:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BIODOME
BIODOME
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2004-04-16
FILM
Acteur Pauly Shore die die we ondermeer kennen van Jury Duty en Encino Man is niet echt het grootste komische talent die er op dit moment in Hollywood rondloopt (het is immers mogelijk dat je nog minder op z'n gezicht kan kijken dan op dat van Jim Carrey!). Hierdoor moet hij zich voornamelijk tevreden stellen met rollen in B-films. Het verhaal van deze Biodome overstijgt alleszins niet het niveau van een doordeweekse B-produktie maar toch hebben we een paar keer goed moeten lachen. Waarom, zal u zich afvragen? Geloof het of niet, deze Biodome is een kleine symphatieke komedie die zichzelf, gelukkig genoeg, niet al te serieus neemt.

Bud (Pauly Shore) en Doyle (Stephen Baldwin) zijn twee niet al te bijstere boezemvrienden die het niet echt begrepen hebben op orde en netheid. Milieubewust zijn ze ook al niet en op een bepaald moment loopt het zodanig de spuigaten uit dat hun vriendinnen het voor bekeken houden. Door een (héél) stom toeval komen ze echter opgesloten te zitten in de Biodome, een soort van wetenschappelijk ecologisch experiment. Biologische groenten in plaats van fastfood, tofu in plaats van vlees en bovendien geen kabeltelevisie! Een ramp voor de twee 'dudes'. Later horen ze zelfs dat dit project een volledig jaar zal duren waardoor ze zich noodgedwonen moeten aanpassen aan hun nieuwe 'woonst'. Vanzelfsprekend gebeurt dit niet zonder de nodige komische verwikkelingen. Overleven deze twee randdebielen in hun 'biodome' en de meest belangrijke vraag van al: overleeft de Biodome hen?

BEELD EN GELUID
Alhoewel we het hier hebben over een dvd uit de meest recente big deal-releases van Fox waren we toch relatief onder de indruk van de technische kwaliteiten. Op beeldvlak krijgen we een anamorfisch beeld voorgeschoteld dat, gezien de leeftijd van de film, best gezien mag worden. Er zitten verbazend weinig oneffenheden of fouten in de print en het geheel ziet er over het algemeen scherp, helder en kleurrijk uit. Er is geregeld een optreden van edge-enhancement maar deze transfert krijgt al bij al meer dan een voldoende. Ook het geluid viel best mee. Er is een Dolby Digital 5.1-track aanwezig (iets wat we al niet verwacht hadden) die goed z'n werk doet. Af en toe worden de surrounds best wel aangesproken terwijl de de drie voorste speakers een mooi geluidsveld met kraakheldere dialogen afleveren.

EXTRA’S
Een Big Deal-dvd is zoals gewoonlijk nogal magertjes uitgerust qua extra's. Ook deze Biodome is daarop geen uitzondering en we krijgen dan ook enkel een bioscooptrailertje als enige extra voorgeschoteld.

CONCLUSIE
Misschien enkel weggelegd voor de fans van Pauly Shore? Of toch niet? Hij is alleszins eens het proberen waard als je weet dat de producers van Dumb & Dumber achter deze prent steken. Voor de technische kant van de zaak moet je het alleszins niet laten want die werd verzorgd.


cover




Studio: Fox

Regie: Jason Bloom
Met: Pauly Shore, Stephen Baldwin, Kylie Minogue, Kevin West, Dara Tomanovich, Denise Y. Dowse, William Atherton

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1996

Leeftijd:
6

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626015635


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij