:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE IV - THE REPOSSESSION
HOUSE IV - THE REPOSSESSION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-11-27
FILM
Roger Cobb (William Katt), de auteur uit de eerste House, is samen met zijn vrouw Kelly (Terri Treas) en dochter Laurel Cobb (Melissa Clayton), betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Roger Cobb komt hierbij om het leven en dochterlief Laurel komt terecht in een rolstoel. Kelly en Laurel besluiten om hun intrek te nemen in het ouderlijk huis van Roger. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis… De eerste drie House-films waren uiteraard geen meesterwerkjes, maar het waren stuk voor stuk amusante horrorfilmpjes met een humoristische inslag. Deel vier is echter een extreem slechte film geworden! Het plot houdt geen steek en zit vol met onlogischheden ten opzichte van het origineel, de acteerprestaties zijn pijnlijk om te zien en de zogenaamde speciale effecten zijn een lachertje. Het enige interessante aan deze film is de herkenbare score van Harry Manfredini (Friday The 13th, Swamp Thing), vandaar dat we de film toch één puntje toekennen. House 4 van debutant Lewis Abernathy (scriptschrijver Terminal Invasion en DeepStar Six) is een verschrikking van een film! We aanschouwen nog liever al de verschenen DVD’s van Frans Bauer aan één stuk door, dan nogmaals deze farce te ondergaan.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch beeld is redelijk scherp, met een aanvaardbaar contrast en schaduwdetail. De kleuren zijn helder en warm. Vuiltjes en beschadigingen zijn zo goed als geheel afwezig, maar er is redelijk wat filmgrain aanwezig en er zijn ook enkele digitale compressiefouten aanwezig. Op gebied van geluid hebben we de keus tussen de Engelse Dolby Digital 2.0-track en de 5.1-mix. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een op het voorkanalen gericht geluidsspoor, met redelijk wat dynamiek en warmte. Opnieuw zijn sommige geluidseffecten totaal verkeerd geplaatst en dit klinkt uiteraard onnatuurlijk. De Engelse Dolby Digital 2.0-track heeft dit probleem niet en geniet daarom onze voorkeur.

EXTRA’S
Er zijn enkel wat promotrailers aanwezig.

CONCLUSIE
House 4 is een stinker van formaat! De film is een verspilling van tijd, peliculle én we durven zelfs stellen van dvd! Voor de sadomasochisten onder ons: de beeld- en geluidskwaliteit is bevredigend. Deze titel is apart te verkrijgen, maar maakt ook deel uit van de House-Box (House I t.e.m. IV).


cover
Studio: A-Film

Regie: Lewis Abernathy
Met: Terri Treas, William Katt, Scott Burkholder, Denny Dillon, Melissa Clayton, Dabbs Greer, Ned Romero, Ned Bellamy, Kevin Goetz

Film:
1/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777038383


Beeldformaat:
1.95:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij