:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEACHING MRS. TINGLE
TEACHING MRS. TINGLE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-09-10
FILM
Mrs. Tingle (Helen Mirren) is de meest gevreesde lerares op school en ze heeft er plezier in om iedereen af te snauwen en leerlingen constant voor schut te zetten. Leigh Ann Watson (Katie Holmes) is een uitstekende studente die meedingt naar een Ere-Schoolbeurs. Haar project wordt door Mrs. Tingle de grond ingeboord waardoor ze als tweede eindigt. Medestudent Luke (Barry Watson) weet de hand te leggen op de examenvragen van Mrs. Tingle en met enige trots toont hij de kopie aan Leigh Ann en haar vriendin Jo Lynn Jordan (Marisa Coughlan). Plotseling verschijnt Mrs. Tingle ten tonele en Leigh Ann wordt vals beschuldigd waarmee haar universiteitsbeurs op de helling komt te staan. De drie studenten besluiten om 's avonds langs te gaan bij Mrs. Tingle en de zaak op te helderen. Maar de zaken lopen uit de hand en de lerares wordt gegijzeld in haar eigen huis. Vanaf dan ontstaat er een psychologisch kat-en-muis-spelletje tussen de drie studenten en Mrs. Tingle. Op een rustig tempo gaat de film richting finale, waar de kijker echter een teleurstellende ontknoping te wachten staat.

Teaching Mrs. Tingle is het regiedebuut van scenarist Kevin Williamson, bekend van onder meer hits zoals Scream 1 & 2, en I Know What You Did Last Summer. Williamson schreef het script, maar op geen enkel moment weet hij de spanning erin te houden. Helen Mirren (bekend van onder andere The Madness Of King George en The Long Good Friday) weet het karakter van Mrs. Tingle op een geloofwaardige manier neer te zetten. Katie Holmes (bekend van Go, Disturbing Behaviour, Dawson's Creek) doet eveneens haar best om een beetje te acteren, de twee overige medestudenten lopen er maar wat bij zonder echt te overtuigen. Heb je de film nog niet gezien, dan raad ik je aan om die eerst eens te huren.

BEELD EN GELUID
Hoe wordt deze film gepresenteerd op dvd? Welnu, het beeld kreeg een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er in het geheel redelijk geslaagd uitziet maar uiteraard minpuntjes heeft. In sommige donkere scènes is het contrast wat te laag, hier en daar merkte ik wat ruis en af en toe is het beeld niet echt scherp en gedetailleerd. Het geluid is een Dolby Surround 2.0-mix die behoorlijk klinkt, er wordt geen gebruik gemaakt van de achterste kanalen.

EXTRA'S
RCV maakt er een slechte gewoonte van om op de meeste van z'n dvd's misleidelijke stickers te kleven die laten uitschijnen dat er véél extra opties op het schijfje staan. Dit geldt eveneens voor deze release, die echter geen noemenswaardige extra's bevat. Op (bijna) elk van de dvd's staan dezelfde trailers van andere RCV-titels. Voorts bevat deze dvd een bioscooptrailer, een B-roll, en korte interviews met cast en crew. Het is een pluspunt dat je de Nederlandse ondertitels op film en extra's desgewenst kan uitschakelen.


cover
Studio: RCV

Regie: Kevin Williamson
Met: Katie Holmes, Helen Mirren, Barry Watson, Marisa Coughlan

Film:
3/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045200473


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• trailer
• korte interviews
• B-Roll
• dvd-trailers

Andere recente releases van deze maatschappij