:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLUE HAWAII
BLUE HAWAII
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-09-12
FILM
Chad Gates (Elvis Presley) keert na zijn militaire loopbaan terug naar huis, in Hawaï. Sarah Lee Gates (Angela Lansbury), Chad’s moeder, verwacht dat haar geliefde zoon vanaf dan een succesvolle carrière in het bedrijfsleven zal najagen. Maar Chad wil liever genieten van het leven, dus hij gaat werken als gids. En alsof de Goden hem extra goed gezind zijn, is zijn eerste klant een bus vol met vrouwelijk schoon! Hawaï: het paradijs op aarde...

Deze Blue Hawaii is wederom een simplistisch vehikel dat waarschijnlijk enkel en alleen gemaakt is als doel om de legendarische muziek van Elvis The Pelvis te promoten. Een lange videoclip als het ware. Deze formule was blijkbaar een groot succes, getuige de goedgevulde filmografie van Presley. Spijtig dat het grootste gedeelte bestaat uit gebakken lucht! De enige film die beschouwd wordt als een onvervalste klassieker is Jailhouse Rock uit ‘57. Maar daar heeft de echte fan allemaal geen boodschap aan, die wilt uiteraard uit zijn dak gaan op de muziek van zijn idool! Wees maar gerust, net zoals bij al zijn films is ook deze Blue Hawaii volgepropt met swingende nummers (gezongen door Elvis & co). Wederom een tip voor de Elvis-fans.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 2.35:1 beeld ziet er aanvaardbaar scherp uit, met een goed contrast en schaduwdetail. De mooie, heldere kleuren ogen warm en natuurlijk. Tot hier het goede nieuws. Want de gebruikte print bevat redelijk wat beschadigingen en vuil. We hebben bovendien ook enkele compressiefouten en filmgrain kunnen bemerken. Met wat meer restauratiewerk had men hier wel meer kunnen uithalen! De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een op de voorkanalen gericht geluidsspoor, waarbij we bij de muzikale nummers een wat ruimer geluidsbeeld voorgeschoteld krijgen. De dialogen komen mooi uit de centerspeaker en zijn prima te verstaan. Geluidsstoringen of ruis zijn voor het overgrote deel niet aanwezig. Er is eveneens een gerestaureerde Engelse Dolby Digital Mono-track aanwezig. Deze heeft een goede kwaliteit, maar we verkiezen toch de warmer klinkende 5.1-track.

EXTRA'S
We krijgen enkel de originele bioscooptrailer voorgeschoteld.

CONCLUSIE
Deze DVD van Blue Hawaii bevat een bevredigende geluidskwaliteit en een middelmatige beeldkwaliteit. Ook qua extra’s is het maar een mager beestje. Niet een echt een aanrader dus. Enkel de diehard Elvis-fans zullen door de lage prijs dit schijfje misschien toch nog willen aanschaffen.

Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: Norman Taurog
Met: Elvis Presley, Joan Blackman, Angela Lansbury, Nancy Walters, Jenny Maxwell

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1961

Leeftijd:
AL

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556627


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij