:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOOD PERSON, A
GOOD PERSON, A (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-11-01
FILM
Er is niets dat het geluk van Allison (Florence Pugh) in de weg staat. Tenminste, zo lijkt het toch. De jonge vrouw staat op trouwen met haar grote liefde Nathan, maar helaas slaat het noodlot toe. Wanneer ze op weg is om samen met twee leden van Nathans familie een trouwjurk te passen, veroorzaakt ze door een stomme onoplettendheid een fataal auto-ongeluk waarbij alleen Allison de crash overleeft. De toekomstig bruid laat zijn bruidegom hierdoor stikken waardoor de jonge vrouw verslaafd raakt aan Oxycontin-pijnstillers en alcohol. Daarbovenop verliest ze haar job. Ten einde raad zoekt ze hulp op in de AA-club waar ze op Nathan’s vader botst, die zelf ook een drankverleden heeft.
Waarom de film A Good Person heet moet je zelf maar ontdekken, kwestie van niet al te veel spoilers weg te geven. Wel is het zo dat de titel geen vlag is die de lading dekt. Onmiddellijk denk je hierbij aan de gevreesde feelgoodfilm (het nieuwe synoniem voor de weekendfilm), maar hoewel A Good Person vertederend uit de hoek komt en geschikt is voor het grote publiek, is het een drama die tevens scherp uit de hoek komt. Daar zit zeker en vast regisseur Zach Braff voor veel tussen. De man is niet alleen acteur, maar zit ook graag in de regiestoel. Zijn vorige films Wish I Was Here en Going In Style gingen wel wat de mist in, maar Garden State was een heerlijke film die nog steeds op een resem fans kan rekenen. Kortom, maker van het soort indie-films over het leven zoals het is. Het zijn films die scoren op festivals zoals Sundance, en zo voelt ook A Good Person aan. Een film over echte mensen die ver weg staan van het superheldengeweld.
Niet dat het onderwerp zo origineel is. Tenslotte heb je al meer dan één film gezien waarin iemand de drank en de drugs probeert af te zweren, maar A Good Person is geloofwaardig en wordt vooral overtuigend vertolkt door Florence Pugh die een tijdje een relatie had met Zach Braff. Net zoals we het gewend zijn van Pugh schudt ze - ondanks het feit dat ze in de ene blockbuster na de andere zit - alle Hollywoodclichés van zich af en vertolkt ze op overtuigende wijze een vrouw die tot over haar nek in de problemen zit. Pugh’s tegenspeler is Morgan Freeman, en hoewel steeds degelijk is Morgan Freeman altijd wel ergens routineus gewoon Morgan Freeman.

Bij dit soort films dreigt niet alleen de boventoon van het melige, maar ook het te vrezen middelvingertje. Ook al zien we dat drugs en alcohol niet de redding zijn - niet dat je daar een film over nodig hebt om dit te beseffen - blijven we van moraallesjes gespaard. Je kan het de makers wel in de schoenen schuiven dat ze voor net iets te makkelijke oplossingen zochten, maar deze luiheid wordt niet alleen goedgemaakt door het klasse talent van Florence Pugh maar ook door haar songs en de muziek van The National-zanger Bryce Dessner.
BEELD EN GELUID
A Good Person is één van de weinige titels op Remain In Light die niet naar sint-juttemis is uitgesteld. Wat je krijgt qua beeld is basic, maar voor de releases die uitkomen bij deze firma staat basic voor degelijk. De film is opgenomen in een naturele omgeving en zo voelen de kleuren ook aan. Er zijn geen storingen en de detailering is behoorlijk. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 (in Frans en Engels) die vooral opgebeurd wordt door de muziek van The National-zanger Bryce Dessner en Florence Pugh.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk.

CONCLUSIE
A Good Person is een aardige film die meer te bieden heeft - een briljante Florence Pugh bijvoorbeeld - dan de titel laat vermoeden.coverStudio: The Searchers

Regie: Zach Braff
Met: Florence Pugh, Morgan Freeman, Celeste O’Connor, Molly Shannon, Chinaza Uche

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2023

Leeftijd:
12

Speelduur:
128 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789493316874


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij