyborg, The Sword And The Sorcerer, Alien From L.A., Nemesis en de Captain America uit 1989, stierf dit weekend in Las Vegas op 69-jarige leeftijd. Pyun was een paar jaar geleden gediagnosticeerd met multiple sclerose en dementie. In de afgelopen maanden deelde zijn vrouw en producer, Cynthia Curnan, regelmatig updates over zijn toestand mee.



Wie graag naar reclamespots kijkt, moet vooral de nieuwe commercial van Louis Vuitton in het oog houden want die is gedraaid door niemand minder dan Terrence Malick die blijkbaar wat centen wil verdienen en wat tijd over heeft in zijn agenda die momenteel bezet is door zijn werk voor zijn Bijbelfilm The Way Of The Wind.



Antonio Banderas heeft gezegd in een interview dat, indien men hem zou vragen om opnieuw Zorro te spelen zoals hij dat deed in The Mask Of Zorro en The Legend Of Zorro, dat hij dat liever als een mentor zou doen. Verder merkte Banderas op dat volgens hem Tom Holland de ideale keuze voor de nieuwe Zorro zou zijn. Banderas speelde samen met Holland in Uncharted.



Hoewel Kevin Spacey de komende tijd vooral de binnenkant van de rechtszaal zal zien, heeft hij een rol te pakken in de thriller Control van Gene Fallaize. De film gaat over de Britse minister van binnenlandse zaken (Lauren Metcalf) die zich huiswaarts begeeft in haar zelfrijdende auto, en een man (Spacey) die de auto vanop afstand kaapt.



Regisseur Ang Lee heeft een geschikte hoofdrolspeler gevonden om Bruce Lee te vertolken in zijn biopic en dat is Ang Lee's eigen zoon Mason Lee! Shannon, de dochter van Bruce Lee is ook betrokken bij de film als producent. Ang Lee werd wereldberoemd met de baanbrekende martialartsfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000.



We gaan eruit met heerlijk Belgisch nieuws. Jeanne Dielman, 23 Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles van de Belgische Chantal Akerman werd verkozen tot de beste film aller tijden door het Britse vakblad Sight & Sound. Deze titel wordt elke tien jaar toegekend via een ondervraging aan filmcritici over de hele wereld wat hun favoriete films zijn. De vorige nummer 1, Vertigo van Hitchcock staat nu op 2. Verder vinden we in de top tien o.a. Citizen Kane van Orson Welles, Tokyo Story van Ozu Yasujiro, In The Mood For Love van Wong Kar-wai en Mulholland Dr. van David Lynch. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron