:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RETRIBUTION
RETRIBUTION (UHD)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-04-24
FILM
Voor Matt Turner (Liam Neeson), een bankbediende die nogal eens met harde hand schulden moet incasseren, wordt de ochtendspits wel héél speciaal. Terwijl hij zijn kinderen Zach (Jack Champion) en Emily (Lilly Aspell) naar school wil brengen, krijgt hij telefoon van een onbekende, die hem aanmaant om zijn collega's te liquideren. Gehoorzaamt Matt niet, of probeert hij uit de auto op te stappen, dan gaat de bom onder zijn stoel af. Agente Angela Brickmann (Noma Dumezweni) probeert hem op andere gedachten te brengen, maar met een bom onder je kont is het moeilijk onderhandelen...
Mensen weten perfect wat je bedoelt als je het over een Gerard Butler-film of een Jason Statham-film hebt. Liam Neeson gaat tegenwoordig, en dan bedoelen we sinds Taken en zijn twee sequels, dezelfde kant op. The Commuter, Cold Pursuit en de Zaak Alzheimer-kloon Memory vertellen allemaal ongeveer hetzelfde verhaal. De man is nu aangezocht om Frank Drebin te spelen in een Naked Gun-remake, en nu dus krijgen we deze variant op Hot Seat, maar dan in een auto. Vroeger zouden we spontaan beginnen applaudiseren bij een dergelijk origineel gegeven, maar de markt is wat dit soort thrillers betreft oververzadigd, en Neesons palmares ziet er dan ook uit als één langgerekte opsomming van dertien-in-een-dozijnthrillers. Niet dat deze per se slecht zijn, en ook deze Retribution heeft zo zijn momenten, maar het verrassingselement is weg en je weet ongeveer wel aan wat je je mag verwachten. De film speelt zich af in Berlijn en we krijgen wel enkele fotogenieke locaties die tegen een moordtempo voorbijschieten. Toch is dit Lola Rennt niet. De film duurt niet te lang, maar zal waarschijnlijk geen potten breken op festivals.
BEELD EN GELUID
Het beeld is netjes scherp op 4K, maar in het geheel wat aan de grauwe en donkere kant, maar dit ligt allicht meer aan de artistieke keuze dan aan de transfer. We krijgen qua geluidstrack echter zowel ee Dolby TrueHD Atmos 7.1.4-track als een Auro-3D 13.1-track, wat eerder een uitzonderlijk formaat is waar je ee speciale receiver voor nodig hebt. Voor de gewone stervelingen is er ook nog een gewone DTS-HD MA 5.1-track die wat minder vol klinkt dat zijn Atmos-broertje, maar er wordt in deze film nogal wat over en weer gegierd met diverse bolides en er ontploft al eens één en ander, wat door de track prima ondersteund wordt. Geen klagen dus. Er zit geen Blu-ray bij de 4K.

EXTRA'S
Op een disk van The Searchers zet u qua bonusmateriaal uw verwachtingen niet te hoog in.

CONCLUSIE
Retribution is zoals gezegd een typische Liam Neeson-film als je dit vergelijkt met 's mans repertoire de afgelopen tien-twintig jaar. U kan niet zeggen dat u niet weet wat u voorgeschoteld krijgt.


coverStudio: The Searchers

Regie: Nimrod Antal
Met: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspel, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
X

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2023

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789493348141


Beeldformaat:
2.39:1 UHD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Engels Auro 3D 13.1
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij