:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASTÉRIX EN OBÉLIX - MISSIE CLEOPATRA
ASTÉRIX EN OBÉLIX - MISSIE CLEOPATRA
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-23
FILM
Julius Caesar heeft zich nogmaals in nesten gewerkt in deze 2e Asterix verfilming. Cleopatra ging met hem de uitdaging aan om binnen de 3 maanden een paleis voor hem neer te zetten in het midden van de woestijn dat zelfs nog luxueuzer zou zijn dan alle paleizen in Rome verzameld. Cleopatra vertrouwt deze taak toe aan architect Numérobis, dit tot groot ongenoegen van de architect van het hof, Amonbofis. Wanneer hij in zijn opdracht slaagt, zal Cleopatra hem overladen met goud, faalt hij echter jammerlijk dan werpt ze hem voor de krokodillen. Ten einde raad gaat Numérobis op zoek naar de druïde Panoramix die in het bezit is van een geheime toverdrank waarmee de Galliërs van zijn dorp zich nog steeds tegen Caesar kunnen verzetten.Maar onze helden zullen het niet makkelijk krijgen want ze krijgen niet alleen te maken met een wraakzuchtige Amonfobis, maar ook met stakende arbeiders en natuurlijk met de Romeinse legioenen. Dit natuurlijk tot groot vermaak van onze held Obelix die maar 2 favoriete bezigheden heeft: everzwijn eten en Romeinen omverkegelen.


Daar waar de eerste film enigszins teleurstellend was en niet altijd even overtuigend overkwam weet deze film de fouten van zijn voorganger te verbeteren en zelfs nog ver te overtreffen. Alain Chabat heeft de verhalen van Asterix en Obelix perfect opgevolgd en het wereldberoemde stripduo dan ook realistisch weten weer te geven op het witte doek. Natuurlijk bevat de film veel over-the-top momenten, maar we zijn niet anders gewend uit de vele albums van de onoverwinnelijke Galiërs. Een echt hoogtepunt uit de Franse filmgeschiedenis, een fantastische komedie, een voortreffelijke verfilming van Asterix en Obelix, we kijken alvast uit naar deel 3!


BEELD EN GELUID
Over het beeld en de geluidskwaliteit van deze film kunnen we niks dan positief zijn. Het beeld is haarscherp en helder van kleur. Een zeer goed schaduwdetail waarin ook het zwartniveau heel solide is. Geen enkele beschadiging of compressiefout te bespeuren. Ook de overgang tussen de 2 verschillende lagen van de DVD gebeurt naadloos. Het geluid werd in 2 formaten op de DVD gezet: in DTS 5.1 en in Dolby Digital 5.1. Ook werd er van ieder geluidsformaat een Vlaamse en een Franse variant voorzien. Beiden zijn qua kwaliteit vergelijkbaar. Het geheel klinkt zeer dynamisch, voldoende warm en schept een zeer ruimtelijke sfeer. Dialogen klinken steeds helder. De inhoud van de 2 geluidstracks is wel vrij verschillend. Dit is wat ons betreft vrij logisch aangezien veel van de woordspelingen puur op de keuze van woorden gebaseerd zijn en dus een rechtstreekse vertaling ervan ook het hilarische van het moment zou wegnemen. Een meer dan goede “vertaling” dus !


EXTRA’S
Op deze Benelux versie van deze DVD vinden we spijtig genoeg niet veel zaaks aan extra’s. We krijgen enkel een bioscooptrailer te zien en een paar filmografieën van de acteurs. Dit had veel beter gekund. Daar is de Franse SE versie het beste bewijs van, daar krijgen we namelijk een overladen 2-disc set met een ware schat aan extra’s. Enig nadeel is daar natuurlijk dat men enkel Franse ondertitels meegeleverd krijgt.


CONCLUSIE
Een prachtige film met een DVD die technisch gezien erg hoog scoort. Enkel de extra’s vallen jammerlijk tegen. Indien u zich in de Franse taal voldoende thuisvoelt, kunnen wij u ten sterkste aanraden om de Franse 2-disc luxe uitvoering aan te schaffen. Indien dat niet het geval is, is deze editie zeker en vast zijn geld wel waard!


cover
Studio: A-Film

Regie: Alain Chabat
Met: Christian Clavier, Gérard Dépardieu, Monica Belucci, Alain Chabat, Claude Rich, Gerard Darmon, Jamel Debbouze

Film:
9,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777002575


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Nederlands DTS 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij