:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #130
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #130
Bron: DVD Info - Datum: 2023-02-08 - Geplaatst door: Didier
Cineweetjes staat weer klaar met een karrevracht aan filmnieuws en dat beginnen we in België. Rosa Marchant, de 17-jarige actrice die een van de hoofdrollen speelt in Het Smelt, het speelfilmdebuut van Veerle Baetens, heeft de Special Jury Award voor Beste Acteerprestatie gewonnen op het Sundance Film Festival. Het Smelt brengt het verhaal van de ingetogen Eva, die vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto. Ze wil afrekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achterlaten. Het scenario voor Het Smelt schreef Veerle Baetens samen met Maarten Loix op basis van de succesroman van Lize Spit uit 2015. Met meer dan 130.000 verkochte exemplaren was Het Smelt in 2016 het best verkochte boek in België. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in het najaar van 2023 in de Belgische bioscopen uit.



De geschiedenis van Hollywood zit boordevol met verhalen over ongemaakte films van topregisseurs, denk maar aan Luke Cage van Quentin Tarantino of 20.000 Leagues Under The Sea van David Fincher. Een van de meest intrigerende projecten van de afgelopen jaren die het nooit maakten is Akira van Jordan Peele. Na het succes van Get Out benaderde Warner Bros. Peele om een live-action remake van Katsuhiro Otomo's anime, en Peele overwoog het idee serieus. Uiteindelijk sloeg hij het aanbod af en maakte hij Us. In een recente aflevering van de Happy Sad Confused-podcast, zegt Peele dat hij nog steeds fan is van het verhaal, maar dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing.



Heel wat Oscargenomineerde films zijn afgelopen week opnieuw in de Amerikaanse zalen gaan lopen, maar zonder veel impact op de kassa. Avatar: The Way Of Water werd voor de zevende keer nummer 1. Volgens insiders zal waarschijnlijk volgende week M. Night Shyamalan's Knock At The Cabin die plaats moeten innemen. Puss In Boots: The Last Wish staat op nummer twee, en bij de films die bedoeld zijn voor een ouder publiek scoorde A Man Called Otto met Tom Hanks behoorlijk goed.



Jafar Panahi zit nog steeds in een Iraanse gevangenis en zit er een straf van zes jaar uit vanwege zijn onderzoek naar arrestaties van collega-filmmakers Mohammad Rasoulof en Mostafa Al-Ahmad. De internationale filmgemeenschap veroordeelde zijn gevangenschap als onrechtvaardig, en de regisseur kon de wereld toespreken toen zijn nieuwste film, No Bears, de ronde deed tijdens het herfstfestivalcircuit van 2022. Nu No Bears niet langer meer de krantenkoppen haalt, zijn er maar weinig updates over Panahi's gevangenschap. Maar zijn vrouw Tahereh Saeedi legde onlangs op haar Instagram-account uit dat haar advocaten van mening zijn dat zijn gevangenschap een schending is van de Iraanse wet, aangezien de verjaringstermijn van zijn aanklacht is verstreken. Ze bleef de wettigheid van Panahi's gevangenschap in twijfel trekken en legde uit dat zijn advocaten er alles aan doen om het Hooggerechtshof van Iran ervan te overtuigen dat zijn straf onwettig is.



Zes maanden nadat Batgirl werd geannuleerd, komen er nieuwe details aan het licht. De film van Adil El Arbi en Bilall Fallah ging in augustus 2022 voor de bijl na geruchten over slechte testvertoningen voordat de VFX-effecten werden toegevoegd in de postproductie. Het simpelweg uitbrengen op HBO Max zou de studio niet hebben geholpen om zijn investering terug te verdienen, waardoor het een belastingafschrijving werd. Ondertussen bevestigde Warner wel dat El Arbi en Fallah de regie mogen doen van Bad Boys 4 waarin Will Smith en Martin Lawrence hun respectievelijke rollen weer opnemen.



Ezra Miller zou zich volledig inzetten voor zijn herstel. The Flash-ster kondigde in augustus 2022 aan dat hij op zoek was naar behandeling voor zijn geestelijke gezondheidsproblemen na talloze arrestaties. Miller pleitte schuldig aan huisvredebreuk in januari 2023 na een inbraak in Vermont in mei 2022. Volgens DC-baas Safran voelt het alsof men enorme vooruitgang boekt. Ondanks geruchten dat DC The Flash zou cancelen, wordt de film toch in de zalen verwacht op 16 juni. De eerste reacties van het testpubliek beweren dat de film vergelijkbaar is met Marvel's Spider-Man: No Way Home. DC-studiohoofd James Gunn voegde eraan toe: "Het is belangrijk om erop te wijzen dat duizenden mensen aan The Flash hebben gewerkt en dat die een paar jaar van hun leven hebben gewijd aan het maken van iets heel speciaals." Gaat die vlieger dan niet op voor Batgirl, zou je denken?



Een paar weken geleden kwam het bericht binnen dat Antoine Fuqua een biopic zou regisseren over de controversiële Michael Jackson. De speculatie ging natuurlijk over wie Jackson zou spelen, en nu hebben we een antwoord: de 26-jarige neef van de zanger, Jaafar Jackson die de zoon is van Michaels broer Jermaine. Een vreemde keuze, omdat producer Graham King en schrijver John Logan beweren dat ze de plastische chirurgie en de pedofiele beschuldigingen die Michaels latere jaren achtervolgden, niet genegeerd zullen worden. Michael Jackson overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand die veroorzaakt was door een cocktail van kalmerende middelen. De film, die op dit moment simpelweg Michael heet, zal waarschijnlijk later dit jaar worden opgenomen.



Gregory Peck's in leer gebonden exemplaar van het scenario van To Kill A Mockingbird wordt binnenkort geveild. Dit Hollywood-artefact is een van de 250 items uit de persoonlijke collectie van Peck die op 23 februari naar de hoogste bieders gaan als onderdeel van het eigendom van The Estate of Veronique and Gregory Peck. To Kill A Mockingbird is een historisch burgerrechtendrama uit 1962 dat gebaseerd is op de bestseller uit 1960 van Harper Lee waarmee Peck de Academy Award kreeg voor beste acteur, het was zijn enige van de vijf nominaties die hij gedurende zijn carrière kon verzilveren.



Quentin Tarantino komt op 2 april 2023 naar Amsterdam voor de promotie van zijn boek Cinema Speculation, en dat in Koninklijk Theater Carré. Tarantino zal fragmenten uit zijn boek voorlezen en toelichten, en zal hij ook praten over invloedrijke films uit zijn jeugd. Keerzijde is wel dat de kaartjes rond de 90 euro kosten.



Paul Schrader steunt publiekelijk Andrea Riseborough's Oscarnominatie voor Beste Actrice in To Leslie. De regisseur deelde op Facebook dat hij zijn Oscarstem uitbrengt voor Riseborough en niet aan de andere genomineerde namen voor Beste Actrice: Cate Blanchett (Tár), Michelle Yeoh (Everything Everywhere All At Once), Ana de Armas (Blonde), en Michelle Williams (The Fabelmans). Na heel wat controverse over Riseborough's door beroemdheden gesteunde Oscarcampagne, startte de Academie vorige week een onderzoek. Tijdens een vergadering van de Academie stond de topman van de Oscarorganisatie steevast achter de geldigheid van de nominatie van Riseborough, die niet meer zal worden betwist. To Leslie bracht slechts 27.000 dollar op in de theaters, waarmee het een van de laagst opbrengende films ooit is die een Oscarnominatie kreeg. Riseborough speelt hierin een alcoholiste. Het team achter To Leslie heeft de Academyleden rechtstreeks gemaild om te lobbyen om de film op te nemen in de stemming, en er zijn ook berichten over Instagram-campagnes. Geen van beide tactieken zijn evenwel in strijd met de kiesregels van de Academie. A-listers als Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Kate Winslet, Charlize Theron, Amy Adams, Jennifer Aniston, Sarah Paulson, Edward Norton en Jane Fonda steunden publiekelijk de campagne van Riseborough om een Oscarnominatie voor Beste Actrice binnen te halen. Christina Ricci uitte op Instagram kritiek op het onderzoek van de Academie naar de campagne van Riseborough en noemde het een "elitaire" inquisitie.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron