:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #128
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #128
Bron: DVD Info - Datum: 2023-01-25 - Geplaatst door: Didier
Het nieuws van de week komt van Alec Baldwin die wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag na een schietincident op de set van de film Rust, waarbij de cinematografe Halyna Hutchins om het leven kwam. Ook de persoon die verantwoordelijk was voor de wapens op de set, David Halls, wordt vervolgd. Ze riskeren allebei 18 maanden cel.



Vijf jaar na War For The Planet Of The Apes is de nieuwe titel voor de nieuwe Apes-film bekend: Kingdom Of The Planet Of The Apes zal het vierde deel heten. Aan de cast die tot nu toe bestaat uit Owen Teague, Freya Allen, Peter Macon, Eka Darville, Kevin Durend, Travis Jeffery en Neil Sandilands, wordt daar nu ook William H. Macy aan toegevoegd. De film zal op 24 mei 2024 in de bioscopen te zien zijn.



Florian Teichtmeister, de Oostenrijkse acteur die onlangs internationale bekendheid verwierf door zijn rol als keizer Franz Joseph in de Oscar-shortlist film Corsage, is beschuldigd van bezit van kinderporno. Het nieuws werd voor het eerst naar buiten gebracht door The Hollywood Reporter. De Oostenrijkse autoriteiten vonden naar verluidt meer dan 58.000 digitale afbeeldingen van minderjarigen in het bezit van Teichtmeister. In een verklaring zei de advocaat van Teichtmeister dat de acteur van plan is schuld te bekennen. Zijn proces begint op 8 februari en kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal twee jaar.



Amerika kijkt maar matig tevreden terug op de box office van afgelopen weekend die strandde op 100 miljoen dollar. Avatar: The Way Of Water en M3gan waren goed voor ongeveer de helft van dit totaal. In de periode 2018-2020 was er ter vergelijking een brutowinst tussen 130 miljoen en 197 miljoen dollar.



De filmwereld rouwt om Gina Lollobrigida, de actrice die het eerste sekssymbool van de Europese cinema werd. Ze is op 95-jarige leeftijd overleden. Als dochter van een meubelmaker in een bergdorp nam ze deel aan een aantal schoonheidswedstrijden waardoor ze een ticket naar de filmwereld kreeg. "La Lollo" zoals de pers haar noemde was o.a. de ster in Pane, Amore E Fantasia van Luigi Comencini uit 1953.



Damien Chazelle zegt dat hij geen aandacht schenkt aan de gemengde ontvangst van Babylon. Sinds hij in 2014 doorbrak met Whiplash, is Damien Chazelle een de chouchou van de critici geweest. La La Land en First Man ontvingen heel wat lof, maar met zijn meest recente film Babylon is dat een totaal ander verhaal, omdat hij door sommige critici zowel als een meesterwerk als een ramp aanzien wordt, maar Chazelle wist al tijdens het maken van de film dat het een gepolariseerde reactie zou uitlokken. Volgens Chazelle is het goed om iets te hebben dat conversatie en debat stimuleert en felle meningen aan beide kanten uitlokt. Dat zouden meer films moeten doen, aldus de regisseur.



Over projecten gesproken waar je oogballen van wegrollen. Er komt een remake van Thelma & Louise met in de hoofdrollen Amanda Seyfried en Evan Rachel Wood, en volgens Variety zal het een musical worden!



We gaan er uit met nieuws van Isabelle Huppert want die is momenteel bezig met de opnames van Dans Le Viseur van André Téchiné. Huppert en Téchiné werkten in 1979 al eens samen voor The Brontë Sisters. Huppert is binnenkort ook te zien in The Sitting Duck van Jean-Paul Salomé, Mon Crime van François Ozon en Sidonie Au Japon van Élise Girard. Als dat geen mooie afsluiter is!



Recent nieuws van dezelfde bron