:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCARY MOVIE
SCARY MOVIE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-04-15
FILM
Het lag in de lijn van de verwachtingen. Vroef of laat zouden teen horror films als Scream en I Know What You Did Last Summer geparodieerd worden. En dit gebeurt dan ook in deze Scary Movie. De film speelt zich eveneens af op een high school waarbij het verhaal rond zes studenten draait die de recente moord op tiener Drew proberen te verwerken. Het groepje van zes vreest voor hun leven wanneer blijkt dat de moordenaar het op hen gemunt heeft. Blijkbaar hebben ze de voorbije zomer tijdens een wilde rit met de wagen een man omvergereden en zijn lijk in het water gedumpt. Klinkt dit bekend in de oren? Inderdaad! Allerlei karakters uit Scream en andere films komen aan bod, en talloze recente en zelfs oudere horror blockbusters worden aan de lopende band geparodieerd, onder andere de Scream-trilogie, I Know What You Did Last Summer, The Exorcist, The Sixth Sense en The Blair With Project. Maar ook niet-horror titels als The Matrix, Amistad, Titanic, American Pie en zelfs The Usual Suspects passeren de revue. De grappen stapelen zich op, de ene al wat beter dan de andere. Minpuntje is echter dat sommige jokes toch wel zeer voorspelbaar zijn, en dat af en toe de grenzen van vulgariteit alweer eens overschreden worden. Een parodie zonder deze gortigheden kan blijkbaar niet meer de dag van vandaag, en dat is jammer.

BEELD EN GELUID
RCV presenteert de film met een 2.35:1 anamorf beeldformaat dat er goed uitziet. Het beeld heeft veel scherpte en detail, waarbij de kleuren nergens flets of grauw ogen, en de zwarttinten over het geheel genomen veel diepte hebben. Gedurende twee korte ogenblikken merkten we een shimmering-effect, dat echter niet storend bleek. De Dolby Digital 5.1 track (448 kbps) klinkt klaar en duidelijk, waarbij dialogen constant verstaanbaar blijven, de muziek mooi gespreid wordt over de luidsprekers, en de surrounds zelfs regelmatig worden aangesproken. De Nederlandse ondertitels kan je desgewenst uitschakelen.

EXTRA'S
De DVD bevat eveneens enkele extra's: de bioscooptrailer, een featurette (7 min.) met enkele interviews, behind the scenes (13 min.) waarbij we enkele opnames volgen op de set, korte interviews met cast en crew, zes verwijderde scènes, en trailers voor overige RCV DVD releases. Alle extra's worden optioneel Nederlands ondertiteld (aan/uit).

CONCLUSIE
Scary Movie, momenteel enkel verkrijgbaar als huurdvd, is een half geslaagde parodie die een geslaagde transfer naar DVD kreeg. Vanaf 6 juni 2001 zal deze titel eveneens te koop aangeboden worden.


cover




Studio: RCV

Regie: Keenen Ivory Wayans
Met: Jon Abrahams, Rick Ducommun, Shannon Elizabeth, Carmen Electra, Anna Faris, Dave Sheridan (I), Marlon Wayans, Shawn Wayans

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045200404


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette
• Behind The Scenes
• Interviews
• Zes verwijderde scènes
• Also available

Andere recente releases van deze maatschappij