:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> POLICE ACADEMY 5 - ASSIGNMENT MIAMI BEACH
POLICE ACADEMY 5 - ASSIGNMENT MIAMI BEACH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-07-14
FILM
Tot groot jolijt van kapitein Harris (G.W. Bailey) moet commandant Eric Lassard (George Gaynes) door enkele regels in de wetgeving verplicht met pensioen gaan. Maar voor het zo ver is mag Lassard zich tot “Politieman van de Eeuw” laten kronen op een groots opgezette politieconferentie in het zonnige Miami. Zijn favoriete agenten Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf), Jones (Michael Winslow), Callahan (Leslie Easterbrook), Hooks (Marion Ramsey) en House (Tab Thacker) mogen uiteraard ook niet ontbreken. Maar dan wordt Lassard plots ontvoerd door een stel snode gangsters…

Police Academy 4: Citizens On Patrol was weliswaar niet meer een dergelijk megahit zoals de eerste twee films in de reeks, maar was met zijn 28 miljoen $ nog steeds een erg winstgevende onderneming voor filmmaatschappij Warner Bros. Dit resulteerde spijtig genoeg in het ronduit ongrappige, flauwe en veel te brave Police Academy 5: Assignment Miami Beach. In deze vijfde aflevering wordt de kijker voor de zoveelste keer geconfronteerd met exact dezelfde kuren van de bijna demente Lassard, de piepende Hooks, de wapengekke mafketel Tackleberry, motormond Jones en de rondborstige Callahan (hoewel we dat laatste niet zo erg vinden). Het feit dat niemand met iets nieuws kan komen werkt je dan ook meermaals op de zenuwen. Acteurs Steve Guttenberg (Mahoney) en Bobcat Goldthwait (Zed), die de vorige films steeds iets of wat verdraagbaar maakten, hadden er genoeg van en konden dit keer zelfs met een vette cheque niet meer overtuigd worden. De achtergelaten leegte probeerden de makers op te vullen met een schaamteloze Mahoney-kopie, gespeeld door Matt McCoy (Deep Star Six, National Security). Hoewel we McCoy nog kunnen pruimen als acteur in serieuzere films, heeft hij geen greintje verstand van komedie en komt zo erg geforceerd over. Ondanks uitermate vernietigende kritieken bracht Police Academy 5 toch nog 20 miljoen $ aan de USA boxoffice op, zodat Police Academy 6 snel een feit was.

BEELD EN GELUID
Het beeldformaat van Police Academy 5 is net als bij de vorige film in 1.33:1-formaat op dvd geplaatst, terwijl de bedoelde ratio eigenlijk 1.85:1 is. Er steekt hier en daar wat filmgrain de kop op, maar het beeld ziet er over het algemeen voldoende scherp uit. Het zwartniveau is bevredigend en de heldere kleuren ogen natuurlijk. De gebruikte print bevat wat kleine vuiltjes en beschadigingen. Er komen ook enkele digitale compressiefoutjes voorbij. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt niet direct indrukwekkend, maar voldoet voor dit soort film. Het gesproken woord klinkt helder en is altijd goed te verstaan. Ruis of andere onvolmaaktheden hebben we niet direct kunnen opmerken.

EXTRA’S
In de 8 minuten durende featurette Mistaken Identity: Case Reopened blijkt regisseur Alan Myerson erg trots te zijn op zijn Police Academy-film. De belangrijkste castleden komen eveneens aan het woord. De originele bioscooptrailer is ook aanwezig op de afspraak.

CONCLUSIE
Police Academy 5: Assignment Miami Beach is één van de zwakste films uit de reeks. De technische kwaliteiten voldoen, met uitzondering dat het hier gaat om een fullscreen-versie in plaats van het bedoelde 1.85:1-beeldformaat. Extra’s zijn miniem, maar leuk om eens te bekijken. Enkel voor de hardnekkige liefhebbers die persé hun collectie willen vervolledigen.


cover
Studio: Warner

Regie: Alan Myerson
Met: Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Marion Ramsey, Leslie Easterbrook, Matt McCoy, Janet Jones, G.W. Bailey, George Gaynes, Lance Kinsey, Tab Thacker, George R. Robertson, James Hampton

Film:
3/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
6

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931318464


Beeldformaat:
1.33:1 pan&scan PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij