:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> QUILLS
QUILLS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-16
FILM
Geoffrey Rush speelt de rol van de beruchte Markies de Sade die al generaties lang mensen choqueert met zijn verhalen vol erotiek. Om hem weg te houden van de rest van de wereld is de Markies opgesloten in het gesticht Charenton. Via het knappe en onschuldige kamermeisje Madeleine (Kate Winslet) weet hij zijn perverse verhalen in haar wasmand buiten te smokkelen. Zijn werk raakt toch gepubliceerd en er wordt besloten om dokter Royer-Collard (Michael Caine) naar Charenton te sturen met de bedoeling de Markies' opstandigheid in de kiem te smoren. Dit tot groot ongenoegen van Abbe Coulmier (Joaquin Phoenix), een jonge priester die het gesticht runt. Als de hulp van Madeleine ontdekt wordt, ontstaat een verontrustende en provocerende confrontatie tussen enerzijds de vrijheid van meningsuiting en anderzijds de controlerende behoefte van de overheid.

BEELD EN GELUID
Quills heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat, wat een goede kwaliteit garandeert. De kleuren ogen mooi en natuurlijk, en het beeld bevat voldoende diepte en scherpte. Het contrast is eveneens prima. Heel af en toe merk je wat ruis, maar dat is helemaal niet storend. De Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, maar gebruikt in beperkte mate de beschikbare kanalen, want het gaat hier om een diloogfilm. De surrounds worden waar nodig wel aangesproken voor achtergrondgeluiden.

EXTRA'S
Op 11 september verschijnt Quills als huur-dvd en die bevat geen extra's. Of de uiteindelijke koop-dvd wel extra's zal bevatten, is nog niet bekend.

CONCLUSIE
Ondanks het feit dat Quills aan de boxoffice nauwelijks scoorde, heeft de film een goed uitgewerkt scenario, doorspekt met zwarte humor en bevat hij uitstekende vertolkingen. Echter, een film over een controversieel figuur als Markies de Sade zal wel niet iedereen weten te bekoren.


cover
Studio: Fox

Regie: Philip Kaufman
Met: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Michael Caine

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
119 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010333


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij