:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AVA
AVA (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-01-02
FILM
Ava. De zoveelste action flick met een moordgriet in de hoofdrol. En dat laatste moet je werkelijk letterlijk nemen. Jessica Chastain die de rol vertolkt van Ava Faulkner ziet er weliswaar stralend uit en moet qua looks voor niets onderdoen voor diva Lauren Bacall, alleen kom je maar beter niet in haar opdrachtboekje terecht. Een kus kan je eventueel wel krijgen, maar nadien ook een paar dolksteken in de rug of een injectiespuitje met dodelijk gif. Een hypergetrainde vrouw die in alle takken van de martial arts haar vrouwtje kan staan en die nooit of te nimmer zal buigen. Deze ex-militaire die hopeloos aan de drank verslaafd is, is een eenzaat die voor een geheime organisatie werkt die haar regelmatig de opdracht geeft om iemand om te leggen. Wie ze vermoordt of wat het motief ervoor is, daar wordt nooit naar gevraagd, zolang hij of zij maar onder de groene zoden verdwijnt. Familiebanden heeft ze niet echt. Wanneer ze in Boston haar zieke moeder (Geena Davis) bezoekt, blijkt dat dit al acht jaar geleden is, en ook haar toenmalige vriend Michael (Common) met wie ze van plan was om te trouwen, heeft ze laten stikken maar die heeft ondertussen een relatie met Ava’s zus, Judy (Jess Weixler).
Voor een nieuwe opdracht wordt ze door haar baas Duke (John Malkovich aka ik kan wel acteren, maar mij zie je tegenwoordig alleen nog maar in matige films) naar Saoedi-Arabië gestuurd om er een ​​Duitse generaal te vermoorden. Ava lokt de militair in een val, maar doordat de informatie over deze man slecht aan haar is doorgegeven ontstaat er een vuurgevecht waarbij verschillende mensen om het leven komen. Duke aanvaardt de mislukking, maar zijn overste Simon (Colin Farrell) is minder vergevensgezind en hij stelt haar aansprakelijk voor de mislukking en is van mening dat ze uit de weg moet worden geruimd. Leuk werken daar!

Hoe minder vragen je je stelt bij deze hersenloze actiefilm des te beter. Regisseur Tate Taylor die eerder de Disney-film The Help (een kindvriendelijke aanklacht tegen racisme), de iewat mislukte James Brown-biopic Get on Up en The Girl On The Train maakte, is van oordeel dat de kijker alleen maar nood heeft aan wat actiescenes en die zijn op zich wel goed, maar ook zowat het enige wat de film recht houdt. Taylor was overigens niet de eerste keus. Normaal zou de regie een klus worden voor de Australische acteur Matthew Newton, maar die werd bij de aanvang van het draaien overstelpt door beschuldigingen van seksueel geweld, onder meer mishandeling van zijn toenmalige vriendin Brooke Satchwell. Jessica Chastain, die producer was en één van de vooraanstaande figuren van de Me Too-beweging is, kon dan ook niet anders dan hem ontslaan en de fakkel doorgeven aan Tate Taylor.
Taylor maakte er een routineuze klus van. Geena Davis als zagende moeder is zo wat het enige lichtpunt, en ook Jessica Chastain lijkt zich goed te amuseren. Common en John Malkovich zijn tenenkrommend slecht en Colin Farrell lijkt niet meer te doen dan de zoveelste cheque op te strijken. Ava kan je gerust vergelijken met de vele inhoudsloze actiefilms die uit de Luc Besson-fabriek komen. De actie spettert van het scherm (hoewel dat in deze film vooral geknok is), maar het is vooral een mooie doos zonder inhoud.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is zoals op de meeste Belga-releases van een zeer hoog niveau. Scherpe details die het gevoel geven van de perfecte digitale foto. Dat helpt zeker bij een film is als deze, want het is één van de pluspunten die ervoor zorgen dat je deze breinloze actiefilm zonder al te veel morren kan uitzitten. Aan visueel spektakel geen gebrek dus. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 (zowel Engels als Frans) met zeer veel geluidseffecten, en in het geval van Ava zijn dat vooral krakende botten.
EXTRA'S
Het enige wat je op deze Blu-ray aantreft zijn wat trailers van releases die Belga de komende maanden voor je in petto heeft.

CONCLUSIE
Ava is de zoveelste actiefilm die het louter moet hebben van de actie. Dat kan de fans misschien wel plezieren, en zowel Jessica Chastain en Geena Davis zijn in topvorm (wat je niet kan zeggen van de mannelijke tegenstanders), maar vooral is dit een film die uitblinkt door het grote niets.


coverStudio: Belga Home Video

Regie: Tate Taylor
Met: Jessica Chastain, Colin Farrell, Diana Silvers, Geena Davis, John Malkovich, Ioan Gruffudd

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5412370883698


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailers


Andere recente releases van deze maatschappij