:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AZUMI 2 - DEATH OR LOVE
AZUMI 2 - DEATH OR LOVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-05-21
FILM
In 2003 kwam de Japanse actiemeester Ryuhei Kitamura (Versus, Sky High) aanzetten met Azumi, een hyperkinetisch en bloedig "Chambara"-spektakel, gebaseerd op de beroemde manga van Yu Koyama. De film sloeg vooral internationaal in als een komeet en zodoende kunnen de vele fans hun hartje nu ophalen met de sequel, getiteld: Azumi 2: Death Or Love.

De jonge moordenaars Azumi (Aya Ueto) en Nagara (Yuma Ishigaki) trekken nog steeds door het oude Japan om doelwitten uit te schakelen en zo een burgeroorlog af te wenden. Al snel hebben ze Masayuki Sanada (Mikijiro Hira), hun laatste doelwit in het vizier. Alleen blijkt Sanada niet alleen beschermt te worden door een immens getraind leger, maar ook door een clan van supergevaarlijke ninja's...

Kitamura had zijn handen meer dan vol met de explosieve finale van de Godzilla-saga (Final Wars) en gaf de fakkel door aan Shusuke Kaneko, bekend van de briljante moderne Gamera-trilogie. Kitamura is een actieman, die zelfs een telefoonboek flitsend en opwindend zou kunnen verfilmen, terwijl Kaneko karakteruitdieping minstens even essentieel vind.

De actiesequenties in het vervolg zijn dan ook uitstekend en de personages krijgen telkens de tijd om rustig te ontplooien voor de kijker. Maar toch ontbreekt het Kaneko aan 'visuele' kloten aan zijn lijf en zo blijft het cinematografisch allemaal nogal droogjes in vergelijking met de eerste prent.

De guitige Aya Ueto is daarentegen nog steeds een plezier om naar te kijken en ze krijgt dit keer bijstand van Battle Royale's en Kill Bill's Chiaki Kuriyama! Ook de rest van de cast levert goed werk af. We concluderen dan ook dat ondanks er steeds zo gezeken werd op de 'style over substance'-aanpak van Kitamura, dat het toch nét die spetterende visuele stijl en zijn feilloos oog voor actie is die de eerste Azumi boven tilde! Kaneko’s sequel is weliswaar een prima actiefilm, maar haalt nergens het niveau van het eerste deel.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is over het algemeen bevredigend scherp, met hier en daar een soft moment. Contrast en zwartniveau zijn beide goed en de kleuren ogen op hun beurt warm en natuurlijk. Vuiltjes en beschadigingen vormen geen probleem, maar er is wel wat minimale filmgrain aanwezig. Ook is het beeld niet volledig vrij van digitale compressiefoutjes. De Japanse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met steeds verstaanbare en heldere dialogen netjes uit de centerspeaker. Tijdens de actiescènes zorgen de achterste speakers voor leven in de brouwerij. Ruis of storende oneffenheden hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
De hoofdbrok is uiteraard de 32 minuten durende documentaire over het maken van de film. De terugblik op de eerste film en de internationale golven dat deze maakten zijn interessant om te zien! Verder hebben we uiteraard een bioscooptrailer en promotrailers voor Azumi, Sword In The Moon en Oldboy.

CONCLUSIE
Shusuke Kaneko's Azumi 2 is hoe dan ook een prima samuraispektakel, met wederom enkele spectaculaire actiescènes en bloedige confrontaties. Het Asiamania-schijfje heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. De extra's zijn weinig in kwantiteit, maar zeker interessant om eens te bekijken. Een aanrader!


cover
Studio: A-Film

Regie: Shusuke Kaneko
Met: Aya Ueto, Yuma Ishigaki, Chiaki Kuriyama, Shun Oguri, Tak Sakaguchi, Mikijiro Hira

Film:
7,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777055700


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Making Of,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij