:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BRANNIGAN
BRANNIGAN
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-06-27
FILM
Brannigan (John Wayne), een poltieagent met nogal hardhandige methodes uit Chicago, wordt door z'n baas naar London gestuurd om er de crimineel Larkin (John Vernon) op te sporen. Eenmaal in Londong aangekomen ontmoet hij agente Jennifer Thatcher die hem zal proberen wegwijs maken in de metropool. Wat Brannigan echter niet weet is dat samen met hem op het vliegveld ook een huurmoordenaar arriveerde met een simpele opdracht: Brannigan naar de andere wereld helpen. Het duurt echter niet lang vooraleer Brannigan bij Scotland Yard op het matje geroepen word en te horen rkijgt dat de dingen er in London heel anders aan toe gaan dan in Chicago. Kort nadien blijkt Larking echter ontvoerd te zijn, want er wordt 1 miljoen losgeld geëist. Ondertussen is het Brannigan's taak om Larkin proberen terug te vinden ...

We kunnen Brannigan eigelijk enkel een leuke film noemen. Niets echt bijzonders, maar zeker ook niet slecht. Vooral het verschil in aanpak tussen de Britten en Amerikanen is leuk om aanzien. John Wayne zet weerom een erg goede prestatie neer en dat maakt de film natuurlijk nog leuker om zien. Leuke film om eens een avondje te vullen.

BEELD EN GELUID
Over de beeldtransfer val in ieder geval wel al iets te zeggen. Eerst en vooral is er duidelijk werk van gemaakt van de digitale restauratie. Echte de beeldtransfer is niet vrij van fouten. Zo komen huidtinten soms net dat ietsjes te rood over. In sommige scenes zijn aliassing en edge enhancement wel een probleem. Schaduwdetail en zwartniveau zijn meer dan voldoende en filmgrain blijft grotendeels achterwege. Al bij al een redelijke tot goede transfer voor een 30 jaar oude film. Als geluidstrack krijgen we een mono geluistrack, gespreid over een Dolby Digital 2.0 track, voorgeschoteld. Zoals verwacht klinkt deze natuurlijk vrij beperkt en dat heeft vooral gevolgen voor de muziek, die hierdoor af en toe wat scherp gaat klinken. Positief is wel dat de track vrij is van ruis en beschadigingen.

EXTRA’S
Als enige extra staat de bioscooptrailer op de schijf. Spijtig, maar het gaat hier dan ook om een budget-titel.

CONCLUSIE
Brannigan is een vermakelijke misdaadfilm uit de jaren 70 die van MGM een vrij behoorlijke dvd-release kreeg. Zowel beeld als geluid scoren voldoende tot goed. Een leuke film die beschikbaar is in de Big Deal reeks van Fox.


cover
Studio: MGM

Regie: Douglas Hickox
Met: John Wayne, Richard Attenborough, John Vernon, Mel Ferrer, Judy Geeson, Daniel Pilon

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1975

Leeftijd:
12

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626015659


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono1.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Pools, Engels CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij