:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: WINDTALKERS
PERSBERICHT: WINDTALKERS
Bron: MGM - Datum: 2002-12-24 - Geplaatst door: Serge
Het verhaal
Tijdens de woeste slag om Saipan in de 2de Wereldoorlog moet sergeant Joe Enders (Nicolas Cage - Con Air, Gone in 60 seconds, Face/Off) de jonge Navajo-indiaan Ben Yahzee (Adam Beach) beschermen. Yahzee is getraind om de Navajo codetaal te gebruiken, de enige oorlogscode die nooit is gebroken door de vijand. Daarom is het van levensbelang dat Yahzee niet in Japanse handen valt. Maar tot hoever willen Enders en z'n collega Anderson (Christian Slater - Broken Arrow, True Romance) gaan om een van de belangrijkste militaire geheimen te beschermen?

De onbreekbare Navajo code
Een speciale eenheid Navajo indianen - Navajo Code Talkers - kon militaire boodschappen overbrengen zonder dat de Japanse vijand de code ervan kon breken. De Navajo's communiceerden in hun eigen taal, die een heel complexe syntaxis heeft en tonale eigenschappen waar zelfs de meest ervaren linguïsten kop noch staart aan kregen. Hun codetaal was doorslaggevend voor de Amerikaanse overwinningen in de Stille Zuidzee. De code werd nooit gebroken, een unicum in de militaire geschiedenis, en bleef geheim tot de Amerikaanse overheid ze meer dan twintig jaar later vrijgaf.

John Woo en Nicolas Cage opnieuw samen in een topproductie
Voor regisseur John Woo (Mission Impossible 2, Face/Off, Hard Target) en Nicolas Cage was Windtalkers een nieuwe samenwerking na het schitterende Face/Off van 1997. Met Windtalkers weet Woo op magistrale wijze de morele dilemma's van de oorlog op te roepen. Woo, specialist in oorlogs- en actiescènes, schildert een oorlog die langs alle kanten op ons afkomt, met moordende bommentapijten en een vijand die overal is. Oscar®-winnaar Nicolas Cage zet een overtuigende vertolking neer als getormenteerde marinier die de code van de Navajo's moet beschermen, tegen elke prijs. Cage speelt met veel karakter, eerder ingetogen, en laat ons kennismaken met een personage dat ieders sympathie verdient.

Releasedatum koopdvd 29 januari 2003
Releasedatum huurdvd 28 januari 2003

Genre: oorlogsfilm
Leeftijd: 16
Lengte: 120 min.

DVD specificaties:
Audio Engels, Spaans en Duits Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Ondertiteling: o.a. Nederlands

DVD extra's:
• Actor's bootcamp featurette
• Audiocommentaar van Nicolas Cage & Christian Slater
• Audiocommentaar van Roger Willie & Navajo Code kenner Albert Smith
• On-Set dagboeken: "Marine March On Saipan", "Bazooka", "Friendly Fire", "Village Ambush"
• Windtalkers Bravo Special
• Behind The Scenes
• Foto-album


Recent nieuws van dezelfde bron