:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATMAN THE ANIMATED SERIES - THE LEGEND BEGINS
BATMAN THE ANIMATED SERIES - THE LEGEND BEGINS
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-10-05
SERIE
Net zoals Spider-Man, X-Men en Superman draait ook Batman al wel enkele jaartjes mee als stripfiguur. Dat hij een succes was blijkt trouwens dan duidelijk uit de talloze producties die er al rond gemaakt zijn. Het was dan ook vanzelfsprekend dat een geanimeerde TV serie niet langer kon uitblijven. In 1992 was het dan eindelijk zover, de animatiefiguur Batman kwam tot stand en was direct een succes. Er volgden 85 afleveringen en een film.

Net zoals alle series tegenwoordig, krijgen we dan ook nu van Batman een dvd-release voorgeschoteld. Spijtig genoeg heeft men er bij Warner voor gekozen om de afleveringen willekeurig te kiezen en op dvd te zetten in plaats van een mooie chronologische volgorde te gebruiken, zeer spijtig natuurlijk. We kunnen enkel hopen dat men dan toch met de release doorgaat tot alle afleveringen op DVD verschenen zijn, hetzij dan wel dus in willekeurige volgorde.


We vinden op deze 1ste DVD volgende afleveringen:
On Leather Wings, Christmas with the Joker, Nothing to Fear, The Last Laugh, Pretty Poison.

De afleveringen zijn stuk voor stuk een klein half uur top entertainment, waaraan al de goedkope animatieseries van tegenwoordig nog wel een puntje kunnen aan zuigen.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer van deze DVD valt enigszins tegen. Het beeld is zeer sterk geplaagd door filmgrain en beschadigingen, de ene aflevering al meer dan de andere, verschil is hier wel dat het om een nog maar 10 jaar oude serie gaat en niet om een 60 jaar oude zoals bij Tom & Jerry. Ook de scherpte van het beeld is niet echt optimaal. Kleurcontrast en helderheid zijn echter weer wel dik in orde, op sommige momenten had de verzadiging wel iets hoger gemogen. Hoewel de beeldtransfer zeker en vast zijn gebreken heeft, stoorde het ons niet echt tijdens het bekijken van de DVD, beeldkwaliteit is dus zeker en vast meer dan voldoende. De schijf werd voorzien van een Dolby Surround 2.0-track die helder en goed te verstaan is, soms durfde er wel eens wat ruis opduiken, maar dit werd gelukkig beperkt tot een minimum. We willen er zeker en vast nog bijzeggen dat de muziek in deze serie een zeer functionele rol speelt en zeer mooi tot zijn recht komt in deze audiotrack.


EXTRA'S
Bij elke aflevering werd er een zeer kort interview voorzien met producer Bruce Timm, deze fragmentjes zijn meestal rond 1 minuut lang en voegen dus ook niet te veel aan meerwaarde toe. Tenslotte krijg je ook nog een versnelde animatie te zien die je toont hoe Batman getekend wordt.


CONCLUSIE
Voor de extra’s moet je deze DVD zeker niet kopen, wel krijg je 5 afleveringen van de geanimeerde Batman TV Serie te zien in een meer dan voldoende beeld en goede geluidskwaliteit. Zeker de aanschaf waard indien je de animatieversies van je favoriete Amerikaanse striphelden weet te waarderen.


cover
Studio: Warner

Regie: diversen
Met: -

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
AL

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931223195


Beeldformaat:
1.33:1 PAL PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Extra's:
• Interviews bij iedere aflevering
• Get The Picture: Batman

Andere recente releases van deze maatschappij