:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROUSTABOUT
ROUSTABOUT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-09-10
FILM
Charlie Rogers (Elvis Presley), een stoere motorrijder, wordt aangenomen op een plaatselijke kermis. Aanvankelijk is hij alleen goed voor zijn spieren, maar wanneer hij zijn muzikaal talent tentoonspreidt is het hek van de dam. Zijn act wordt erg populair en de kermis kent door hem veel succes. Hier heeft de baas van de kermis weinig problemen mee, want ze kunnen de extra drukte meer dan goed gebruiken.

Deze Roustabout was de 16de film van de populaire zanger Elvis Presley. Dat de man fantastisch kon zingen, swingen en entertainen dat weet iedereen, maar een groot acteur kon je hem niet noemen. Je hebt de indruk dat hij steeds gewoon Elvis blijft. Hij verandert te weinig aan zijn personages. Het helpt uiteraard niet dat Elvis telkens gedeponeerd werd in flinterdunne verhaaltjes die enkel als kapstok diende voor zijn muzikale nummers. Hetzelfde geld voor deze Roustabout. Het verhaal is in twee zinnen samen te vatten en Elvis brengt een boel goed in het gehoor liggende songs ten berde. Hoewel het niet ons ding is kunnen we deze film toch aanraden aan de (nog steeds vele) fans van The King Of Rock & Roll.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er prima uit, met een goed contrast. De gebruikte print ziet er - met uitzondering van enkele minieme vuiltjes, krasjes en beschadigingen - proper uit. Digitale compressiefouten hebben we niet kunnen waarnemen. Er is wel wat filmgrain aanwezig, maar het wordt nergens dramatisch. De kleuren zien er mooi en levendig uit, maar ze verraden wel dat het hier om een oudere film gaat. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorkanalen gericht geluidsspoor. Enkel bij de muzikale nummers van The King krijgen we een iets ruimer geluidsbeeld. De dialogen komen uit de centerspeaker en zijn goed te verstaan. Ruis of geluidsstoringen hebben we gelukkig niet kunnen vaststellen. Er is ook een gerestaureerde Engelse Dolby Digital Mono-track aanwezig. Deze heeft een prima kwaliteit, maar we verkiezen toch de warmer klinkende 5.1-track.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Deze DVD bevat een goede beeldkwaliteit en een bevredigende geluidskwaliteit. Extra’s zijn, buiten één trailer, niet aanwezig. Maar toch een tip voor de fans van Elvis Presley.

Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: John Rich
Met: Elvis Presley, Barbara Stanwyck, Joan Freeman, Sue Ane Langdon

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1964

Leeftijd:
AL

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556603


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij