:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FULL HOUSE - SEIZOEN 1
FULL HOUSE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-11-30
SERIE
Danny Tanner (Bob Saget) is recent weduwnaar geworden en staat plots alleen voor de opvoeding van zijn drie dochters: DJ (Candace Cameron), Stephanie (Jodie Sweetin) en de baby Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen). Omdat hij voor zijn werk als sportverslaggever vaak het huis uit is, roept hij de hulp in van zijn schoonbroer Jessy (John Stamos) en zijn beste vriend Joey Gladstone (Dave Coulier). Jessy is een rockmuzikant en Joey droomt van een carrière als komiek.

Drie meisjes die opgevoed worden door drie mannen was zeker een vernieuwend idee, maar toen de serie gelanceerd werd op 22 september 1987 was het concept allesbehalve een succes. De kijkcijfers waren laag en de kritieken vernietigend. Gedurende het hele eerste seizoen dreigde de serie dan ook afgevoerd te worden. Dit gebeurde gelukkig niet, want tijdens het tweede seizoen gingen de kijkcijfers omhoog en tegen het derde seizoen stond Full House in de kijkcijfer top 10. De serie liep uiteindelijk acht seizoenen lang. Het publiek was vooral gek van de schattige Michelle, die ze door de afleveringen heen zagen opgroeien. De serie werd in de volksmond dan ook vaak 'The Michelle Show' genoemd.

De bedenker en producer van Full House, Jeff Franklin, schreef eerder al afleveringen van series zoals Laverne & Shirley (1979), Bosom Buddies (1980) en It's Garry Shandling’s Show (1986). Voor de rol van Danny Tanner had Franklin Paul Reiser en Bob Saget in gedachten. Maar omdat Paul Reiser een rol in My Two Dads verkoos boven Full House en Bob Saget niet beschikbaar was, moest de producent een andere acteur zoeken. Zijn keuze viel uiteindelijk op de toen onbekende acteur John Posey. Na de opname van de pilootaflevering werd Bob Saget plots beschikbaar, met als gevolg dat John Posey ontslagen werd. Een groot deel van de scenes van de pilootaflevering moesten opnieuw worden opgenomen met Bob Saget als Danny Tanner. Voor Full House was Bob te zien in de comedyshow New Love, American Style (1985) en de film Critical Condition (1987). John Stamos was voor de start van Full House al een meisjesidool door zijn rol in General Hospital. Daarna verscheen hij nog in de series Dreams (1984) en You again? (1986). Dave Coulier was voor Full House een professionele voice-over acteur en sprak stemmetjes in voor The Jetsons (1962) en Scooby and Scrappy-Doo (1979). Hij was dan ook uitermate geschikt voor de rol van grappenmaker Joey. Candace Cameron was voor Full House kort te zien in de film Some Kind of Wonderful (1986) - met Eric Stolz en Lea Thompson - en speelde in een aantal tv-films zoals Little Spies (1986) en Bigfoot (1987). En Jodie Sweetin speelde net voor Full House een gastrolletje in een aflevering van de sitcom Valerie (1987). De rol van baby Michelle werd gedeeld door Mary-Kate en Ashley Olsen, die zo hun debuut maakten op de leeftijd van negen maanden. Dit betekende de start van een bloeiende carriére voor de befaamde Olsen-tweeling.

AFLEVERINGEN
1. Our Very First Show:
Danny werd sinds de dood van zijn vrouw geholpen in het huishouden door zijn moeder. Nu zij vertrekt, komen zijn schoonbroer Jessy en zijn vriend Joey bij hem inwonen om hem een handje helpen. Stephanie moet haar kamer afstaan aan Jessy. DJ is er allerminst blij mee dat zij voortaan haar kamer moet delen met Stephanie.

2. Our Very First Night:
Omdat Danny en Joey die avond weg moeten, krijgt Jessy de taak om op de kinderen te letten. Hij nodigt zijn band dan maar uit om thuis te repeteren. DJ en Stephanie profiteren van hun nieuwe babysit. Wanneer Danny thuiskomt, staan er hem een aantal verrassingen te wachten…

3. The First Day of School:
Stephanie is nerveus voor de eerste schooldag. Ze moet voor het eerst naar de kleuterklas gaan. Een hele avond lang bereidt ze zich voor op de grote dag, maar als het moment is aangebroken besluit ze dat ze nog een jaar wil wachten om aan de kleuterschool te beginnen. Ze is bang dat ze geen vriendjes zal hebben. Wanneer DJ in een andere klas terechtkomt dan haar beste vriendin Kimmy, ziet zij het schooljaar ook niet meer zitten.

4. The Return of Grandma:
Joey vertelt Danny dat zijn moeder die dag langskomt. Danny slaat in paniek, omdat het hele huis overhoop ligt. De hele familie slaat de handen in elkaar om het huis toonbaar te maken voor oma. Maar Joey heeft zich van uur vergist en wanneer oma de rommel ziet, belt ze onmiddellijk de moeders van Joey en Jessy op.

5. Sea Cruise:
Wanneer de kinderen een avondje bij oma zijn, gaan Danny, Jessy en Joey vissen op een jacht om hun band te versterken. De kapitein van de jacht blijkt een vrouw te zijn, Caroline genaamd. Ook Roxanne is van de partij, de ex-vriendin van Jessy. Danny is bang dat hij zich, zo kort na de dood van zijn vrouw, aangetrokken voelt tot Caroline. En Jessy is jaloers, omdat Roxanne veel succes heeft met haar band terwijl hij het met kleinschalige optredens moet stellen. Het avondje vissen loopt dan ook danig uit de hand.

6. Daddy's Home:
Wanneer baby Michelle 'papa' zegt tegen Jessy en Joey, beseft Danny dat hij door zijn werk te weinig tijd doorbrengt met zijn kinderen. Hij organiseert een vader-dochter-dag om de schade wat in te halen. Joey heeft in Jessy een nieuw idool gevonden, wanneer hij ziet hoe gemakkelijk deze vrouwen aantrekt. Joey wil voortaan leven zoals Jessy en schaft zich een nieuwe garderobe aan.

7. Knock Yourself Out:
Danny moet een belangrijke boxwedstrijd verslagen. Net voor de match stelt hij aan één van de boxers een vraag over het feit dat zijn vrouw hem verlaten heeft. De boxer wist echter nog van niets en is zo van slag dat hij tijdens de wedstrijd vrijwel onmiddellijk neergaat. Intussen stellen Joey en Jessy vast dat baby Michelle verkouden is. Ze proberen haar hoestsiroop te geven, maar dat ziet Michelle niet zitten.

8. Jesse's Girl:
Jessy is kwaad op Joey. Jessy was verliefd geworden op Corinna, een meisje waaraan hij gitaarles gaf. Maar zij viel voor Joey, toen ze hem 'The Wizard of Oz' zag opvoeren voor de kinderen. Jessy voelt zich dan ook bedrogen door Joey.

9. The Miracle of Thanksgiving:
De familie viert voor het eerst Thanksgiving zonder Pam Tanner, Danny's overleden vrouw. Danny wil er een leuke dag van maken zodat de kinderen hun moeder niet te veel missen. Maar door een onverwachte sneeuwstorm kan oma niet komen en staat Danny er alleen voor. Ze proberen er met z'n allen het beste van te maken en maken samen een maaltijd klaar. Wanneer Stephanie de taart laat vallen en de kalkoen van DJ mislukt, komt het gemis van Pam weer naar boven.

10. Joey's Place:
Joey gaat twee weken weg om op te treden in een aantal universiteiten. Danny wil van deze tijd gebruik maken om de garage om te bouwen tot een eigen kamer voor Joey. Terwijl Danny, Jessy en de kinderen volop plannen maken, voelt Joey zich buitengesloten. Hij is ervan overtuigd dat niemand hem zal missen. Wanneer hij weer thuiskomt, is hij dan ook dubbel verrast als hij zijn nieuwe kamer ontdekt.

11. The Big Three-O:
Danny kan amper geloven dat hij dertig jaar wordt. Voor zijn verjaardag willen Jessy en Joey nieuwe hoezen kopen voor de zetels van Danny's auto. Maar wanneer Jessy de auto neemt om te hoezen te laten maken, komt de auto in de baai terecht. Het verjaardagsfeestje van Danny eindigt dan ook in mineur wanneer hij dit ontdekt. Joey en Jessy willen Danny opbeuren door voor hem een nieuwe, gelijkaardige auto te kopen.

12. Our Very First Promo:
De tv-zender waar Danny voor werkt, wil promofilmpjes maken voor elk van hun verslaggevers. Danny en zijn familie zijn eerst aan de beurt. De regisseuse Ronny is echter te zeer op kijkcijfers belust en wil Danny's familie helemaal anders voorstellen dan ze zijn. Danny gaat hier niet mee akkoord. Ondertussen is Stephanie ervan overtuigd dat er een monster in huis zit.

13. Sisterly Love:
Jessy vindt dat DJ zo goed acteerde in het schooltoneel dat hij aan Danny voorstelt om voor haar auditie te regelen voor een reclamespot. DJ is onmiddellijk laaiend enthousiast, maar Danny niet. Hij is bang dat DJ teleurgesteld zal zijn als ze de rol niet krijgt. DJ krijgt het idee echter niet meer uit haar hoofd. Uiteindelijk mag ze naar een auditie voor een reclame voor ontbijtgranen. Jessy en Stephanie gaan met haar mee. Ze doet haar auditie zo goed dat de assistent van de grote baas haar de rol geeft. Terwijl DJ en Jessy de kamer even uitgaan, verovert Stephanie echter het hart van de baas. DJ is razend wanneer ze hoort dat de rol uiteindelijk naar Stephanie gaat.

14. Half a Love Story:
Jessy gebruikt de schattige Michelle om Robin aan te trekken en uit te vragen. Wanneer hij thuiskomt, ontdekt hij dat zij een oude vriendin is van Danny en dat ze blijft eten. Die avond komt ook Jill langs, een andere vriendin van Jessy. Hij had die avond een date gepland met Jill, maar was dit glad vergeten. Jill wordt ook uitgenodigd om mee te eten en vertelt aan Robin hoe Jessy haar hart veroverde met Michelle. Robin weet genoeg en wil geen date meer met Jessy. Jessy staat voor de moeilijke taak om haar ervan te overtuigen dat er meer in hem zit dat zij denkt.

15. A Pox in our House:
Stephanie heeft de waterpokken. Joey en Jessy krijgen het van haar over, waardoor Danny plots een nieuwe babysit moet zoeken voor Michelle. DJ gaat naar een pyamafeestje en Danny zelf moet weg voor zijn werk. Wanneer Danny ten einde raad is, offert DJ zich op. Zij blijft thuis van haar feestje om op Michelle te passen. Ondertussen weigert Stephanie te aanvaarden dat ze door haar ziekte niet naar school kan, terwijl er die dag net een echte ballerina op bezoek kwam – iets waar ze al lang naar uit keek.

16. But Seriously, Folks:
Joey krijgt de kans om op te treden voor een talentscout, maar hij verspeelt zijn kans wanneer Phyllis Diller, een bekende comediante, in zijn plaats optreedt. Joey is er nu van overtuigd dat hij het nooit zal maken en is vast besloten om voortaan als een serieuze zakenman door het leven te gaan. Wanneer DJ zijn voorbeeld volgt en haar gitaarlessen opgeeft, proberen Danny en Jessy om Joey aan het verstand te brengen dat hij niet alles overboord mag gooien door die ene teleurstelling.

17. Danny's Very First Date:
Danny voelt zich aangetrokken tot Linda, maar durft haar niet uit te vragen. Hij is ook bang dat het te vroeg is om weer afspraakjes te maken. DJ en Stephanie zijn droevig wanneer ze horen dat Danny iets voelt voor Linda. Ze willen niet dat hun moeder vervangen wordt. Ondertussen proberen Jessy en Joey een glijbaan te maken voor Michelle, in de hoop dat ze haar favoriete speeltje 'Benny' – een vieze, oude vod – dan zal achterlaten om op de glijbaan te spelen.

18. Just One of the Guys:
DJ kijkt uit naar het bezoek van haar favoriete neef Steve. Maar wanneer Steve langskomt, blijkt hij sterk veranderd te zijn. Hij doet nu liever aan sport met Danny, Jessy en Joey in plaats van met DJ te spelen. DJ blijft gekwetst achter en doet haar best om bij de jongens te horen.

19. The Seven-Month Itch 1:
Danny en Joey gaan met de kinderen een weekend naar Disneyland. Stephanie kijkt er erg naar uit. Maar ook Jessy verheugt zich op het weekend, want nu kan hij eindelijk eens alleen zijn met zijn vriendin Samantha. Wanneer dikke mist ervoor zorgt dat hun vliegtuig niet kan opstijgen, komt de familie echter terug naar huis. Stephanie is droevig omdat ze nu niet naar Disneyland kan en het romantische weekend van Jessy is verpest. Hij raakt gefrustreerd omdat hij geen privacy heeft in het huis van de Tanners. De volgende ochtend vinden Danny en Joey een briefje van Jessy waarop staat dat hij voor onbepaalde tijd weg is.

20. The Seven-Month Itch 2:
Jessy telefoneert naar huis om te zeggen dat hij gaan skiën is met zijn vrienden. Wanneer DJ en Stephanie te horen krijgen dat Jessy weg is, zijn ze bang dat hij weg zal blijven. Ze bedenken een plan om hem weer thuis te krijgen: ze bellen hem op met het nieuws dat Michelle ziek is. Jessy wil niet naar huis, maar kan alleen nog maar denken aan de zieke baby.

21. Mad Money:
Joey heeft plots een hoop geld, wanneer zijn moeder een vergeten obligatie van hem terugvindt. Hij koopt geschenken voor de hele familie. Al wat Danny wil is dat Joey aanbiedt om zijn oude schuld terug te betalen. Joey is dit echter vergeten en koopt hem een abonnement voor een pretpark. Jessy treedt op als een Elvis-imitator om wat bij te verdienen, maar hij schaamt zich hierover en probeert het verborgen te houden voor de familie.

22. DJ Tanner's Day Off:
DJ's idool, Stacy Q, komt handtekeningen uitdelen in het winkelcentrum. Dit is voor DJ de grote kans om haar te ontmoeten, maar hiervoor moet ze wel een dagje spijbelen van school. Van Danny mag ze dit niet, maar hij is die dag net weg en via allerlei trucjes, die ze van Jessy leerde, slaagt ze erin om Joey wijs te maken dat ze ziek is en naar de handtekeningensessie te gaan. Maar ze wordt betrapt door Joey, die ook een handtekening kwam halen om haar te verrassen.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld ziet er redelijk goed uit gezien zijn leeftijd. Het beeld oogt soms wat soft, met hier en daar wat filmgrain. Er zijn ook enkele digitale compressiefoutjes aanwezig en we hebben wat moire bemerkt. De heldere kleuren ogen fel en natuurlijk. De Engelse Mono-track klinkt wat dunnetjes, maar de dialogen zijn goed te verstaan.

EXTRA'S
De extra's zijn verspreid over de vijf discs en bestaan uit audiocommentaar van Jeff Franklin bij 'Our Very First Show' en 'Mad Money' en House of Trivia bij de 'The Miracle of Thanksgiving' Dit laatste is een ondertitelingspoor met weetjes over de serie en de acteurs. Jammer genoeg is de originele pilootaflevering met John Posey als Danny missing in action op onze viewingdvd's! Over het algemeen zijn de extra's teleurstellend.

CONCLUSIE
Full House is één van de grote successeries uit de jaren tachtig. Mensen bij wie deze serie mooie herinneringen oproept, moeten deze box zeker aanschaffen. En de fans van Mary-Kate en Ashley Olsen zouden geen echte fans zijn, als ze hun collectie niet vervolledigen met dit debuut van hun idolen. Zolang je niet op boeiende extra's rekent, is deze box zeker de moeite waard!


cover
Studio: Warner

Regie: Joel Zwick, Richard Correll, Tom Trbovich, Howard Storm, Jeff Franklin, Don Van Atta, Peter Baldwin, Don Barnhart, Lee Shallat Chemel, Russ Petranto
Met: Bob Saget, John Stamos, Dave Coulier, Candace Cameron, Jodie Sweetin, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
545 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931722339


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Hongaars, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Audiocommentaar bij 2 episodes
• House of Trivia

Andere recente releases van deze maatschappij