:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 - SEIZOEN 7
STARGATE SG-1 - SEIZOEN 7
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-01-11
SERIE
Net iets meer dan 10 jaar geleden werd de film Stargate op het grote publiek losgelaten van regisseur Roland Emmerich, die voordien enkel met Universal Soldier een matig succes had geboekt. De film was een onverwacht succes en bracht wereldwijd om en bij de 200 miljoen dollar op (toen gelukkig voor hem nog iets meer waard). Het opzet van de film was vrij simpel en gaat als volgt: in 1928 ontdekken Britse archeologen op het Giza-plateau in Egypte een grote ring die bestaat uit een onbekend metaal. De ring is afgesloten met massieve dekstenen waarop Egyptische hierogliëfen staan en een reeks andere tekens die niemand herkent. Onder deze zware dekstenen worden de resten teruggevonden van een wezen in een raar harnas dat er uit sprekend uitziet als de Egyptische god Horus, beschreven in de vele Egyptische heilige geschriften. Op de grote ring zelf staan ook tekens, maar de bedoeling of betekenis daarvan is iedereen een raadsel. Het toenmalige onderzoek werd geleid door professor Langford.Meer dan 60 jaar later heeft zijn dochter Catherine het onderzoek overgenomen voor de Amerikaanse luchtmacht. Er is echter nog niemand die ook maar iets wijzer geworden is uit de tekens op de ring of de vertaling van de Egyptische hiërogliefen op de dekstenen. Op een dag is Catherine echter aanwezig op een lezing van een zeker Dr. Daniel Jackson, die beweert dat er wel degelijk een link is tussen de verschillende culturen op onze planeet die piramiden bouwden voor hun goden. Dr. Jackson durft zelfs te stellen dat die goden wel eens echte wezen zouden geweest kunnen zijn. Jackson wordt niet au serieux genomen door de aanwezigen maar Catherine luistert vol aandacht naar wat Dr. Jackson te vertellen heeft.

Na de lezing biedt ze hem dan ook aan om eens een kijkje te komen nemen in de basis onder Cheyenne Mountain, waar de Stargate opgeslagen staat. Gefascineerd door het hele gebeuren gaat Dr. Jackson graag in op dat aanbod en begeeft zich naar het militaire complex. In een mum van tijd ontdekt hij dat de vertaling van de hiërogliefen niet klopt en dat de correcte vertaling eigenlijks iets in de aard van "Stargate" moet zijn. Nadat hij dit ontdekt heeft aan de hand van de dekstenen neemt Catherine hem mee naar de eigenlijk ring, die vanaf nu de Stargate genoemd wordt. Allereerst raakt ook hij niet wijs uit de rare tekens die op de ring staan, totdat hij op een avond de krant van één van de soldaten bekijkt. Daarop staat een afbeelding van een sterrenstelsel waarin hij de vorm herkent van één van de symbolen op de Stargate. Al jaren zochten de slimste wetenschappers van het land naar de oplossing van het probleem en Jackson had de oplossing in enkele dagen al gevonden.

De combinatie van tekens op de dekstenen blijkt dan ook niet zozeer een woord of zin te vormen, maar een adres, het adres van een andere planeet ergens in het heelal. Binnen de kortste keren wordt er een missie op touw gezet om de planeet aan de andere kant van de Stargate te verkennen. Teamleider is Col. Jack O'Neill, die vanzelfsprekend vergezeld wordt door Dr. Jackson en een team van soldaten, moesten er zich vijandige mensen op de planeet bevinden. Eenmaal daar aangekomen blijkt de bevolking echter erg gastvrij te zijn, al gedragen ze zich soms wel een beetje raar, want schrijven blijkt er verboden te zijn. Niemand minder dan hun god heeft hen dat verboden. Allereerst wordt hier eens hartelijk om gelachen, maar wanneer niet veel later een gigantisch ruimteschip op de piramide landt, waarin zich de Stargate bevindt, is het met lachen snel gedaan.Dr. Jackson's theorie in verband met de buitenaardse wezens en de piramides bleek te kloppen. Spijtig genoeg was de zogenaamde god over wie de inwoners van de planeet, Abydos genaamd, het hadden niet zo vriendelijk als ze wel gehoopt hadden. Het wezen deed zich voor als de Egyptische zonnegod Ra en maakte van de goedgelovigheid van de locale bevolking gebruik om hen via terreur en geweld onder de duim te houden. Op Aarde was er echter een opstand uitgebroken tegen Ra en bijgevolg was de alien verplicht geweest de planeet te verlaten. De mensen op Abydos hadden echter niet zoveel geluk en bleven leven onder het juk van de valse goden. O'Neill en zijn team besloten om hier een stokje voor te steken en met Ra komaf te maken zodat de mensen van Abydos een vrij bestaan zouden kunnen leven.

Tegen het einde van de film aan lukt ze dit ook en besluit Dr. Jackson om op Abydos te blijven om zo meer over de bevolking en hun cultuur te leren, alsook over hun valse goden. De film bleek de perfecte combinatie van science fiction, actie en avontuur te zijn. Daarbovenop was er trouwens nog eens een aanzienlijke dosis cultuur en mythologie in verweven ook.

Drie jaar na de release van de film in 1994, hadden Brad Wright en Jonathan Glassner de rechten op het Stargate universum weten los te peuteren van Emmerich en kwamen ze tot het besluit dat met dat universum wel wat aan te vangen viel. Al snel werd het idee van een tv-serie geboren, in plaats van de film eerst te hervertellen met nieuwe acteurs, zou de serie verdergaan, waar de film gestopt was.

Na de oorspronkelijke missie door de Stargate was het project in de vergetelheid geraakt en stond de Stargate maar stof te vangen in de raketsilo onder Cheyenne Mountain. Op een dag in 1997 echter, opende de Stargate zich om onverklaarbare redenen en verschenen een aantal soldaten die verdacht veel weg hadden van de Horus wachters van Ra. Om het allemaal nog wat erger te maken verscheen kortelings nadien een personage dat veel weg had van Ra. Als de bliksem werd O'Neill (Richard Dean Anderson) uit pensioen teruggehaald en werd er hem om een verklaring gevraagd. Jack moet toegeven dat hij de Stargate op Abydos niet vernietigd heeft zoals hem bevolen werd, maar dat hij er wel 100% zeker van is dat Ra dood is.O'Neill weet de bevelhebber van de basis, General Hammond (Don S. Davis) te overtuigen om hem te laten terugkeren naar Abydos en te onderzoeken of de Ra look-a-like van daar kwam. Op de expeditie wordt hij vergezelf van Cpt. Samantha Carter (Amanda Tapping) en Maj. Kawalsky. Eenmaal aangekomen op Abydos blijkt de situaties onveranderd te zijn, al is Daniel Jackson (Michael Shanks) ondertussen wel getrouwd met een plaatselijke schone, genaamd Sha'Re. In de jaren die Jackson op Abydos verbleef, ontdekte hij dat er doorheen het hele heelal een heel netwerk van Stargates is, een groot deel daarvan staan op Abydos in grote cartouches opgetekend. De Ra-like alien zou dus van eender waar kunnen komen. Ook verneemt Jack van Daniel dat Ra een Goa'uld was, een parasitaire levensvorm die niet zonder menselijk gastlichaam kan.

Gedurende de tijd dat Jackson uitleg geeft aan Jack en zijn team wordt ook de Stargate op Abydos geopend en verschijnt de Goa'uld ten tonele. Hij en zijn rechterhand Teal'c (Christopher Judge) weten zowel Sha'Re als Skaara, O'Neill's vriend, te ontvoeren. Een van de jongelingen die het gebeuren heeft gezien, heeft gelukkig het adres van de planeet onthouden waar de Goa'uld naar vertrok. Zonder twijfelen zet Jack de achtervolging in naar een planeet die Chulak blijkt te heten en gaat op zoek naar een Goa'uld die Apophis (Peter Williams), de slangengod, noemt. Uiteindelijk kunnen Jack en zijn team niet voorkomen dat Sha'Re en Skaara als gastlichamen voor 2 jonge Goa'uld gebruikt worden, wel weten ze te ontsnappen met de hulp van de rechterhand van Apophis, Teal'c die genoeg heeft van het dienen van een valse god die niet anders doet dan terreur zaaien.

De pilootaflevering van de serie was alvast één van de sterkste die er ooit gemaakt is in het science fiction genre. De combinatie van een sterke cast met verbluffende special effects en een weldoordacht verhaal maakten van Stargate SG-1 een succesverhaal dat ondertussen al bijna 8 jaar duurt. Het Sci-fi channel, waarop de afleveringen van SG-1 worden uitgezonden heeft ondertussen al bevestigd dat er ook nog op zijn minst een 9e jaargang van de serie zal komen. De serie is zelfs zo succesvol dat in de zomer van 2004 een spin-off in premiere ging. Deze spin-off, Stargate Atlantis, is direct verbonden aan de originele serie en voor het 2e seizoen zijn er trouwens meerdere overlappingen met SG-1 gepland. Ook deze nieuwe serie is een succes te noemen en hopelijk houdt ze het minstens even lang vol als het origineel.In 2004 werd bij het vernieuwde MGM Benelux besloten om alle seizoenen van SG-1 in speciale collector's boxen te releasen. Samen met de heruitgaves van de vorige seizoenen werd besloten om nu eindelijk ook het 7e seizoen op dvd te releasen in de Benelux. In andere landen van regio 2 was de set al een tijdje beschikbaar, hetzij als aparte volumes of als complete set. Maar wegens problemen tussen MGM en Fox, die in de Benelux de distributie van MGM dvd's verzorgde, werd het releasen van de dvd's tot nader order gestaakt. Gelukkig maakt MGM dat nu volledig goed met de release van deze mooie collector's sets.

Aan het einde van het 6e seizoen zagen we hoe de uber-Goa'uld Anubis het de leden van het SG-1 team knap lastig maakt. Daniel, die zich op een ander niveau van bestaan bevond, wou Jack, Teal'c en Samantha wel helpen, maar net op het moment dat hij wou ingrijpen werd hij teruggeroepen door Oma Desala, lid van het ras mensen dat bekend staat als de Ancients. De Ancients zijn diegenen die de Stargate-technologie uitgevonden hebben, sindsdien zijn zij echter allemaal naar een hoger niveau van bestaan geëvolueerd en is de Stargate zowat de enige getuige van hun bestaan die overgebleven is. Anubis maakte hierop Abydos met de grond gelijk met zijn nieuwe superwapen, dat in staat is een hele planeet in as te leggen. Oma Desala redt de zielen van alle mensen op de planeet en geeft Jack en zijn team alle tijd om ascheid van hen te nemen.

In het hele 7e seizoen zal SG-1 Anubis dus op de hielen zitten en proberen om ook deze Goa'uld in het stof te doen bijten. Wanneer Anubis echter een nieuw type soldaat ontwikkelt, eentje die compleet bestand is tegen elke vorm van wapens zoals die aan de Tauri (mensen van de planeet Aade), de Tok'Ra (wat letterlijk "tegen Ra" betekent), de Asguard (de welwillende aliens die onder de vorm van de Noorse goden de mensen op aarde bijstonden tegen de Goa'uld) en de vrije Jaffa bekend waren. Aan het einde van het 7e seizoen wordt meteen ook gezorgd voor een eerste inleiding tot de spin-off Stargate Atlantis. Deze laatste dubbelaflevering van het seizoen is trouwens één van de meest spectaculaire die we tot op heden te zien kregen. Een tendens die in het 8ste seizoen vollop wordt voortgezet.

Als je van science fiction houdt zijn er aantal tv-series die zeker in je dvd-verzameling zouden moeten terug te vinden zijn, zo zijn daar bijvoorbeeld Star Trek, Babylon 5 en tot slot Stargate SG-1. Elk van deze series heeft al meer dan eens bewezen dat ze tot de absolute top behoren, dat blijkt alleen al uit de tal van afgeleidde producten, de spin-offs en de afgeleidde films. Al is in het geval van Stargate de serie afgeleid van de film. Elk van deze series is science fiction op zijn best en zijn dan ook verplicht kijkvoer voor alle sci-fi fans. Hopelijk volgen er van SG-1 nog enkele seizoenen na het huidige achtste seizoen en indien dat niet het geval is hopen we in ieder geval dat we op zijn minst nog 8 jaar Stargate Atlantis mogen verwachten. Tegen die tijd is er dan hopelijk al weer een andere spin-off in ontwikkeling, het universum dat Emmerich creerde heeft in ieder geval meer dan mogelijkheden genoeg om nog lang televisiegeschiedenis te kunnen schrijven.

AFLEVERINGEN
FALLEN
SG-1 ondekt Daniel Jackson levend en wil op een buitenaardse planeet, hij weet echter niet meer wie hij is. Het team bedenkt ondertussen een plan om Anubis in de val te lokken en zijn nieuwe superwapen te vernietigen.

HOMECOMING
Het team keert terug naar de thuiswereld van Jonas Quinn wanneer ze ontdekken dat Anubis interesse vertoont in het Naquadria van de Kelownans. Wanneer Jonas in handen valt van de Goa'uld is Daniel zijn enige hoop.

FRAGILE BALANCE
Een tiener daagt op bij het SGC en beweert Jack O'Neill te zijn, vol ongeloof gaan Sam, Daniel en Teal'c op zoek naar de ware identiteit van de jongen.

ORPHEUS
Na het oplopen van een wonde bij een gevecht, moet Teal'c zijn eigen zorgen aan de kant zetten wanneer SG-1 een missie opzet om Teal'c's zoon en meester Bra'tac te redden uit een Jaffa werkkamp.

REVISIONS
SG-1 reist naar een planeet waar zich temidden van een giftige woesternij een biosfeer bevindt. Alle mensen in de biosfeer blijken gelinked te zijn aan de centrale computer die het geheel in stand houdt.LIFEBOAT
Wanneer SG-1 een gecrashed ruimteschip terugvindt, wordt Daniels lichaam overgenomen door een deel van de passagiers wiens lichaam de reis niet overleefde.

ENEMY MINE
Wanneer het SGC er niet in slaagt om een nieuw ontdekte naquadah mijn te ontginnen omwille van een stam Unas, moet SG-1 zich tot een oude vriend wenden voor hulp.

SPACE RACE
Major Carter vergezeld een oude bekende in een ruimterace, waarin de winnaar een lucratief contract aangeboden krijgt bij de grootste onderneming van het hele zonnestelsel. Maar al snel ontdekken ze dat er bij de race meer op het spel staat dan een contract.

AVENGER 2.0
SGC wetenschapper Jay Felger creert een computervirus dat de Stargates van vijandige planeten zou moeten kunnen uitschakelen. In plaats van 1 Stargate uit te schakelen, schakelt het virus echter het hele Stargate netwerk uit.

BIRTHRIGHT
SG-1 ontdekt een kolonie vrouwelijke Jaffa die niet anders kunnen dan goa'uld larven stelen van andere Jaffa om zelf in leven te blijven.

EVOLUTION, PART 1
Het team onderzoekt een nieuwe onstopbare super-soldaat van Anubis. Ondertusse gaat Dr. Jackson in Centraal-Amerika op zoek naar een artefact dat zou kunnen leide tot een wapen tegen de super-soldaten van Anubis.

EVOLUTION, PART 2
O'Neill zoekt de hulp van een vroegere kameraad om Dr. Jackson en Lee te redden van een rebellenbeweging in Centraal-Amerika. Ondertussen infiltreren Carter, Teal'c en Jacob Carter de fabriek waar Anubis de super-soldaten ontwikkelt.GRACE
Carter raakt gewond wanneer de USAF Prometheus aangevallen wordt door een onbekend schip. Wanneer ze wakker wordt ontdekt ze dat ze helemaal alleen is op het schip in het midden van een gevaarlijke ruimtenevel.

FALLOUT
Wanneer de Kelownans ontdekken dat in de korst van hun planeet enorme slierten Naquadah worden omgezet in Naquadria, zoekt Jonas Quinn de hulp van SG-1 op om de totale vernietiging van zijn planeet te voorkomen.

CHIMERA
Daniel wordt gekweld door dromen van zijn vroeger vriendin Sarah, die nu het gastlichaam is van de Goa'uld Osiris. Samantha begint een releatie met een politieagent, makkelijk blijkt dat niet te zijn, want ze mag hem immers niks vertellen over haar werk in het SGC.

DEATH KNELL
De geheime buitenaardse basis van het SGC wordt aangevallen door Anubis en bijgevolg wordt Maj. Carter opgejaagd door de super-soldaten aangezien zij de enige is die het wapen tegen de soldaten kan perfectionneren. Ondertussen lijkt de alliantie tussen de Tok'ra en het SGC ook niet van een leien dakje te lopen.

HEROES, PART 1
een filmploeg arriveert in het SGC om het werk van de teams te documenteren, kwestie van iets van het werk op film te hebben wanneer het Stargate project uiteindelijk publiekelijk gemaakt wordt. Het personeel van de basis is echter niet al te gewillig om mee te werken aan de documentaire.

HEROES, PART 2
SG-1 gaat over tot de actie tijdens de opnames van de filmploeg. Maar wanneer de missie echter compleet verkeerd loopt, wordt er een onderzoek gestart naar de bekwaamheid van het personeel.

RESURRECTION
SG-1 onderzoekt een geheim NID laboratorium, waar een gewetenloze wetenschapper cloningstechnologie gebruikte om een hybride tussen een mens en een Goa'uld te creeren.

INAUGURATION
De nieuw verkozen president wordt ingelicht over het Stargate programma. Senator Kinsey werd verkozen als vice president en ziet mooi zijn kans om het SGC proberen onder zijn controle te krijgen.

LOST CITY, PART 1
O'Neill probeer koste wat kost om de kennis van de Ancients uit de handen van de Goa'uld te houden, wanneer een tweede opslagplaats van die kennis teruggevonden wordt. Ondertussen wordt General Hammond vervangen door een de diplomate Elizabeth Weir als hoofd van het SGC.

LOST CITY, PART 2
Anubis begint zijn aanval op de Aarde, de enige hoop van de hele planeet is dat SG-1 op tijd de verloren stad van de Ancients zal kunnen terugvinden.

BEELD EN GELUID
Stargate SG-1 werd al vanaf het eerste seizoen in breedbeeld opgenomen en later werd er zelfs overgeschakeld op HDTV. Dat is aan deze transfer ook goed te merken, want deze is nagenoeg uitstekend. Detail en scherpte van de transfer zijn optimaal, alsook de kleuren die mooi verzadigd en helder zijn. Van filmgrain, beschadigingen of enige vorm van artefacting is geen spoor terug te vinden, tenzij sporadisch misschien eens een compressie-artefact. Natuurlijk is het zo dat het om een erg recente productie gaat en hadden we eigenlijk niet minder verwacht, we zijn dan ook erg blij dat MGM ons niet teleurstelt. Over een prima transfer als deze kunnen we dan ook echt niet veel meer vertellen.Een mooie beeldtransfer is natuurlijk erg mooi, maar bij een science fiction reeks als Stargate is het geluid natuurlijk ook van groot belang. Bij de eerste paar volumes uit de reeks kregen we nog de originele Surround geluidstrack meegeleverd. Na verloop van tijd werd er echter overgeschakeld op een Dolby Digital 5.1 track. Tot op heden horen deze 5.1 tracks bij de beste die we hoorden voor een tv-serie. Er wordt namelijk erg actief gebruik gemaakt van de surround kanalen en het LFE kanaal. Dit zorgt voor een erg mooie spreiding van het geluidsbeeld. Dialogen komen zoals we dat gewoon zijn uit de centerspeaker en zijn moeiteloos te verstaan. Weinig bioscoopfilms doen het deze serie na op het gebied van geluid, al zijn er zeker nog wel een paar waar het geluid net nog dat ietsjes indrukwekkender is. Maar gezien het feit dat het hier om een tv-serie gaat wara het budget toch een stuk beperkter bij is, mogen we het toch wel over een op zijn minst indrukwekkende geluidstrack hebben.

EXTRA’S
Wanneer beeld- en geluid erg goed zijn durft het nogal eens verkeerd te lopen bij de extra's. MGM bewijst met deze release echter dat het ook anders kan met ruim 19 uur aan special features. Hieronder een overzichtje:Audiocommentaar
Bij elk van de afleveringen van het 7e seizoen werd een audiocomentaar voorzien door leden van cast en crew. Het gaat hier iedere keer om erg informatieve en tegelijkertijd amusante tracks. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat het een uiterst jollige bende is, die Stargate SG-1 tot leven brengt.

Stargate Director's Series
Bij 8 van de afleveringen op deze set, neemt de regisseur ons mee achter de schermen van de afleveringen en geeft zodoende uitleg over enkele elementen die zorgden voor het totstandkomen van die specifieke aflevering. Daarbij wordt aandacht besteed aan decors, speciale effecten, problemen tijdens het filmen en de nodige grappen en grollen. Het mag dan misschien niet zo professioneel ogen als al het knip en plakwerk bij de klassieke making-of featurettes, deze featurettes hebben tenminste als voordeel dat ze heel luchtig zijn opgevat. Reden daarvoor is dat men voor elk van de afleveringen uit de Director's Series de regisseur zelf een camera in de handen stopte en hem vroeg wat te filmen over dat de kijkers wat meer vertelde over die aflevering en hoe ze gemaakt werd. Dit alles speciaal om nadien op de dvd toegevoegd te worden.

Stargate: Beyond the Gate
In de Stargate: Beyond the Gate reeks, worden de 4 hoofdacteurs en hun personage onder de loepe genomen. De opvatting is compleet dezelfde als die van de Director's Series, alles gaat er dus erg los aan toe. Aangezien ook deze featurettes tijdens de opnames gemaakt werden, bevatten ze serieus wat behind-the-scenes beelden en kom je redelijk weer redelijk wat te weten over de acteur, zijn personage en de onderlinge band tussen de acteurs.Samen zijn de Beyond the Gate en Director's Series goed voor ongeveer 125 minuten beeldmateriaal, die integraal besteed wordt aan het meenemen van de fans in de wereld van Stargate SG-1. Leuk om te zien dat er reeksen zijn waarbij men al tijdens de opnames rekening houdt met een dvd-release in de nabije toekomst. Zo bespaart men natuurlijk sterk op eventuele extra kosten nadien (die wij dan meebetalen door een hogere prijs) en wijkt men af van het vaste schema van fragmentje, acteur op stoeltje geeft uitleg, nog een fragmentje, nog wat uitleg ...

Op het laatste schijfje vinden we ook nog 2 aparte extra's terug die respectievellijk handelen over de dubbelaflevering/finale van seizoen 7 en de spin-off Stargate Atlantis.

Behind The Scene: Journey Inside Lost City
Deze making-of van ongeveer een kwartiertje gaat dieper in op 3 elementen van Lost City. Allereerst is er het storyboard-proces, uitleg wordt ons hier gegeven door Martin Wood, die al de regie van tal van afleveringen op zich nam. Ten tweede wordt er dieper ingegaan op het gevecht tussen Bra'tac en Ronan. Je ziet de stuntcoördinators aan het werk en via split-screen beelden krijg je te zien hoe de opname verschilt van wat we uiteindelijk in de serie te zien krijgen. Tenslotte een derde fragment waarin de technische toer opgegaan wordt. Je kan je dus verwachten aan informatie gaande van het ontwikkelen van de film tot het toevoegen van special effects en geluid.

Een prima making-of die gerust langer had mogen zijn, al wordt er in 15 minuten wel een waterval van informatie aan je gepresenteerd.

Preview To Stargate Atlantis
In de zomer van 2004 ging Stargate Atlantis in de Verenigde Staten in première. Speciaal voor de laatste DVD van het 7e seizoen werd er dan ook een preview opgenomen. In een klein half uur vertellen zowel executive producer Robert Cooper als Martin Wood je meer over het onstaan van Stargate Atlantis, de nieuwe setting, maak je kennis met de cast, de nieuwe "bad-guys". Tot slot krijg je ook de nieuwe Stargate te zien en het hoofdkwartier van de Atlantis expeditie. Na het bekijken van deze preview waren we alvast erg geïnteresseerd in deze nieuwe serie. Niet veel later kregen we de kans enkele afleveringen (inclusief de pilootaflevering) van de nieuwe serie te bekijken, kort samengevat: het is de moeite waard !6 Fotogalerijen
Als laatste extra vinden we op elk van de 6 schijven een fotogalerij terug, met daarin foto's van tijdens de opnames en achter de schermen. In totaal gaat het om een goede 300 foto's.

CONCLUSIE
Stargate SG-1 is zonder twijfelen één van de betere science fiction series die er op dit moment is. MGM doet de serie alle eer aan met kwalitatief erg hoogstaande releases die zowel op het gebied van beeld als geluid prima scoren. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen we ook nog eens om en bij de 19 uur aan extra materiaal voorgeschoteld, waaronder meer dan 2 uur making-of en behind-the-scenes materiaal. Dat alles voor het luttele bedrag van ongeveer 40 euro... enkel de Goa'uld zouden zo gek zijn om deze set niet in huis te halen!


cover
Studio: MGM

Regie: Martin Wood, Peter DeLuise, Andy Mitika, Peter F. Woeste, William Waring, Amanda Tapping,
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Don Davis en Christoper Judge

Film:
9,5/10

Extra's:
10/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003-2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
1110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9717438131559


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• 22 Audiocommentaren,
• 8 x Stargate Director's Series,
• 4 x Beyond the Gate,
• Preview van Stargate Atlantis,
• Journey Inside Lost City,
• 6 Fotogalerijen

Andere recente releases van deze maatschappij