:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2023
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-11-27 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & UHD DECEMBER RELEASES

Allereerst even de melding dat de Blu-rays van Beau Is Afraid en How To Blow Up A Pipeline zullen verschuiven naar 05 december.

Als afsluiter voor dit jaar hebben we een mooi geheel met filmhuis toppers als Passages en Sages-Femmes, alsook de Blu-ray-uitgave van Pacifiction, de Belgische productie Baghdad Messi en het Oostenrijkse Irgendwann Werden Uns Alles Erzählen. Daarnaast hebben we met Retribution en About My Father twee commerciële kleppers en vullen we dit nog mooi aan met de leuke actie/thriller titels Corrective Measures en Invitation To A Murder.

BAGHDAD MESSI

De getalenteerde Hamoudi (11) leeft voor voetbal en zijn grootste droom is om op een dag net zo goed te zijn als zijn voetbalheld Messi. Wanneer Hamoudi betrokken raakt bij een gruwelijke zelfmoordaanslag wordt hij zwaargewond wakker in het ziekenhuis. Terwijl zijn ouders er alles aan doen om het gezin in veiligheid te brengen, vecht Hamoudi om zijn droom alsnog te kunnen bereiken.

Baghdad Messi is de nieuwste film van gelauwerd Belgisch-Koerdisch regisseur Sahim Omar Kalifa (Zagros), gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. De gelijknamige kortfilm won 60 internationale awards en werd in 2015 geselecteerd voor de Academy Awards.

Regie: Sahim Omar Kalifa
Cast: Atheer Adel, Errol Trotman-Harewood
Releasedatum dvd en Blu-ray: 5 december 2023

CORRECTIVE MEASURES

In 's werelds meest gevaarlijkste gevangenis - met de meest verraderlijke criminelen - loopt de spanning tussen de veroordeelden en het personeel hoog op. De onrust leidt tot een oncontroleerbare anarchie die het gebouw overneemt en de boel op zijn kop zet.

Regie: Sean Patrick O'Reilly
Cast: Bruce Willis, Michael Rooker, Tom Cavanagh
Releasedatum dvd en Blu-ray: 5 december 2023

IRGENDWANN WERDEN WIR UNS ALLES ERZÄHLEN

Het is een hete zomer in 1990 in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij. Om maar niet met haar toekomst bezig te hoeven zijn, verliest ze zichzelf in het lezen van boeken. Na de val van de muur, hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht maar ze kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie. Emily Atef, de bekroonde regisseur van Plus Que Jamais (2022) laat opnieuw haar talent zien in de film Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen. Gebaseerd op het boek van Daniela Krien, schreef Atef samen met Krien het scenario voor dit intense en gewaagde verhaal over een onmogelijke liefde. Een meeslepende filmervaring met een ensemble van getalenteerde acteurs en hoofdrollen voor Marlene Burow en Felix Kramer. De film werd genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Regie: Emily Atef
Cast: Marlene Burow, Felix Kramer, Cedric Eich
Releasedatum dvd: 12 december 2023

RETRIBUTION

De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit, afgaan… In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.

Regie: Nimród Antal
Cast: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 december 2023
Releasedatum UHD: 26 december 2023

ABOUT MY FATHER

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst evolueert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken. About My Father is een familiekomedie met Robert De Niro en Sebastian Maniscalco (Green Book, The Irishman) in de hoofdrollen, onder de regie van Laura Terruso (Good Girls Get High).

Regie: Laura Terruso
Cast: Robert De Niro, Sebastian Maniscalco, Leslie Bibb
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 december 2023

INVITATION TO A MURDER

Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken. Niet alleen blijft hun gastheer bij hun aankomst afwezig, ook wordt één van de gasten in koelen bloede vermoord. Miranda besluit op zoek te gaan naar verborgen aanwijzingen en ondervraagt getuigen om de moordenaar te vinden, voordat zij het volgende slachtoffer wordt.

Regie: Daniel Goldhaber
Cast: Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 december 2023

PACIFICTION

De film volgt het wedervaren van de Franse bureaucraat De Roller op een Frans-Polynesisch eiland. De man lult zich charmant door elk gesprek. Of hij nu locals paait of een schrijver ophemelt, De Roller profileert zich als een politicus pur sang die elk babbeltje als een krachtmeting of performance opvat. Overdag flirt hij in het plaatselijke hotel met receptionist Shannah, 's nachts frequenteert hij een danscafé met zijn handlangers. De eilandbewoners respecteren hem en zijn leven oogt zorgeloos. Maar de mysterieuze aanwezigheid van een troep mariniers en de halsstarrige houding van een inheemse activist brengen daar verandering in. En houdt er zich voor de kust een onderzeeër verborgen?

Regie: Albert Serra
Cast: Benoît Magimel, Pahao Mahagafanau, Montse Triola, Sergi López
Releasedatum Blu-ray: 26 december 2023

PASSAGES

Na het afronden van zijn laatste project stort filmmaker Tomas zich hals over kop in een verhitte affaire met de jonge onderwijzeres Agathe. Voor Tomas is het samenzijn met een vrouw een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken, ook al is hij getrouwd met Martin. Maar wanneer Martin ook een nieuwe relatie begint, richt de wispelturige Tomas zijn aandacht weer op zijn man.

Regie: Ira Sachs
Cast: Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos
Releasedatum dvd: 26 december 2023

SAGES-FEMMES

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding.De telefoon staat roodgloeiend, monitoren piepen en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer om aanstaande ouders te helpen met de bevalling. De teamleider, geconfronteerd met personeelstekorten en een beperkt budget, doet haar best om alles draaiende te houden. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood. Regisseur Léa Fehner (Les Ogres) brengt op subtiele wijze de kijker dichter bij de dagelijkse realiteit van het ziekenhuispersoneel. Ze betrok echte verloskundigen bij het maakproces van de film, filmde daadwerkelijke bevallingen en liet jonge acteurs van de toneelschool meelopen op de kraamafdelingen. Met minimale opsmuk en een dynamische cameravoering geeft ze een authentiek beeld van het werk in de kliniek en de betekenis ervan voor vrouwen die moeder worden.

Regie: Andrea Di Stefano
Cast: Pierfrancesco Favino, Linda Caridi, Antonio Gerardi
Releasedatum dvd: 26 december 2023