:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IT'S ALIVE II - IT LIVES AGAIN
IT'S ALIVE II - IT LIVES AGAIN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-04-05
FILM
Frank Davis (John P. Ryan), de vader van de monsterbaby uit het klassieke eerste deel, brengt zijn dagen door met risicogezinnen op te sporen die op het punt staan eventueel een monsterbaby op deze aardbol te plaatsen. Al snel komt hij Jody (Kathleen Lloyd) en Eugene Scott (Frederic Forrest) op het spoor en Frank brengt hun op de hoogte van hun lot. Eugene hecht weinig geloof aan de prietpraat van Davis, maar dan ontdekt Eugene dat de Amerikaanse regering hen ook in het vizier hebben. Met behulp van Frank doen Eugene en Jody er alles aan om hun 'baby' in leven te houden...

Terwijl It's Alive! subtiele en minder subtiele sociale commentaar bevatte op de toenmalige samenleving en zo een op het eerste zicht ordinaire exploitation/horrorfilm met slechte speciale effecten (van Rick Baker!) naar boven tilde, is de sequel een platte herhaling van de meest memorabele dingen van het origineel. It Lives Again lijkt dan ook helemaal niet op dreef te komen en daarbovenop loopt de nochtans redelijk talentrijke cast een stevig potje slecht te acteren! Het scenario bevat ten opzichte van It's Alive! een boel onlogischheden en de personages zijn stuk voor stuk bizarre mensen die nog vreemdere beslissingen nemen. Dit alles maakt het er voor de kijker niet makkelijker op en al snel zit je op je horloge te turen van hoe lang het geheel nog duurt. Gelukkig is It Lives Again met zijn 87 minuten een relatief korte zit en kan je al snel beginnen aan het stukken betere It's Alive III: Island Of The Alive.

BEELD EN GELUID
Het valt bijna onmiddellijk op dat het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld niet altijd even scherp oogt. Af en toe schemert het beeld zelfs echt! De gebruikte filmprint bevat bovendien vrij veel beschadigingen en vuiltjes, maar dit werkte nergens echt storend. De aanwezige kleuren zijn helder, maar ogen gedateerd. Behoorlijk povere beeldkwaliteit, maar gezien het bronmateriaal nog net een voldoende. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt uitermate beperkt, maar de dialogen zijn steeds goed te verstaan en storende fouten hebben we niet waargenomen. What more do you need?

EXTRA’S
Allereerst heb je de mogelijkheid om de film nog een keertje te bekijken, maar dan onder begeleiding van de enthousiaste regisseur Larry Cohen. Ondanks dat er soms stiltes vallen en dat hij ook gewoon durft te vertellen wat er op het scherm gebeurd is dit best een informatief stukje audiocommentaar. Tenslotte is er ook nog de leuke bioscooptrailer (eigenlijk meer een teaser).

CONCLUSIE
It Lives Again is een zwakke sequel geworden op één van dé cultfenomenen uit de vroege jaren ’70. De technische kwaliteiten van de dvd zijn weinig spectaculair, maar voldoen. Wel leuk is dat er twee minieme extra features zijn toegevoegd. Verplicht voer voor de fans van It’s Alive! en Larry Cohen, maar voor de occasionele horrorfan raden we een tripje naar de dichtstbijzijnde videoboer aan.


cover
Studio: Warner

Regie: Larry Cohen
Met: Frederic Forrest, Kathleen Lloyd, John P. Ryan, John Marley, James Dixon

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1978

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931111294


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Noors, Zweeds, Grieks, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Audiocommentaar

Andere recente releases van deze maatschappij