:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 3
EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 3
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-08-23
SERIE
Het leven van de familie Barone kabbelt rustig verder in dit derde seizoen waarvan de release vlotjes volgt op die van het vorige seizoen. Voor een kennismaking met de hoofdpersonages kun je terecht bij de bespreking van het eerste seizoen. Dit derde seizoen vertoont op een paar punten na veel gelijkenissen met zijn voorgangers. De serie is ondertussen uitgegroeid tot het paradepaardje van televisiezender CBS en de uitzendingen verhuisden naar maandagavond omstreeks 21 u. Dat liet de makers toe om meer seksuele toespelingen in te bouwen. Ook ligt de nadruk nu iets meer bij de andere personages t.o.v. de vorige seizoenen. De reden voor die lichte wijziging was de zwangerschap van Patricia Heaton, die de rol van Debra voor haar rekening nam. Wat misschien nog het meeste opvalt, is de verhuizing van Robert, die het zat is om bij zijn ouders te wonen. We hoeven er geen tekening bij te maken dat dit gepaard gaat met tal van komische situaties.

AFLEVERINGEN
1. The Invasion
Het huis van Raymond moet behandeld worden tegen termieten en daarom verhuist Raymond zijn gezin tijdelijk naar het huis van zijn ouders. Dat geeft hen de gelegenheid om eens indringertje te spelen bij de mensen die hen anders nooit met rust kunnen laten.

2. Driving Frank
Het rijgedrag van Frank baart Debra zorgen. Ze heeft liever niet dat haar kinderen nog met Frank meerijden en Raymond mag die blijde boodschap overbrengen. Het rijbewijs van Frank blijkt zelfs vervallen te zijn en dat zet Raymond tot nadenken. Zijn vader wordt er niet jonger op en Raymond kan dat maar moeilijk verwerken.

3. The Sitter
In de hoop haar huishoudelijke taken wat te verlichten, doet Debra beroep op een babysitter. Marie voelt zich gepasseerd en Debra wordt geconfronteerd met het feit dat de kinderen hun babysitter leuker gaan vinden dan hun eigen moeder. Marie mag uiteindelijk de rol van babysitter overnemen.

4. Getting Even
Debra staat in voor de organisatie van een veiling voor de school van Ally, een taak die ze heel ernstig neemt. Ze trommelt Raymond op als veilingmeester, maar dat blijkt geen verstandige keuze te zijn, wanneer hij haar tijdens de veiling voor schut zet. Debra zint op wraak en zal die krijgen ook.

5. The Visit
De moeder van Debra komt een weekje op bezoek, maar het loopt niet zoals Debra had gehoopt. Ze is teleurgesteld in het feit dat haar moeder te weinig aandacht aan haar gezin besteedt en laat dat ook blijken. Haar emotionele reactie heeft helaas een verkeerd effect. Niet alleen bij haar moeder, maar ook bij Marie.

6. Halloween Candy
Het liefdesleven van Raymond en Debra gaat erop achteruit en dat is volgens Debra te wijten aan het feit dat zij voor alles verantwoordelijk is. Raymond neemt het heft in eigen handen en slaat een voorraadje felgekleurde “benodigdheden” in. Frank aanziet de dingen als chocolade munten en deelt ze uit aan de kinderen.

7. Moving Out
Op aandringen van Raymond besluit Robert om het huis van zijn ouders te verlaten en op zoek te gaan naar een eigen appartementje. Dat wordt Raymond niet in dank afgenomen door zijn ouders. Wanneer hij Robert een bezoekje, stelt hij vast dat zijn huisbazen enorm veel op zijn ouders lijken.

8. The Article
Raymond is jaloers op zijn collega Andy omdat het eerste artikel van Andy gepubliceerd wordt in Sports Illustrated. Raymond probeert er zelf al jaren een artikel gepubliceerd te krijgen, maar Andy steekt hem de loef af met een stuk dat volgens hem nog enkele wijzigingen kan gebruiken.

9. The Lone Barone
Na een langdurige relatie besluit Amy om Robert te verlaten. Ze heeft enorm veel energie in de relatie gestoken in de hoop dat Robert haar ten huwelijk zou vragen. Raymond kon het echter niet laten om Robert te confronteren met de nadelen van een huwelijk, wat hem niet in dank wordt afgenomen.

10. No Fat
Marie en Frank krijgen te horen dat hun gezondheid te wensen over laat, maar Marie blijft niet bij de pakken zitten. Ze gooit al het ongezonde eten de deur uit en plaatst Frank en zichzelf op dieet. Daardoor komt de traditionele Thanksgivingmaaltijd in het gedrang. Raymond bestelt dan maar een maaltijd bij een restaurant.

11. The Apartment
Het is opnieuw de beurt aan Raymond om jaloers te zien als hij ziet hoe Robert zich in zijn nieuwe appartement heeft geïnstalleerd. Tijdens een bezoekje merkt hij op hoeveel mooie vrouwen er in het appartementsgebouw wonen. Zo brengt Raymond plotseling enorm veel tijd door met zijn broer tot Debra onverwachts langskomt.

12. The Toaster
Raymond heeft enorm lang nagedacht over het ideale kerstgeschenk voor vrienden en familie. De reacties zijn enorm positief, maar van zijn eigen ouders hoort hij niets. Raymond valt van de ene verbazing wanneer hij te horen krijgt wat ze met zijn geschenk hebben gedaan.

13. Ping Pong
Raymond komt erachter dat zijn vader hem ooit heeft laten winnen met een partijtje ping pong. Daarop daagt Raymond zijn vader uit voor een nieuwe wedstrijd. Hij verliest en maakt er zich vanaf door te zeggen dat hij Frank ditmaal heeft laten winnen, maar dan volgt de ware toedracht.

14. Pants On Fire
Raymond kan niet bepaald rekenen op de sympathie van Marie wanneer hij laat vallen dat hij 20 jaar geleden een feestje gebouwd heeft in hun huis terwijl ze op reis waren. Die bekentenis speelt in het voordeel van Robert, die vanaf nu kan rekenen op het statuut van lievelingszoon. Het feestje blijft echter niet duren.

15. Robert’s Date
De depressie van Robert slaat om wanneer hij begint uit te gaan met zijn patrouillepartner Judy en haar vrienden. Het duurt niet lang alvorens hij de cultuur van zijn nieuwe afro-amerikaanse vrienden begint over te nemen, maar die kunnen dat helaas niet op prijs stellen.

16. Frank’s Tribute
Frank wint de titel van man van het jaar bij zijn seniorenclub. Raymond en Robert krijgen de vraag videofilmpje te maken, maar tijdens het maken van die film komen de twee broers erachter dat niemand van de clubgenoten hun vader kan uitstaan.

17. Cruising With Marie
Frank veinst een blessure om niet met Marie op cruise te moeten gaan en Raymond offert zich op om met haar mee te gaan. Door een misverstand wordt hij aanzien als haar minnaar en zijn pogingen om dat misverstand de wereld uit te helpen, hebben geen effect.

18. Ray Home Alone
Debra trekt er met de kinderen een weekendje op uit naar haar moeder en dus blijft Raymond alleen thuis. Hij voelt zich niet op zijn gemak en gaat naar het appartement van Robert, waar hij een afspraakje verstoort. De twee broers maken elkaar bang en belanden allebei in het ouderlijke huis.

19. Big Shots
Robert kijkt enorm uit naar een bezoekje aan de Baseball Hall of Fame. Hij hoopt te kunnen kennismaken met een aantal legendes uit de Baseballwereld, maar Raymond slaat die droom aan diggelen door misbruik te maken van zijn perskaart en dat wordt niet op prijs gesteld.

20. Move Over
Raymond heeft last van slapeloze nachten. Volgens hem zijn die te wijten aan Debra’s behoefte om hem ’s nachts te knuffelen. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van die knuffeldrang en raakt ervan overtuigd dat hij Debra overdag te weinig genegenheid biedt. Zijn poging om dat recht te zetten heeft geen effect.

21. The Getaway
Raymond en Debra gaan er tussenuit voor een romantisch weekendje. Het loopt echter niet zoals ze het willen. Debra vindt dat ze veranderd is in een saaie huisvrouw en denkt dat Raymond er tegenop ziet om met haar “opgescheept” te zitten. Ook Raymond ziet in dat hij niet de meest romantische man is.

22. Working Girl
Debra wil zichzelf nuttig maken en iets bereiken. Ze besluit daarom terug te gaan werken tot groot ongenoegen van Raymond en Marie. Waarom zou een vrouw die alles heeft, moeten gaan werken? Debra houdt voet bij stuk en weet een baantje in de wacht te slepen, maar wordt de eerste dag al ontslagen.

23. Be Nice
Raymond en Debra komen tot het inzicht dat ze eigenlijk vriendelijker zijn tegenover vreemden dan tegenover elkaar. Ze besluiten een eed af te leggen om elkaar wat vriendelijker en beschaafder te behandelen. Dat resulteert in een enorm geforceerde vriendelijkheid, die al snel aan de kant wordt geschoven.

24. Dancing With Debra
Robert gaat regelmatig swingdansen, maar slaagt er niet in een goede danspartner te vinden. Omdat ook Debra enorm graag danst, dringt Raymond erop aan dat ze samen met Robert gaat dansen. De twee gaan enorm op in hun nieuwe hobby en hun enthousiasme begint Raymond op de zenuwen te werken.

25. Robert Moves Back
Amy en Robert komen tot het inzicht dat ze elkaar eigenlijk niet kunnen missen en besluiten hun relatie terug aan te knopen. Die hereniging gaat gepaard met het liefdesspel waar Robert al zo lang naar uitkeek. Helaas vergeten ze de gordijnen van de slaapkamer te sluiten, met alle gevolgen vandien.

26. How They Met
De herinneringen stapelen zich op terwijl Raymond en Debra zich voorbereiden op het eerste speelafspraakje van Ally. Het klunzige gedrag van Raymond tijdens hun eerste ontmoeting, de eerste kus, de ontmoeting tussen Debra en Marie en de kennismaking van Raymond met de kookkunst van zijn toekomstige vrouw passeren allemaal de revue.

BEELD EN GELUID
Net zoals de vorige seizoenen, wordt dit derde seizoen gepresenteerd met een 1.33:1 transfer van goede kwaliteit. Het beeld oogt scherp en bevat slechts een kleine hoeveelheid grain. Ook de kleuren zien er goed uit en edge enhancement laat men volledig achterwege. Het geluidsspoor laat geen blijvende indruk, maar zorgt wel voor een duidelijke, heldere weergave van de dialogen en dat is uiteindelijk het belangrijkste voor series zoals deze.

EXTRA’S
Net zoals bij de vorige seizoenen leveren Ray Romano en Phil Rosenthal audiocommentaar bij 2 afleveringen, ditmaal bij The Toaster en How They Met. Bij The Toaster hebben ze het onder andere over de nieuwe openingscredits, waar het verhaal vandaan kwam en het uiterlijk van Raymonds echte broer. Bij How They Met vertellen ze hoe ze hun eigen vrouw ontmoetten en hoe die verhalen in het script werden verwerkt. Ze vermelden ook waarom Peter Boyle niet verschijnt in deze aflevering. Het bonusmateriaal wordt verdergezet met een stevige portie verwijderde scènes (20 min.) en een reeks bloopers (11 min.). Als kers op de taart kun je kijken naar een panel discussie van het Museum of Television & Radio (70 min.). Het gaat om een screening voor publiek in de aanwezigheid van de hoofdrolspelers. Na het bekijken van een nieuwe aflevering beantwoorden de acteurs en actrices op vragen van een moderator en het publiek. Dit is een uitstekende extra voor de fans van de serie.

CONCLUSIE
Ook tijdens het derde seizoen blijft Everybody Loves Raymond heerlijk kijkvoer voor de sitcomliefhebbers. Je merkt duidelijk dat iedereen ingespeeld raakt en dat komt de kwaliteit van de grappen alleen maar ten goede. Warner zorgt wederom voor een nette dvd uitgave met een heleboel leuke extra’s.


coverStudio: Warner

Regie: Will Mackenzie, Steve Zuckerman, Richard Marion, Michael Zinberg, Brian K. Roberts, Gary Halvorson
Met: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
AL

Speelduur:
684 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931254151


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Hongaars, Hebreeuws, Arabisch,Engels CC
Extra's:
Disk 2:
• Audiocommentaar bij The Toaster

Disk 5:
• Audiocommentaar bij How They Met
• Panel discussie: Museum of Television & Radio,
• Bloopers,
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij