:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CODE OF SILENCE
CODE OF SILENCE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-05-16
FILM
Eddie Cusack (Chuck Norris) is een keiharde rechercheur in Chicago, met zo zijn eigen regels. Een gevaarlijke gewoonte zo blijkt, want wanneer hij de zogenaamde ‘code of silence’ - die binnen de politiemacht geldt - verbreekt, beschouwen zijn collega’s hem als een verrader. Wanneer hij verzeild raakt in een bloedige oorlog onder de lokale maffia, ontvangt hij weinig hulp van zijn verbitterde collega’s. Maar Cusack is een éénmansleger en hij gaat zonder enige angst de strijd met de drugsbaronnen aan...

Code Of Silence is een degelijke actiefilm, die door menig critici wordt beschouwd als dé beste Chuck Norris-film. Wij zien bij nader inzien “The Chuck” liever aan het werk in foute (lees: politiek incorrecte) actieknallers zoals Invasion U.S.A., Lone Wolf McQuade, de eerste twee Delta Force-films en de Missing In Action-trilogie. Maar niet tegenstaande is Code Of Silence een prima actiefilm. Regisseur van dienst Andrew Davis, zou later nog scoren met Under Siege, The Fugutive en A Perfect Murder. Code Of Silence werd een dikke hit (USA boxoffice: 21 miljoen $) en deze plaatste zowel Chuck Norris, als regisseur Andrew Davis, op de A-lijst van Hollywood. Kortom een titel die niet mag ontbreken in je actiecollectie!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld ziet er scherp uit, met een goed contrast en een degelijk schaduwdetail. Ook het zwartniveau is prima. De aanwezige kleuren zijn warm en natuurlijk, maar het geheel oogt wat gedateerd. De gebruikte filmprint bevat soms wat vuil. Ook is er hier en daar wat filmgrain aanwezig en we hebben een enkel digitaal compressiefoutje kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt helder, maar wat beperkt qua dynamiek. De muziek zorgt voor wat leven in de brouwerij. De dialogen zijn goed te verstaan. Ruis of storingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Enkel de originele bioscooptrailer. Een beetje de standaard extra op de Big Deal-DVD’s. Mag in de toekomst toch best wat meer zijn, budgetlabel of niet!

CONCLUSIE
Code Of Silence is een prima politiefilm, met in de hoofdrol de in de jaren ’70 en ’80 populaire actieheld Chuck Norris. MGM/FOX voorziet de DVD met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Extra features zijn beperkt tot de originele bioscooptrailer. Het betreft hier een titel uit de steeds groeiende Big Deal-selectie en is dusdanig te bekomen tegen een scherp prijsje. Een aanrader voor de fans van Chuck Norris en de liefhebbers van actiefilms.


cover
Studio: MGM

Regie: Andrew Davis
Met: Chuck Norris, Henry Silva, Bert Remsen, Dennis Farina, Mike Genovese, Nathan Davis, Ralph Foody

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626015673


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Pools, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij