:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FOREVER MARILYN
FOREVER MARILYN (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-02-02
FILM
Iedereen had vorig jaar wel een mening over Blonde, de vrij extravagante Netflix-film van Andrew Dominik die een flink loopje nam met de waargebeurde feiten en daardoor tonnen kritiek over zich heen kreeg. Uit onze torenhoge collectie diepten wij Forever Marilyn, een Blu-rayboxset met daarin de bekendste films van de blondine die ze voor 20th Century Fox maakte.

Soms staat men meer stil bij Monroe als het icoon die alles uitstraalt wat Hollywood kenmerkt dan als actrice. Monroe beantwoordde aan de magische roem, maar ook aan de fatale keerzijde ervan. Samen met James Dean en Charlie Chaplin moet Monroe zowat de meest geportretteerde vedette zijn. Ze leidde een turbulent kort leven dat een einde kreeg op 4 augustus 1962. Het onderzoek wees op een acute barbituraat-vergiftiging. Zelfs na haar dood werd haar geen rust gegund. Er deden allerlei complottheorieën de ronde waarbij zelfmoord het meest aangehaald werd. Hoe ravissant de actrice er ook uitziet, heeft ze nooit de stempel op Hollywood kunnen zetten die ze wilde. Voor de producers was ze niet meer dan een seksbom en het typevoorbeeld van het gewillige domme blondje. Over de kwaliteit van haar films kan veel gezegd worden, vast staat wel dat Marilyn Monroe een unieke verschijning was in Hollywood die tot vervelens toe werd geïmiteerd, maar nooit werd geëvenaard.

Deze box bestaat uit 7 films die op zeven verschillende disks staan. Iedere film wordt uitvoerig op de bijbehorende link besproken.

Gentlemen Prefer Blondes
In Gentlemen Prefer Blondes geldt nog wel het cliché dat een blondine oerdom is, maar wat de Dolle Mina's er ook mogen van vinden is Marilyn Monroe onweerstaanbaar in deze luchtige musical die sprankelt van de glamour.
Klik hier voor de individuele bespreking.

How To Marry A Millionaire
How To Marry A Millionaire is een gedateerde, maar best wel aangename komedie over drie vrouwen die kost wat kost een rijke vent willen. Sowieso verplicht kijkvoer voor fans van Marilyn Monroe en Lauren Bacall.
Klik hier voor de individuele bespreking.

River Of No Return
River Of No Return is een vaak vergeten titel uit de filmografie van Marilyn Monroe. Toch is het een onderhoudende western die wat gebukt gaat onder een flauw script, maar zeker niet de draak is die maker Otto Preminger ervan maakte.
Klik hier voor de individuele bespreking.

The Seven Year Itch
The Seven Year Itch is best wel leuk, maar toch een film die nu niet meer zou kunnen gemaakt worden al was het maar omdat de film grotendeels draait rond de natte droom, vertolkt door een grandioze Monroe als hyperdom blondje, die naar de pijpen van de man danst. Hoewel iconisch is dit zeker niet het beste werk van Billy Wilder.
Klik hier voor de individuele bespreking.

Some Like It Hot
Dat Some Like It Hot zestig jaar na datum nog steeds als één van de beste films ooit wordt beschouwd, en door sommige zelfs als de allerbeste, is geen toeval. Alles in deze komedie is perfect, van script tot regie en zonder twijfel is dit het meesterwerk van Monroe. Een film om te blijven zien.
Klik hier voor de individuele bespreking.

There's No Business Like Show Business
De combinatie van Marilyn Monroe en een bruisende titel als There's No Business Like Show Business doet wel het beste vermoeden maar daar komt helaas niks van in huis. Wel zit je met een oubollige musical opgescheept waarbij het heel wat moeite vergt om je er zonder verveling doorheen te worstelen.
Klik hier voor de individuele bespreking.

The Misfits
The Misfits is een film die weinig of nooit naar voren geschoven wordt als men heeft over memorabele Marilyn Monroe-films, en dat is best wel jammer. Het is wel een Marilyn Monroe met weinig glamour, en voor de verandering nog maar eens in de rol van een dom wicht, toch zie je hier waar de blondine toe in staat zou geweest zijn mocht ze de nodige kansen hebben gekregen.
Klik hier voor de individuele bespreking.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit verschilt van disk tot disk en kan je lezen op de individuele bespreking.

EXTRA'S
De extra's worden besproken per film.

CONCLUSIE
Forever Marilyn is een perfecte aanrader voor filmfans die een verzorgde Blu-ray boxset in hun collectie willen van de bekendste films met Marilyn Monroe.coverStudio: Fox

Regie: Howard Hawks, John Huston, Billy Wilder, Jean Negulesco, Walter Lang
Met: Marilyn Monroe, Charles Coburn, Elliott Reid, Tommy Noonan, Jack Lemmon, Tony Curtis, George Winslow, Jane Russell, Lauren Bacall, Betty Grable, David Wayne, Rory Calhoun, Donald O'Connor, Mitzi Gaynor, Dan Dailey, Johnnie Ray, Cameron Mitchell

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
U.K.

Jaar:
1953

Leeftijd:
12

Speelduur:
742 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626049067


Beeldformaat:
diverse HD

Geluid:
Zie individuele besprekingen

Ondertitels:
Zie individuele besprekingen
Extra's:
• Zie individuele besprekingen

Andere recente releases van deze maatschappij