:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARSH KING'S DAUGHTER, THE
MARSH KING'S DAUGHTER, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-10-21
FILM
Voor Jacob Holbrook (Ben Mendelsohn) betekent het leven een simpel bestaan in een hut in de moerassen, en hij leert daar zijn jonge dochter Helena (Brooklynn Prince) jagen. Zijn vrouw Beth (Caren Pistorius) aframmelen hoort ook tot de dagelijke routine, en wanneer de vrouw een vluchtpoging onderneemt met een toevallige passant (Josh Peace), wordt die laatste door Jacob vermoord. Beth beweert tegen haar dochter dat ze jarenlang geleden ontvoerd is geweest door Jacob, maar Helena weigert dit te geloven. Haar vader is toch zo'n lieve man, of niet? Hoe dan ook zorgt het incident ervoor dat Jacob in de cel belandt.




Jaren later is Helena (Daisy Ridley) een teruggetrokken vrouw met een man, Stephen (Garrett Hedlund), en een dochtertje, Marigold (Joey Carson), die haar leven slijt achter een bureau. Ze is vrij karig over haar verleden, en verbergt de tatoeages die haar vader bij haar heeft aangebracht, een misplaatste recuperatie van de gewoonte van de Indianen die hij zich toegeëigend heeft. Dan ontsnapt Jacob, en de politie is er maar wat voor beducht dat hij achter Helena aankomt. Stephen is geschokt dat zijn schoonvader de beruchte "Marsh King" is. Helena neemt het zekere voor het onzekere en neemt haar dochter mee naar een motel. Vroeg of laat zal ze echter toch de confrontatie met haar vader moeten aangaan, en dan is het maar een kwestie of ze zich de jachtlessen die ze van hem heeft gehad, nog goed herinnert. Jacob intussen wil maar wát graag zijn kleindochter ontmoeten...




Bij de definitie van een slow burner zou bij het lemma in het filmwoordenboek deze film als voorbeeld niet misstaan. De film, een verfilming van de novelle van Karen Dionne, komt zeer traag op gang, maar is vanaf het eerste moment zeer broeierig, om dan uit te monden in een orgie van geweld. De film zou aanvankelijke door Morten Tyldum worden geregisseerd met Alicia Vikander in de titelrol, die tevens de rol van uitvoerend producent op zich zou nemen. Eén en ander is anders gedraaid en uiteindelijk nam Neil Burger (Divergent) het project over. Waar het tempo van de film misschien iets te wensen overlaat, krijgen we in deze solide thriller wel fantastische fotografie van de wouden van Ontario te zien. De film doet overigens ook zo kort na When The Crawdads Sing herinneringen opborrelen aan deze laatstgenoemde, maar de opzet is toch anders, waar de Crawdads eerder een rechtbankdrama is en The Marsh King's Daughter een bonafide stalkerthriller. Daisy Ridley is nochtans niet de grootste actrice van haar generatie, en ze sleept nog altijd het stigma van de geforceerde nieuwe heldin uit de verdisneyde Star Wars met zich mee. Een aardige film, maar gedoemd om in de middelmatigheid te verdwijnen.




BEELD EN GELUID
The Searchers doet nog moeite om commercieel moeilijkere films op Blu-ray uit te brengen, maar hun aanpak is barebones. De beeldkwaliteit is eerder goed, waar vooral de moerassen mooi in beeld komen, maar het laatste compressieartefact is niet weg. Volgende keer toch eens geen single layer-schijf gebruiken, heren en dames? De kleuren zijn vooral groen en bruin, en misschien omdat ik deze schijf bekeken heb na een hele rij UHD's ben ik misschien wat verwend en stoor ik me lichtjes aan het gebrek aan kleurdiepte. Het contrast is dan wel weer bevredigend, en in de donkere scènes zijn er genoeg details te zien. De geluidstrack volstaat met DTS-HD MA 5.1 ruim voor een film waarin

EXTRA'S

Zoals gezegd: barebones.

CONCLUSIE

Ik zou The Marsh King's Daughter willen catalogeren als voer voor meerwaardezoekers. De film is niet slecht voor wie van weidse natuurlandschappen houdt, maar de technische afwerking kon beter dan een single layer-schijf.


cover



Studio: The Searchers

Regie: Neil Burger
Met: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund, Caren Pistorius, Brooklyn Prince, Gil Birmingham

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2023

Leeftijd:
16

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789493348776


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij