:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAGNOLIA
MAGNOLIA
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-10-07
FILM
Liet Paul Thomas Anderson zich eerder al opmerken met het voortreffelijke Boogie Nights, dan komt hij nu aandraven met een ander klein meesterwerk Magnolia, dat het leven volgt van enkele mensen die op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. We maken kennis met Frank T.J. Mackey (Tom Cruise), een seksguru die vol overgave zijn seminarie 'Seduce and Destroy' brengt. Jimmy Gator (Philip Baker Hall) weet sinds kort dat hij aan kanker lijdt en niet lang meer te leven heeft. Hij sleept zich naar de tv-studio's waar hij het quizprogramma 'What Do Kids Know' presenteert. Eén van de kandidaten is wonderkind Stanley Spector (Jeremy Blackman), een superintelligente jongen die door zijn vader wordt opgejut. Jimmy Gator is getrouwd met Rose (Melinda Dillion), maar het contact met zijn aan de drugs verslaafde dochter Claudia (Melora Waters) is om de één of andere reden (wordt in de film wel duidelijk waarom) totaal verbroken. De eenzame en brave politieman Jim Kurring (John C. Reilly) komt toevallig bij haar terecht en wordt verliefd op haar. Voorts is er quiz kid Donnie Smith (William H. Macy) die zelf als wonderkind deelnam aan de quiz, maar ondertussen aan lager wal is geraakt en die zijn job als verkoper in rook zag opgaan. En ten slotte zijn er nog Earl Partridge (Jason Robards), die op sterven ligt, zijn vrouw Linda (Julianne Moore) die aan de pillen verslaafd is, en de verpleger Phil (Philip Seymour Hoffman) die de verloren zoon van Earl opspoort.

Magnolia brengt verhalen over leven en dood, liefde en vergiffenis, toeval, gemiste kansen. Drie uur lang word je aan het scherm gekluisterd, waarbij Magnolia zich ontvouwt als een ware karakterstudie waarin we de personages en hun motieven goed leren kennen.

BEELD EN GELUID
De film krijgt een anamorf 2.35:1-beeldformaat (ongeveer) dat er voortreffelijk uitziet. Het beeld is scherp, gedetailleerd met volle kleuren en een goed contrast. Hier en daar merk je wat ruis, maar dat is niet storend.
Het geluid staat in Dolby Digital 5.1 en klinkt gewoon goed, niet meer. Het is een dialoogfilm, dus moet je zeker geen mix verwachten zoals bijv. in The Thin Red Line. Soundtrack en dialogen worden netjes gespreid over de voorste kanalen; de achterste kanalen worden (bijna) niet gebruikt. Je kan desgewenst ook de Dolby Surround-track selecteren.

EXTRA'S
De eerste schijf bevat de film, de tweede alle extra's. Om te beginnen krijgen we de documentaire (73 min.) "Magnolia Diary" waarin we interviews te zien krijgen, evenals beelden van brainstormsessies, productievergaderingen, etc. Een leuke en interessante documentaire, die ons het gemis van een audiocommentaar een beetje laat vergeten. Voorts is er het 'standaard' materiaal zoals Frank T.J. Mackey seminar, Mackey infomercial-reclamespot, teaser en bioscooptrailer, tv-spots, "Save Me"-muziekvideo, colour bars om je tv af te stellen, een serie outtakes (hidden feature bij de colour bars), en dvd Credits (via het logo van New Line).

CONCLUSIE
Magnolia van Paul Thompas Anderson is een lappendeken over leven en dood, liefde en vergiffenis, toeval, gemiste kansen. Klinkt niet echt spannend, maar de regisseur slaagt er wel in om u drie uur lang aan het tv-scherm te kluisteren. De technische kwaliteit van de dvd is goed, de bonussectie is redelijk gevuld.


cover
Studio: Entertainment In Video

Regie: Paul Thomas Anderson
Met: Jason Robards, Julianne Moore, Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly, William H. Macy, Philip Baker Hall

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
U.K.

Jaar:
1999

Leeftijd:
18

Speelduur:
181 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5017239190865


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Magnolia diary
• Frank T.J. Mackey seminar
• Mackey infomercial
• Teaser en bioscooptrailer
• TV-spots
• "Save Me"-muziekvideo
• Colour bars
• Outtakes (Hidden Feature)
• DVD Credits

Andere recente releases van deze maatschappij