:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRIENDS - SEIZOEN 10 EP. 1-8
FRIENDS - SEIZOEN 10 EP. 1-8
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-01-09
SERIE
In tegenstelling tot veel andere tv-series is het laatste seizoen van Friends zeker niet minder dan de vorige seizoenen, integendeel. Op deze dvd krijgen we de volgende topafleveringen voorgeschoteld:

(1)The One After Joey and Rachel Kiss
De romantische verbintenissen in Barbados gaan verder de verkeerde kant op wanneer Monica, Phoebe en Chandler toevallig horen dat Ross aan het zoenen is met Charlie (guest star Aisha Taylor), terwijl ze aan de andere kant van de muur ook Joey en Rachel afluisteren.

(2) The One Where Ross is Fine
Rachel, Joey en Charlie hebben een zeer ongemakkelijke avond met Ross, terwijl Chandler een onvergeeflijke daad begaat wanneer hij en Monica op bezoek gaan bij een stel die een schattig jongetje hebben geadopteerd. Phoebe krijgt bezoek van een wanhopige Frank Jr. (Giovanni Ribisi) wanneer hij niet langer het hoofd kan bieden aan zijn vervelende drieling.

(3) The One With Ross’s Tan
Rachel en Joey zien zenuwachtig hun eerste echte 'nacht' tegemoet. Monica en Phoebe beramen een plan om een oervervelende oude Engelse vriendin, die indruk wil maken met haar namaak-Brits accent, te ontwijken. Ondertussen is Ross jaloers op Monica's opgespoten bruine kleurtje, maar wanneer hij de zonnecabine ingaat, komt hij tevoorschijn als een tweekleurige ramp.

(4) The One With The Cake
Rachel weet Monica en Chandler te overtuigen hun langverwachte reisje naar Vermont uit te stellen om bij de verjaardag van Emma te zijn, maar moeilijkheden ontstaan wanneer Emma een dutje doet en een seksueel getinte verjaardagstaart arriveert. Ross probeert razendsnel een oplossing te vinden en geeft Joey de opdracht om de gasten in het appartement te houden totdat de juiste taart is gevonden.

(5) The One Where Rachel's Sister Baby-sits
Rachel overtuigt haar verwende zus Amy (guest star Christina Applegate) om op Emma te passen ondanks protesten van Ross. Phoebe dwarsboomt zonder dat ze het weet Mike's (guest star Paul Rudd) verrassing voor haar. Joey laat Monica en Chandler schrikken met een kinderlijk aanbevelingsbrief voor een adoptiebureau.

(6) The One With Ross’s Grant
Ross heeft een gesprek met een wetenschapper die een Nobelprijs heeft gewonnen (guest star Greg Kinnear) voor een paleontologie beurs, maar de doctor is Charlie's ex-vriend, die de beurs alleen aan Ross wil toekennen als hij het met haar uitmaakt. Joey is beledigd wanneer Chandler liegt dat hij zijn bizarre auditietape gezien heeft.

(7) The One With The Home Study
Monica en Chandler ontmoeten iemand van het adoptiebureau, die zal beslissen of zij geschikte ouders zijn en die opbiecht dat ze ooit in hetzelfde gebouw het hof is gemaakt door een schoft met de naam Joey. Ondertussen kiezen Phoebe en Mike voor een kleine bruiloft en schenken ze het extra geld aan een goed doel voor kinderen. Ross gebruikt Emma om Rachel te confronteren met haar onredelijke angst voor schommels.

(8) The One With The Late Thanksgiving
Monica bereidt een Thanksgiving feest voor voor de hele groep en is laaiend wanneer er niemand opdaagt. Wanneer Joey cast komt te zitten in de deur, hebben Monica en Chandler de perfecte oplossing. Phoebe overtuigt Rachel om Emma op te geven voor een schoonheidswedstrijd, terwijl Ross en Joey zich in een hockeywedstrijd wurmen. Alle vier komen ze schaapachtig te laat voor het diner en worden met Monica’s woede geconfronteerd.

BEELD EN GELUID
Op deze dvd werden de afleveringen in het originele 1.33.1 formaat gezet. In vergelijking met de eerste seizoenen is de beeldkwaliteit al iets beter maar nog steeds van een eerder matig niveau. Het beeld mist vaak diepgang / scherpte. De 2.0 track zorgt voor goed verstaanbare dialogen. Bij een serie als Friends is dit eigenlijk het belangrijkste. Ruis of andere fouten konden wij niet vinden.

EXTRA'S
Jammer genoeg blijven we zoals steeds bij de Friends-releases in de kou staan op het gebied van extra’s. Voor extra’s kunnen de fans van de serie terecht bij de allerlaatste Friends-dvd (seizoen 10 aflevering 17 en 18).

CONCLUSIE
U bent nog steeds niet overtuigd? Friends is een classic, een must buy. Na 10 seizoenen vol kijkplezier is onze honger naar de 6 vrienden nog steeds niet gestild. Dit heet stoppen op een hoogtepunt.


cover
Studio: Warner

Regie: Michael Lembeck, Kevin S. Bright, Gail Mancuso, Ellen Gittelsohn, Peter Bonerz, Mary Kay Place
Met: Jennifer Aniston, Courtney Cox Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
176 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
7321931179973


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij