:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IT'S ALL ABOUT LOVE
IT'S ALL ABOUT LOVE
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2004-07-05
FILM
De wereld staat op instorten. Plotselinge veranderingen in de natuur laten mensen spontaan bevriezen in de zomerse straten van New York. In Oeganda stijgen mensen gewichtsloos op. Overal in de straten liggen de resten van mensen die overleden zijn door een gebrek aan liefde. Middenin deze chaos tekenen John (Joaquin Phoenix: Gladiator, Signs, Quills) en Elena (Claire Danes: Romeo + Juliet, The Hours, Terminator 3), een wereldberoemd kunstschaatsster, hun scheidingspapieren. Als ze erachter komen dat hun leven door een vuil plan wordt bedreigd, beseffen de twee dat hun liefde het meer dan waard is om voor te vechten.

Thomas Vinterberg stapt voor wat betreft de regie van deze prent af van zijn Dogme’95 principe. Met een ruimer budget en veel meer technische hoogstandjes dan bij zijn meermaals bekroonde eerste Dogma film Festen, zorgt hij ditmaal voor een visueel aantrekkelijke film. Mooi om naar te kijken zeg maar, mooie cinematografie, mooie locaties enz. Iets wat van Festen moeilijk gezegd kan worden daar het verhaal en de karakters primeren. Wat It’s All About Love visueel voor heeft op grote broer Festen, wordt jammer genoeg afgestraft met het gebrek aan een goed verhaal en vooral de opbouw ervan. De troef van Festen is de zwakheid van It’s All About Love en omgekeerd. It’s All About Love is erg verwarrend en onduidelijk en tussen de regels kijken/lezen schept voor de kijker geen enkele voldoening. Het lijkt alsof Vinterberg zes films tegelijk wilde maken, er zitten gewoon teveel tegenstrijdige elementen in het verhaal om het echt genietbaar te maken. Er is een groot gemis aan coherentie in de verhaalstructuur en in de genre vermengingen van de prent. Vermoeiend en verwarrend. Jammer, aangezien visueel alles dik in orde is. Zelfs de twee lead characters Joaquin Phoenix en Claire Daines kunnen ondanks hun goed acteerwerk de boel niet meer recht trekken. Wat Sean Penn gedurende dertig seconden in de film komt doen is artistiek ook helemaal niet verantwoord. Dit lijkt ons eerder een sluwe marketingstrategie van de filmproducers. Spijtig genoeg is dit een vrij teleurstellende prent.

BEELD EN GELUID
Het beeld in een verhouding van 1.85:1 is niet anamorfisch uitgevoerd. Een vreemde keuze voor zo’n recente film. De kleuren zijn mooi en vol. Het contrast is voortreffelijk en de beeldscherpte perfect. De Dolby Digital 5.1 soundtrack moet het vooral hebben van het goed uitgemixte dialoogkanaal en de twee voorste stereo kanalen waar de muziek over verdeeld wordt. De surrounds worden vaak subtiel aangesproken voor ruimtelijkheid, en soms iets agressiever bij het voorbijvliegen van een straalvliegtuig. De subwoofer houdt zich gedurende heel de film gedeisd.

EXTRA’S
Deze film bevat geen extra’s. Zelfs geen trailer. De enige trailers die op de schijf staan zijn trailers van andere films.

CONCLUSIE
Verwarrend, saai en iets té pretentieus; zo zou je It’s All About Love in een notedop kunnen omschrijven. Dit is zeker jammer wanneer je weet dat Thomas Vinterberg met een veel kleiner budget veel betere cinema kan afleveren. We kunnen deze film dan ook niet onmiddellijk aanraden. Fans bekijken beter nog eens Vinterberg’s meesterwerk Festen.


cover
Studio: RCV

Regie: Thomas Vinterberg
Met: Joaquin Phoenix, Claire Daines, Douglas Henshall, Alun Armstrong, Margo Martindale, Sean Penn

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045203887


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-Promotional Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij