:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BRINGING OUT THE DEAD
BRINGING OUT THE DEAD
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-08-14
FILM
Toen ik vorig jaar Vancouver bezocht, zag ik bij de voorstelling van The Sixth Sense een trailer voor Bringing Out The Dead maar besloot uiteindelijk om die niet te zien. Maanden nadien miste ik eveneens de Belgische release maar met de dvd besloot ik toch om de film mee te pikken. Pas nu kom ik tot het besef dat ik een goede film had laten schieten in de bioscoop. Martin Scorsese (één van mijn favoriete regisseurs trouwens) werkte opnieuw samen met Paul Schrader, met wie hij eerder al Taxi Driver, Raging Bull en The Last Temptation Of Christ maakte.

In Bringing Out The Dead volgen we ambulancier Frank Pierce (Nicolas Cage) gedurende drie nachten. Telkens heeft hij een andere partner: Larry (John Goodman), Marcus (Ving Rhames) en Walls (Tom Sizemore). Elk van deze drie collega's heeft zo z'n eigen kijk op leven en werk. De eerste nacht redt Frank een oude man van een hartstilstand en leert zo diens dochter Mary Burke (Patricia Arquette) kennen, een voormalige drugsverslaafde die opnieuw het goede pad bewandelt. Gedurende de twee volgende nachten bezoekt hij regelmatig het ziekenhuis waar hij haar vader heeft binnengebracht en ontmoet Mary keer op keer. Hij voelt zich tot haar aangetrokken. Zij vormt het enige lichtpunt in zijn leven en werk. Frank wordt achtervolgd door verschijningen van het jong meisje Rose dat in zijn armen gestorven is. Hij blijft opgezadeld met een schuldgevoel waarvan hij maar niet verlost raakt. Hij stelt zich daarbij voortdurend de vraag of hij haar had kunnen redden. Frank is op zoek naar verlossing en innerlijke rust. Of hij daarin slaagt, weten we pas op het einde van de film.

Tijdens het laatste deel ontspoort de film wel een beetje, er wordt een tikkeltje overdreven. We krijgen niets te zien van Franks persoonlijke leven en dat is jammer. Tijdens de hele film kon ik bijna geen sympathie voor zijn situatie opbrengen. Desondanks is dit een geslaagde film met een sterke vertolking van Nicolas Cage. Ook de andere acteurs kwijten zich uitstekend van hun job.

BEELD EN GELUID
De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat. De beeldkwaliteit van deze dvd is zeer goed. De film is zeer donker en grauw, maar daarvan gaat niets verloren dankzij de uitstekende anamorfe transfer. Het geluid staat in Dolby Digital 5.1 en klinkt bevredigend. Laat ons niet vergeten dat deze film het moet hebben van de dialogen. De surroundkanalen worden gebruikt voor de soundtrack en wat achtergrondgeluid.

EXTRA'S
Sommige maatschappijen mochten zich een keer buigen over het hoofdstuk extra's om ervoor te zorgen dat er naast de film wat fatsoenlijk materiaal op een dvd terechtkomt. Wat we hier voorgezet krijgen is echt niets om over naar huis te schrijven: een 10 minuten durende Production Featurette met enkele interviews. Een audiocommentaar met Scorsese of Schrader zou interessant geweest zijn. Zonde van de niet gebruikte gigabytes.


coverStudio: Warner

Regie: Martin Scorsese
Met: Nicolas Cage, Tom Sizemore, Ving Rhames, Patricia Arquette

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
U.K.

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
116 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5017188881753


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Pools, Engels CC
Extra's:
• Production Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij